bunu konuşmaya başlamadan önce kaşların kaldırılması olarak alıyorum..
İstediğin gibi alabilirsin. Lâkin yine Türkçeni düzeltmemişsin. Bu son uyarımdır, aksi tadirde yazacakların silinecektir.
atatürkten sonra tamamen içine kapanan, herkesi düşman olarak gören, 70 lere kadar kırık iğne üretemeyen, abd uşağı haline gelirken kemalistiz diyen yöneticiler çıkaran...... liste bu şekilde uzar gider. bu amerikan tipi sömürgeleştirmenin bizdeki adıdır dostum. atatürkün olmadığı bir 'kemalizm', islamın olmadığı 'ılımlı islam'.........
Gazi'nin ölümünden çok kısa bir süre sonra İsmet İNÖNÜ'nün kültür danışmanı Nurullah ATAÇ şöyle der: "
Biz Yunanca Latince öğrenemediğimiz için geri kaldık"
Batıcılık çok hızlı bir şekilde, bu tür zihinlerin ürettiği sakat düşünceler yüzünden yayılmıştır. Kendine Kemâlist diyen biri, bu tür yıkıcılıklara imza atan kimseleri Kemâlist olarak kabûl etmez. Öyle bu "Amerikan sömürgesinin bizdeki adıdır dostum" diyerek, bunu, "ben dedim olduculuğa" getiremezsin.
ilkinin amacı şuydu, aman siz yerinizde kalın oranızı buranızı oynatmayın sakın kimseyi kucaklamayın, araplar kahpe, yunanlılar ezeli düşman, ermeniler öyle böyle, iran müslüman bile diil aslında, rusya sizi boğar.... neden? diye sorsan kemalizm dedikleri ama atamla alakası olmayan garip bişeyi gösterirler...kemalizme laf söylesen atatürke küfretmiş sayarlar...
Yok, bunlar böyle özetlenemez. Bunlar hatırladığım kadarıyla dizi diyalogları.
kişiyi allahla kandırmak gibi bişey bu, kişiyi atatürkle kandırmak ! şimdi atatürk olarak hem bu milleti kurtarmak için varını yoğunu ortaya koyacaksın, sonrada bu vatan bu hale gelsin diye bir sistem bırakacaksın ardında...nekadar saçma bunları atatürke yakıştırmak... dediğin tamamen bu manaya gelmekte.. türkiye cumhuriyetinden başka herkese hizmet eden bir kurum olmaktan öteye gidememiştir.işte bunun içindirki bu amerikan uydurması bişeydir.
Elbette ATATÜRK'ün adını kullanarak kandıranlar vardır. Bunlar geçmişte daha çoktu esasen. Rozet, salon, kokteyl, heykel, tören, marş-slogan ATATÜRKçüleri... Bunlar çok zarar vermiştir. Şimdi ben de Kemâlist tanımını ecnebiler koydu diye pek benimsemem. Ama anlamıyla, içeriğiyle değil, yalnızca ecnebiler taktığı için. Bunun yerine Mustafa Kemâlciyim demeyi tercih ederim.
Kemâlizm ve ATATÜRKÇÜLÜK sözlükte aynı anlamda olsa da, çoğumuzda farklı algılar yaratabilir. Kemâlizm'i yanlış algılayanlar, öğrenenler, düşman kesilenler bu ikisini bir kere ayırır, hem de kimileri birbirinin zıttıymışcasına ayırır. Ben daha farklı olarak şöyle ayırıyorum diyebilirim: ATATÜRKÇÜLÜK yenilikçilik ve ilericilikse; Kemâlizm yenilikçilik, ilericilik için çalışmaktır. ATATÜRKÇÜLÜK, belli bir şeyleri yaşayıp kavrayıp ve hazırlayıp uygulamaya koymaksa; Kemâlizm, bu kavrayış sırasında durmadan ve inatla bu hazırlığı tamamlamaya çalışmaktır. ATATÜRKÇÜLÜK ideallerin gerçekleştirildiği düzlemse; Kemâlizm, bu ideallerin gerçekleşeceği düzlemi varıyla-yoğuyla inşaa etmeye çalışmaktır. Mustafa Kemâlci yâni Kemâlist olmadan ATATÜRKÇÜ olamazsın.
Ama ATATÜRKÇÜLÜK Gazi'nin izinden gitmekse, Kemâlizm de budur diyebiliriz, sözlüğe de uyabiliriz.
Şimdi Alperen de demiş, "Mahir Kaynak da bunu söylüyor" diye. Mahir Kaynak kim¿? Bir dediği ötekiyle çelişen, ajan eskisi, 9 Mart'ı 12 mart'a çevirenlerin hizmetlisi, "ABD'ye zenci başkan seçtirmezler, seçtirlerse ben de bir şey bilmiyorum" diyen, bu başlıktaki TİMAŞ'tan kitapları çıkan, Kurtlar Vadisi'nin senaryo danışmanı Bugün Yazarı Ömer Lütfi Mete ile sıkı-fıkı olan bir zât-ı muhteremdir. Bunlar ve özellikle Mahir Kaynak, BOP yâni Büyük Ortadoğu Projesi'ni, Büyük Osmanlı Projesi diye tanımlar. Mahir Kaynak'ın bizzat söylediği şeylerdir bunlar. Bu konuya da astım Büyük Osmanlı haritasını...