Fethullah Gülen marka oldu
Şaraptan silaha, tütünden yılbaşı süsüne, oyun kartlarına kadar tüm malzemede adı kullanılabilecek
ABDde yaşayan Fethullah Gülenin kardeşi Kudbettin Gülenin çalıştığı Çağlayan Yayım Dağıtım Basım Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ adlı firma, silahtan şaraba, tütünden prezervatif ve cinsel amaçlı aletlere, yılbaşı ağacı süsünden oyun kartlarına ve ağır askeri silahlara kadar sayısız mal ve hizmete, Fethullah Gülen adıyla marka tescili yaptırdı. Antalyada yayın yapan ve konuyu haberleştiren Son Nokta dergisinin 54. sayısı ise kapak tasarımının onur kırıcı olduğu gerekçesiyle basım aşamasındayken toplatıldı.
GÜRSU KUNT
ANTALYA - Fethullah Gülenin kardeşi Kudbettin Gülenin çalıştığı Çağlayan Yayım Dağıtım Basım Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ, silahtan şaraba, tütünden cinsel amaçlı malzemelere, yılbaşı ağacı süsünden oyun kartlarına kadar akla gelebilecek hemen her alandaki sayısız mal ve hizmete, Fethullah Gülen adıyla marka tescili yaptırdı. Böylece herhangi bir ürün ya da hizmetin Fethullah Gülen adıyla piyasaya sürülmesi de önlenmiş oldu.
ABDde yaşayan Fethullah Güleni, redaktör kadrosuyla çalışıyor gibi gösteren ve sigortalayan Nil Basım Yayım Dağıtım Matbaacılık Ambalaj Sanayi, pek çok mal ve hizmette Fethullah Gülen adının marka tescili için 23 Mart 2001de, Türk Patent Enstitüsüne (TPE) başvurdu.
Sarnıç Yolu No: 5 Gaziemir-İzmir adresindeki şirket, 5 Eylül 2001de işlemden kaldırma isteğini sunarken 3 Ekim 2001de de başvuru geri çekildi.
Çağlayan Basım Yayın Dağıtım Ambalaj Sanayi Ticaret AŞ ise Nil Sanayinin işlemden kaldırma isteğinden sadece bir gün önce, 4 Eylül 2001de hemen hemen aynı mal ve hizmetlere bu kez Fethullah Gülen Şekil markası için başvurdu. Aynı şirket Fethullah Gülen markası için de 24 Mayıs 2002de başvurusunu yaptı. Çağlayan AŞye ait Fethullah Gülen Şekil ve Fethullah Gülen markaları için 12 Ekim 2004te birleşme yapıldı.
DOĞUM KONTROL HAPLARINDAN PREZERVATİFLERE...
Çağlayan Basım Yayın Dağıtım Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞnin tescil ettirdiği mal ve hizmetler arasında, insan ve hayvan sağlığı için ilaçlar, doğum kontrol hapları, prezervatifler, cinsel amaçlı aletler ve malzemeler, ateşli silahlar, mermiler, patlayıcı maddeler, ağır askeri silahlar, havanlar, roketler, taklitleri de dahil mücevherler ve değerli taşlar, iç ve dış giysiler, elde oynanan mekanik, elektrikli ve elektronik oyunlar, tavla, domino, okey, oyun kartları, otomatik para, jetonla çalışan eğlence makineleri gibi birçok malzemenin bulunması dikkat çekti.
Çağlayan AŞnin adı 2 Aralık 2005te Tempo dergisinde yayımlanan Fethullah Gülenin kodları başlıklı bir haberin ardından da gündeme gelmişti. Kudbettin Gülenin İzmirdeki Nil Tuna Matbaasında genel müdürlük yaptığı iddialarının yer aldığı haberin ardından Gülenin avukatı Mustafa Ömer Tamer tarafından gönderilen ve 23 Mart 2006da yayımlanan tekzip metninde şu ifadeler yer almıştı:
Müvekkilim 01.09.1987 yılında İzmirde bulunan Çağlayan Yayım Dağıtım Basım Ambalaj San. ve Tic. AŞ unvanlı işyerinde işçi olarak çalışmaya başlamış ve halen de bu işyerinde çalışmaktadır.
Ancak TPEdeki başvuruda belirtilen telefon numarasından farklı şirketler çıkıyor. Çağlayan Yayın Dağıtım şirketine ulaşmak istediğimizi söylediğimizde de İzmirdeki başka bir firmanın numarası verildi. Nil Matbaacılıkı aradığımızda telefon Gökkuşağı adıyla açılırken yetkili, Çağlayan Basım Yayım Dağıtım Matbaacılık Ambalaj Sanayinin de kendi matbaaları olduğunu söyledi.
HABER YAPAN DERGİ TOPLATILDI
Bu arada Antalyada yayın yapan ve konuyu haberleştiren Son Nokta dergisinin 54. sayısı, basım aşamasındayken toplatıldı. Derginin, kapak tasarımı onur kırıcı olduğu gerekçesiyle toplatıldığı belirtilirken, Son Nokta adına yazılı bir açıklama yapan Genel Yayın Yönetmeni İdris Özyol şunları söyledi:
Amerikadan açılan telefonlar, İstanbuldan, Ankaradan devreye giren isimler, Antalyalı kimi işadamlarının baskısı, onlarca araç dolusu insanın yürüttüğü bir operasyon neticesinde dergimiz toplatıldı. Bu operasyonu demokrasi, adalet ve özgürlük güçlerine şikâyet ediyoruz. Elbet bir gün şartlar değişecektir. Buna yürekten inanıyoruz dedi.
Cumhuriyet Gazetesi - 14 Haziran 08