Fetullahçılar, Kadiriler ile el ele...

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen kharaball » Pzr Şub 15, 2009 12:08

[quote="kharaball yazdı:
türkiye cumhuriyeti osmanlı derin devletinin bir c planıdır.. hatta bence abdulhamitin dahiyane bir fikridir...

Nacizane bir soru: Cok fazla "Teskilat" okumus olabilir misiniz?

"Teskilat" ...okumadım sayın kardeşim, atatürkü yetiştiren kurumların, devletin çok pasif olduğunu düşünmenize şaşırdım..
MODERN LAWRENS LARA, İÇİMİZDEKİ İRLANDALILARA DİKKAT EDİNİZ.. UŞAKLIK ETMEYİNİZ..
Kullanıcı küçük betizi
kharaball
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 15, 2009 12:10

kharaball yazdı:"Teskilat" ...okumadım sayın kardeşim, atatürkü yetiştiren kurumların, devletin çok pasif olduğunu düşünmenize şaşırdım..

Bir önceki iletide gerekli cevap verilmistir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Fetullahçılar, Kadiriler ile el ele...

İletigönderen AlpereN » Pzr Şub 15, 2009 13:11

kharaball yazdı:
Ram yazdı:
Ram Not I: Vahdettin hainini, şirin göstereme çabaları boşadır. Hele hele Mustafa Kemâl ATATÜRK üzerinden kullanma taktiği, çok çok "sevgi kelebekleri" olarak tabir ettiğim Fetullahçı gençlerin Atatürke öfkesini az da olsa dindirir. Nasıl olsa Atatürkü daha sonra yine kötüleriz diyorlardır, varsın uğraşsınlar. Kulun bir hesabı varsa, Allahın da bir hesabı vardır...

ben fethullahçı değilim.. hamdolsun vatansever bir müslüman türküm. bu yoruma kesinlikle katılmıyorum.türkiye cumhuriyeti osmanlı derin devletinin bir c planıdır..hatta bence abdulhamitin dahiyane bir fikridir... unutmayalımki abdulhamitin büyük oğluyla atatürk yakın arkadaşlardır..saraya rahat girip çıkabilen bir askeri idadi öğrencisiydi atatürk.. fethullahçıların atatürk konusundaki takıyyelerindende nefret ediyorum.. amerikan icadı kemalizm (inönüvizm demek daha doğru olur) çökmektedir...onun yerine gene onların icad ettiği bir ılımlı islam olayı getirilmeye çalışılıyor.. artık atatürkü gerçek manada tanımak ve anlamak durumundayız... unutmayalımki mevcut medeniyete alternatif olabilecek tek medeniyet atatürkün bizlere bıraktığı yoldur.

bu söylediğini Mahir Kaynakta söylüyor.Ama Mahir Kaynak tutarsız ve teoriden çok uzak.Osmanlı Derin Devleti Enver Paşanın sanırım 1908 İhtilalinden sonra kurdurmuş olduğu bir teşkilattır.31 Mart isyanından sorumlu tutulan ve tahttan indirilen II.Abdülhamitle Teşkilat-ı Mahsusanın nasıl bağlantısını kurdun anlayabilmiş değilim.Anadolu İhtilalinde Teşkilat-ı Mahsusa üyeleri olsada Bağımsızlık ve Cumhuriyet tamami ile Atatürkün dehası ile olmuştur.
Kemalizm ise Ram üstadımın dediği gibi İngilizlerin,Batının Anadolu İhtilalini tanımlamak için koymuş olduğu bir kelimedir.Ama sonra Şevkey Süreyya Aydemir gibi Doğan Avcıoğlu gibi birçok Marksist Aydınların öncülüğünde Siyasi bir Felsefe akımı olmuştur.İnönücülüğün ise Kemalizm ile alakası yoktur.Atatürkü anlamak için Bağımsızlığa inanmak ve İlerici olmak gerekir.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen kharaball » Pzr Şub 15, 2009 13:11

GöktürkMehmet yazdı:kharaball yazmis;
türkiye cumhuriyeti osmanlı derin devletinin bir c planıdır.. hatta bence abdulhamitin dahiyane bir fikridir...

Turkiye Cumhuriyeti yapilabilecek en iyi plandir. Yozlasmis Osmanli icin c plani olabilir, ama Turkler icin A planidir.

Simdi bu basit mantikla yola cikarsak Osmanli da Selcuklunun c plani, veya Iran, Pers imparatorlugunun d plani mi oluyor.

Ne demisler?

Plan yapmayin plan! :-)

bu şekilde mantıkmı olur .....biberler acıdır mantığı bu !.. dediğimle ne alakası var.

ram yazdı:Önce Türkçeni düzeltmelisin, özel isimler büyük harf ile başlar.

bunu konuşmaya başlamadan önce kaşların kaldırılması olarak alıyorum..

ram yazdı:"Kemâlist", ecnebilerin "Mustafa Kemâl ve Mustafa Kemâl'in yanında olanlar" anlamında kullandığı ve çıkardığı bir sözcüktür. Bu sözcüğün içeriği zamanla değiştirilmiş olabilir, Gazi'nin görüşlerinden uzaklaştırılmış olabilir, ama "Amerikan icâdı" deyip geçemezsin.

atatürkten sonra tamamen içine kapanan, herkesi düşman olarak gören, 70 lere kadar kırık iğne üretemeyen, abd uşağı haline gelirken kemalistiz diyen yöneticiler çıkaran...... liste bu şekilde uzar gider. bu amerikan tipi sömürgeleştirmenin bizdeki adıdır dostum. atatürkün olmadığı bir 'kemalizm', islamın olmadığı 'ılımlı islam'......... ilkinin amacı şuydu, aman siz yerinizde kalın oranızı buranızı oynatmayın sakın kimseyi kucaklamayın, araplar kahpe, yunanlılar ezeli düşman, ermeniler öyle böyle, iran müslüman bile diil aslında, rusya sizi boğar.... neden? diye sorsan kemalizm dedikleri ama atamla alakası olmayan garip bişeyi gösterirler...kemalizme laf söylesen atatürke küfretmiş sayarlar...kişiyi allahla kandırmak gibi bişey bu, kişiyi atatürkle kandırmak ! şimdi atatürk olarak hem bu milleti kurtarmak için varını yoğunu ortaya koyacaksın, sonrada bu vatan bu hale gelsin diye bir sistem bırakacaksın ardında...nekadar saçma bunları atatürke yakıştırmak... dediğin tamamen bu manaya gelmekte.. türkiye cumhuriyetinden başka herkese hizmet eden bir kurum olmaktan öteye gidememiştir.işte bunun içindirki bu amerikan uydurması bişeydir.

ram yazdı:""Osmanlı derin Devleti" dediğin, Gazi'nin de içinde bulunduğu padişah karşıtı kurmaylarsa, buna Millî Mücadele Yanlıları deniyor zaten. Bunlar Vahüdeddin denen zâtı Anadolu'ya geçirmek için çok uğraşır, ondan evvel de (Gazi'nin de yoğun isteği ve talebiyle) Mustafa Kemâl'in Harbiye Nazırı olmasın için uğraşanlar vardır. Vahüdeddin, kendini Anadolu'ya geçirmek isteyenlere, alçak olduğunu ispatlar cevaplar vermiş ve kesinlikle reddetmiştir. Görüntülerdeki işgâl gücüne selâm durduğu sahne unutulmamalıdır.

F-Tipi ve Taraflı örümcekler başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'ni bir teşkilâtın kurduğunu iddia eder. Hatta bazıları öyle bir yere getirirler ki, bu teşkilât Gazi'ye görev vermiş de Gazi bu teşkilâta daha sonra onları tasviye ederek ihanet etmiş. Bazıları da, Gazi'nin "kendisine verilen görevi" başardıktan sonra ilgili teşkilâtın yer altına çekildiğini ve ne hikmetse Turgut ÖZAL ile birlikte teşkilâtın yeniden etkinleştiğini iddia eder. Bu masal da dizilere giriyor. Yetmiyor, Yeni Osmanlıcılık yayılıyor, Osmanlı yere-göğe sığdırılamıyor, "Miras" adında her yönden berbat bir film çekiliyor, günlerce reklâmı yapılıyor vesaire...

''TEŞKİLAT'' ın ufaktan özeti için teşekkür ederim..
yazılanların tek kelimesine bile katılmıyorum...özalla yanyana gelebilecek birileri aranıyorsa gül, rte, menderes olmalıdır. bu zihniyetin güçlenmesi için kötü polisliği oynayan inönüyü de rahmetle(!) hatırlarım.

yazdı:

bu söylediğini Mahir Kaynakta söylüyor.Ama Mahir Kaynak tutarsuz ve teoriden çok uzak.Osmanlı Derin Devleti Enver Paşanın sanırım 1908 İhtilalinden sonra kurdurmuş olduğu bir teşkilattır.31 Mart isyanından sorumlu tutulan ve tahttan indirilen II.Abdülhamitle Teşkilat-ı Mahsusanın nasıl bağlantısını kurdun anlayabilmiş değilim.Anadolu İhtilalinde Teşkilat-ı Mahsusa üyeleri olsada Bağımsızlık ve Cumhuriyet tamami ile Atatürkün dehası ile olmuştur.
Kemalizm ise Ram üstadımın dediği gibi İngilizlerin,Batının Anadolu İhtilalini tanımlamak için koymuş olduğu bir kelimedir.Ama sonra Şevkey Süreyya Aydemir gibi Doğan Avcıoğlu gibi birçok Marksist Aydınların öncülüğünde Siyasi bir Felsefe akımı olmuştur.İnönücülüğün ise Kemalizm ile alakası yoktur.Atatürkü anlamak için Bağımsızlığa inanmak ve İlerici olmak gerekir.

osmanlı derin devleti ile teşkilatı mahsusiyenin bi alakası olmadığı kanaatindeyim..buyurduğunuz gibi olanaksızdır.. kemalizm isim babalığıyla beraber içeriğininde lawrens vari bir şekilde düzenlendiği kanısındayım.
MODERN LAWRENS LARA, İÇİMİZDEKİ İRLANDALILARA DİKKAT EDİNİZ.. UŞAKLIK ETMEYİNİZ..
Kullanıcı küçük betizi
kharaball
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen İlteriş » Pzr Şub 15, 2009 13:31

bu şekilde mantıkmı olur .....biberler acıdır mantığı bu !.. dediğimle ne alakası var.

Arkadasim, sen Turkiye Cumhuriyeti'ne "c plani" diyerek, "kotunun de kotusu, razi olunan durum" yakistirmasi yapiyorsun. Ancak tarih boyunca Turklerin Osmanli devleti sinirlari icerisinde asagilanmasi, "etrak-i biidrak" olarak adlandirilmasi ve ikinci sinif teba olarak gorulmesini es geciyorsun.

Turklerin soyunu savaslarda (afrikada surda burda) eritip, bunyesindeki Rum'lara, Ermeniler'e kidemli vatandas muamelesi yapan Osmanli Hanedani (ki soysuzlasmislardir) nasi Turk Ulus devleti planlasin! Senin hic mi tarih bilincin yok! Hic mi duymadin su dizeleri!

"Salvari Saltak Osmanli,
Eyeri Kaltak Osmanli,
Ekende yok, bicende yok,
Yemede ortak Osmanli."

Bu Osmanli'nin TUrkmenlere yaptigi ekonomik mezalimi anlatiyor, bir de bunun surgun, iskan, vs benzerleri var. Belli bir doneminden sonra Turk Ulusunun cikarlarina tamamiyle aykiri hareket eden bir yapi, nasil olur da onlara Ulus devlet kurdurmayi planlari arasina alir?

Bunun tarihsel gelisimini anlat da anlayalim, kac tane Turkcu Padisah biliyorsun gerileme doneminde?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Ram » Pzr Şub 15, 2009 14:04

bunu konuşmaya başlamadan önce kaşların kaldırılması olarak alıyorum..

İstediğin gibi alabilirsin. Lâkin yine Türkçeni düzeltmemişsin. Bu son uyarımdır, aksi tadirde yazacakların silinecektir.

atatürkten sonra tamamen içine kapanan, herkesi düşman olarak gören, 70 lere kadar kırık iğne üretemeyen, abd uşağı haline gelirken kemalistiz diyen yöneticiler çıkaran...... liste bu şekilde uzar gider. bu amerikan tipi sömürgeleştirmenin bizdeki adıdır dostum. atatürkün olmadığı bir 'kemalizm', islamın olmadığı 'ılımlı islam'.........

Gazi'nin ölümünden çok kısa bir süre sonra İsmet İNÖNÜ'nün kültür danışmanı Nurullah ATAÇ şöyle der: "Biz Yunanca Latince öğrenemediğimiz için geri kaldık"

Batıcılık çok hızlı bir şekilde, bu tür zihinlerin ürettiği sakat düşünceler yüzünden yayılmıştır. Kendine Kemâlist diyen biri, bu tür yıkıcılıklara imza atan kimseleri Kemâlist olarak kabûl etmez. Öyle bu "Amerikan sömürgesinin bizdeki adıdır dostum" diyerek, bunu, "ben dedim olduculuğa" getiremezsin.

ilkinin amacı şuydu, aman siz yerinizde kalın oranızı buranızı oynatmayın sakın kimseyi kucaklamayın, araplar kahpe, yunanlılar ezeli düşman, ermeniler öyle böyle, iran müslüman bile diil aslında, rusya sizi boğar.... neden? diye sorsan kemalizm dedikleri ama atamla alakası olmayan garip bişeyi gösterirler...kemalizme laf söylesen atatürke küfretmiş sayarlar...

Yok, bunlar böyle özetlenemez. Bunlar hatırladığım kadarıyla dizi diyalogları.

kişiyi allahla kandırmak gibi bişey bu, kişiyi atatürkle kandırmak ! şimdi atatürk olarak hem bu milleti kurtarmak için varını yoğunu ortaya koyacaksın, sonrada bu vatan bu hale gelsin diye bir sistem bırakacaksın ardında...nekadar saçma bunları atatürke yakıştırmak... dediğin tamamen bu manaya gelmekte.. türkiye cumhuriyetinden başka herkese hizmet eden bir kurum olmaktan öteye gidememiştir.işte bunun içindirki bu amerikan uydurması bişeydir.

Elbette ATATÜRK'ün adını kullanarak kandıranlar vardır. Bunlar geçmişte daha çoktu esasen. Rozet, salon, kokteyl, heykel, tören, marş-slogan ATATÜRKçüleri... Bunlar çok zarar vermiştir. Şimdi ben de Kemâlist tanımını ecnebiler koydu diye pek benimsemem. Ama anlamıyla, içeriğiyle değil, yalnızca ecnebiler taktığı için. Bunun yerine Mustafa Kemâlciyim demeyi tercih ederim.

Kemâlizm ve ATATÜRKÇÜLÜK sözlükte aynı anlamda olsa da, çoğumuzda farklı algılar yaratabilir. Kemâlizm'i yanlış algılayanlar, öğrenenler, düşman kesilenler bu ikisini bir kere ayırır, hem de kimileri birbirinin zıttıymışcasına ayırır. Ben daha farklı olarak şöyle ayırıyorum diyebilirim: ATATÜRKÇÜLÜK yenilikçilik ve ilericilikse; Kemâlizm yenilikçilik, ilericilik için çalışmaktır. ATATÜRKÇÜLÜK, belli bir şeyleri yaşayıp kavrayıp ve hazırlayıp uygulamaya koymaksa; Kemâlizm, bu kavrayış sırasında durmadan ve inatla bu hazırlığı tamamlamaya çalışmaktır. ATATÜRKÇÜLÜK ideallerin gerçekleştirildiği düzlemse; Kemâlizm, bu ideallerin gerçekleşeceği düzlemi varıyla-yoğuyla inşaa etmeye çalışmaktır. Mustafa Kemâlci yâni Kemâlist olmadan ATATÜRKÇÜ olamazsın.

Ama ATATÜRKÇÜLÜK Gazi'nin izinden gitmekse, Kemâlizm de budur diyebiliriz, sözlüğe de uyabiliriz.

Şimdi Alperen de demiş, "Mahir Kaynak da bunu söylüyor" diye. Mahir Kaynak kim¿? Bir dediği ötekiyle çelişen, ajan eskisi, 9 Mart'ı 12 mart'a çevirenlerin hizmetlisi, "ABD'ye zenci başkan seçtirmezler, seçtirlerse ben de bir şey bilmiyorum" diyen, bu başlıktaki TİMAŞ'tan kitapları çıkan, Kurtlar Vadisi'nin senaryo danışmanı Bugün Yazarı Ömer Lütfi Mete ile sıkı-fıkı olan bir zât-ı muhteremdir. Bunlar ve özellikle Mahir Kaynak, BOP yâni Büyük Ortadoğu Projesi'ni, Büyük Osmanlı Projesi diye tanımlar. Mahir Kaynak'ın bizzat söylediği şeylerdir bunlar. Bu konuya da astım Büyük Osmanlı haritasını...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen AlpereN » Pzr Şub 15, 2009 14:30

osmanlı derin devleti ile teşkilatı mahsusiyenin bi alakası olmadığı kanaatindeyim..buyurduğunuz gibi olanaksızdır.. kemalizm isim babalığıyla beraber içeriğininde lawrens vari bir şekilde düzenlendiği kanısındayım.

Osmanlıda Derin Devlet denilen hadise yani gizli güçler, III.Selim,II.Mahmut ve benzeri Padişahların yapmış olduğu yeniliklerin sonucu olarak yetişmiş Jöntürklere denir.I.Meşrutiyet,II.Meşrutiyet,Teşkilat-ı Mahsusa Jöntürkler tarafınca yapılmış hareketlerdir.Bunun dışında bir derin devlet söz konusu değildir.

Şimdi Alperen de demiş, "Mahir Kaynak da bunu söylüyor" diye. Mahir Kaynak kim¿? Bir dediği ötekiyle çelişen, ajan eskisi, 9 Martı 12 marta çevirenlerin hizmetlisi, "ABDye zenci başkan seçtirmezler, seçtirlerse ben de bir şey bilmiyorum" diyen, bu başlıktaki TİMAŞtan kitapları çıkan, Kurtlar Vadisinin senaryo danışmanı Bugün Yazarı Ömer Lütfi Mete ile sıkı-fıkı olan bir zât-ı muhteremdir. Bunlar ve özellikle Mahir Kaynak, BOP yâni Büyük Ortadoğu Projesini, Büyük Osmanlı Projesi diye tanımlar. Mahir Kaynakın bizzat söylediği şeylerdir bunlar. Bu konuya da astım Büyük Osmanlı haritasını...

Mahir Kaynak bir programdada Lenin için Rus Derin Devletin adamı olduğu gibi imalı sözler söylemişti.Söylediğim gibi çok tutarsız,teoriden uzak.Şimdiki zaman programında telefonla bağlanan Erol Bilbiliktende bayağı azar işitmişti.Mahir Kaynak dediğin gibi kesinlikle güvenilcek birisi değil.Ayrıca ben hala Mit adına çalıştığınıda düşünmüyor değilim.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Ram » Sal Mar 03, 2009 13:43

"Ergenekon Davası'nı kare kare anlattık. Sonra bir baktık, hepsi gerçekmiş!" şeklinde bir başlık altında olan röportajın ilişimi aşağıdadır:

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.kurtlarvadisi.com/index.php?site=news&news_id=284
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 03, 2009 14:02

Ergenekon Tertibi'nin Senaryo Danışmanları yazdı:"Ergenekon Davası'nı kare kare anlattık. Sonra bir baktık, hepsi gerçekmiş!"

Millet Silivri'de bosunu mi takip ediyor sizi? Bir sonraki hafta kimler alinacak, neler olacak, ögrenmek istiyoruz tabii ki, haberler sizde :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Mar 03, 2009 14:09

Ram, kendine dikkat et. Rüyamda senin Ergenekon tertibinden tutuklandığını gördüm. :)
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 03, 2009 14:14

zafercem, bence GüncelMeydan'a biraz ara vermelisin.. Bu rüyalar hayra alamet degil :sigara:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen orhunefe » Prş Haz 04, 2009 22:10

Amerikanın Köpekleri Gladyo'yu film yapıyorlar. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. :evil:
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Hayyan » Çrş Eki 07, 2009 1:08

Geçen bir izleyeyim dedim 10 dk izledim dedim hani mide daha fazlasına izin verebilir mi yok yok kaldırmadı..Bir zamanlar o diziyi izlediğim her güne acırım !
Bu maskenin altında etten daha fazlası var.Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirler kurşun geçirmez!..
V For Vendetta
Kullanıcı küçük betizi
Hayyan
Üye
Üye

İletiler: 99

İletigönderen Ram » Çrş Eki 07, 2009 1:46

Şu yayınlanan son iki bölümde fena halde çark etmiş görünüyorlar. Birkaç bölüm sonra görüntülü ayrıntısını da koyacağım. Graham Fuller'den bozma bir CIA ajanı karakterini diziye sokmuşlar, Tayyip'ten bozma başbakan karakteri ile karşılaşmasında, başbaşkanı hayli âciz göstermişler. Ayrıca Abdullah'tan bozma bir cumhur ile yine Tayyip'ten bozma başbakanın bir karşılaşmasında, Abdullah'tan bozma cumhur Tayyip'ten bozma başbakana yan çiziyor.

Başbakan tanımlamasını kullandım, çünkü yalnızca âciz gösteriyorlar, yâni hain-eşbaşkan olarak göstermiyorlar. Özal yağlamasına da devam ediyorlar. Ancak yine de ciddi bir dönüş var.

Önce dizideki demokratik teröristler diziden öldürülerek çıkartıldı. Şu sıralar, ilk başlarda Ergenekon'un başı(kimi diziseverler Veli Küçük'ü canlandırdığını iddia ediyordu) olarak algılatılan İskender karakterini -ki dizide oto yolun kenarında orgenerali roketatarla öldürten bir câni olarak gösterilen karakterdir-, aslında zamanında vatanını çok seven ve bu yüzden de yanlış yapan ve sonunda batağa saplanan biriymiş gibi gösteriyorlar. Hatta öyleki, ülkenin içine eden Gladio'ya karşı, bu câni, baş düşmanı esas oğlan ile vatanı kurtarmak için güçbirliği yapmaya çalışıyor gösteriliyor.

Diziye sokulan Graham Fuller'den bozma CIA ajanı karakteri, her ne kadar orayı-burayı bombalayıp adam öldürse de, bir sahnede açtığı Büyük Osmanlı Haritası ve buna karşın yine kötü karakter olan ve CIA ajanı karakterin has adamı medya patronunun* bu haritaya bakarak "bu soslandırılmış BOP haritası" deyip haritaya çekimser bakması(tırsması) ve "bunu uygulamak çok zor" benzeri bir şeyler gevelemesi dizinin yine bir dönüşünün en büyük kanıtı olsa gerekir.

*Diziseverlerin çoğu, bu kötü karakterli medya patronu için Aydın Doğan canlandırmasıdır iddiasında bulunuyorlardı. Kanal değişti, dizi Sıtar kanalına geçti, Sıtar'ın patronu Aydın Doğan. Acaba bu karakteri de değiştirip başka bir medya patronu olarak mı algılatacaklar bilinmez. En azından, dizilerini sevenlerdeki algıyı yeni kanallarından ötürü düzeltmeleri gerektiğini kara kara düşünüyorlardır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Hayyan » Çrş Eki 07, 2009 1:56

Ram yazdı:Şu yayınlanan son iki bölümde fena halde çark etmiş görünüyorlar. Birkaç bölüm sonra görüntülü ayrıntısını da koyacağım. Graham Fuller'den bozma bir CIA ajanı karakterini diziye sokmuşlar, Tayyip'ten bozma başbakan karakteri ile karşılaşmasında, başbaşkanı hayli âciz göstermişler. Ayrıca Abdullah'tan bozma bir cumhur ile yine Tayyip'ten bozma başbakanın bir karşılaşmasında, Abdullah'tan bozma cumhur Tayyip'ten bozma başbakana yan çiziyor.

Başbakan tanımlamasını kullandım, çünkü yalnızca âciz gösteriyorlar, yâni hain-eşbaşkan olarak göstermiyorlar. Özal yağlamasına da devam ediyorlar. Ancak yine de ciddi bir dönüş var.

Önce dizideki demokratik teröristler diziden öldürülerek çıkartıldı. Şu sıralar, ilk başlarda Ergenekon'un başı(kimi diziseverler Veli Küçük'ü canlandırdığını iddia ediyordu) olarak algılatılan İskender karakterini -ki dizide oto yolun kenarında orgenerali roketatarla öldürten bir câni olarak gösterilen karakterdir-, aslında zamanında vatanını çok seven ve bu yüzden de yanlış yapan ve sonunda batağa saplanan biriymiş gibi gösteriyorlar. Hatta öyleki, ülkenin içine eden Gladio'ya karşı, bu câni, baş düşmanı esas oğlan ile vatanı kurtarmak için güçbirliği yapmaya çalışıyor gösteriliyor.

Diziye sokulan Graham Fuller'den bozma CIA ajanı karakteri, her ne kadar orayı-burayı bombalayıp adam öldürse de, bir sahnede açtığı Büyük Osmanlı Haritası ve buna karşın yine kötü karakter olan ve CIA ajanı karakterin has adamı medya patronunun* bu haritaya bakarak "bu soslandırılmış BOP haritası" deyip haritaya çekimser bakması(tırsması) ve "bunu uygulamak çok zor" benzeri bir şeyler gevelemesi dizinin yine bir dönüşünün en büyük kanıtı olsa gerekir.

*Diziseverlerin çoğu, bu kötü karakterli medya patronu için Aydın Doğan canlandırmasıdır iddiasında bulunuyorlardı. Kanal değişti, dizi Sıtar kanalına geçti, Sıtar'ın patronu Aydın Doğan. Acaba bu karakteri de değiştirip başka bir medya patronu olarak mı algılatacaklar bilinmez. En azından, dizilerini sevenlerdeki algıyı yeni kanallarından ötürü düzeltmeleri gerektiğini kara kara düşünüyorlardır.

Ben bu anlattıklarınızın artık 10dklık bölümüne tahamül edebildim.Sizler çok şey öğrenip bu forumda paylaşmışsınız ama ben daha yolun çok başlarındayım o lanet diziye artık hiç vakit ayırmak dahi istemiyorum.Bu arada Ram şu Ömer baba ölmedi mi artık,çok fena bıkkınlık getirmişti de izlediğim dönemlerde..Allah gecinden versin ama bu gidişle dizide ölmezse normal hayatından vefatı nedeniyle dizidende ayrılacak kendisi zorunlu bir şekilde.
Bu maskenin altında etten daha fazlası var.Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirler kurşun geçirmez!..
V For Vendetta
Kullanıcı küçük betizi
Hayyan
Üye
Üye

İletiler: 99

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x