Fulbright ve YÖK Ortaklığı

National Endowment for Democracy, International Republican Institute, National Democratic Institute, Open Society Institute, CSIS, CIPE, UNDP, World Bank, ITS

Fulbright ve YÖK Ortaklığı

İletigönderen Ram » Cmt Eyl 18, 2010 2:24

Fulbright yazdı:Komisyonumuz 60 yıldır Türk ve Amerikalı öğrenci, akademisyen, öğretmen ve profesyonellere kültürel değişime katkıda bulunmak amacıyla burslar sağlamaktadır. Ayrıca EducationUSA danışmanlarımız Amerika'daki eğitim olanakları hakkında öğrenci ve araştırmacılara bilgi vermekte, yol göstermektedir.

Türk Vatandaşlarına Yönelik Fulbright Bursları : 
Fulbright Eğitim Komisyonu Amerika'da eğitim ve araştırmaya yönelik olarak Türk vatandaşlarına birçok farklı program dahilinde karşılıksız burslar sağlanır. Programların ortak özelliği, kültürel değişimin ön planda olması ve program bitiminde Türkiye'ye dönülmesidir.

• Program kurallarına göre Türk vatandaşı olunması ve başvurulan programın kendi kurallarına uygun koşullarda olunması şarttır.

• Burada belirtilen programlara uymayan koşullarda fon sağlanamamaktadır.

• Farklı programlar ortaya çıkabileceğinden düzenli aralıklarla internet sayfamızı kontrol etmenizi öneririz.

• Fulbright bursları dışında kaynak arayan öğrenciler buradan farklı kaynaklardan alınabilecek burs olanaklarını araştırabilir, danışmanlarımızla temasa geçebilirler.
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.fulbright.org.tr/tr/turk

Türkçe Öğretim Asistanı (FLTA) Programı

ABD'deki üniversitelerde Türkçe öğretmek ve alanları ile ilgili öğrenim yapmak isteyen İngilizce öğretmenlerine bir yıl için verilen burslardır. Bu burslara 21-29 yaş aralığında olan,

• üniversitelerin İngilizce öğretmenliği bölümlerinden mezun olacak öğrenciler

veya

• herhangi bir İngilizce bölümünde (tercümanlık, dilbilimi, öğretmenlik, vb.) okumuş olup Pedagojik Formasyon almış olanlar

veya

• hali hazırda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda veya üniversitelerimizde İngilizce öğretmenliği yapanlar başvurabilirler.
http://turkey.usembassy.gov/flta_program.html

Fulbright ve YÖK'ün Ortak Projesi: 'İngilizce Öğreten Asistanlar'

Fulbright Komisyonu ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ilk ortak sponsorluk projelerinde 54 Amerikalı genci, aralarında Rize, Denizli, Konya ve Balıkesir olmak üzere 37 şehirde İngilizce öğretmek üzere Türkiye’ye getiren yeni bir program başlatıyor. ‘İngilizce Öğreten Asistanlar’ olarak nitelenen genç Amerikalılar, Türkiye’de 10 ay süreli İngilizce hazırlık programlarında çalışacak.

http://www.voanews.com/turkish/news/Fulbright-ve-YOKun-Ortak-Projesi-ingilizce-Oreten-Asistanlar--103134504.html

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI FULBRIGHT İŞBİRLİĞİ PROGRAMI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Fulbright Eğitim Komisyonu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde toplam 54 İngilizce öğretim elemanı asistanı (ETA- English Teaching Assistant) 2010-2011 öğretim yılında ülkemizdeki yeni açılan üniversitelerimizde (son 4 yıl içinde açılmış olan) görevlendirilecektir. Bu öğretim elemanı asistanlarının 46’sinin aylık ödemesi YÖK, 8 adedinin aylık ödemesi de Fulbright tarafından karşılanacaktır.

Resim

Programın Amacı: Ülkemizde yükseköğretimde verilen İngilizce Dili Eğitimi derslerine destek olunması ve özellikle de yeni açılan üniversitelerimizdeki İngilizce öğretim elemanı sıkıntısına çözüm olması amacıyla, anadili İngilizce olan Amerikan vatandaşı üniversite mezunu bu kişiler mevcut İngilizce öğretim elemanlarımıza yardımcı olmak üzere yardımcı öğretim elemanı sıfatıyla görevlendirileceklerdir. Bu program ile hedeflenen, öğrencilerin:

• İngilizce konuşma becerilerinin geliştirilmesi,
  • Anadili İngilizce olan bir kişi ile pratik yapabilmeleridir.

Bu programla hedeflenen, İngilizcenin Dil öğretiminde güncel olan iletişimsel yaklaşımla, dilin etkileşim kurarak ve konuşarak öğretildiği bir yöntem ile öğrencilere sunulmasıdır.

Programın Uygulanması: İngilizce öğretim elemanı asistanları Türkiye’ye Eylül 2010’da geleceklerdir. Öncelikle Ankara’da gerçekleştirilecek olan 2 haftalık oryantasyon eğitimine dahil olacaklar, sonrasında görevlendirildikleri üniversitelere yerleştirileceklerdir. Oryantasyon eğitimi, Türkiye’ye dair genel bilgiler yanında, Türk yükseköğretim sistemi ve görevlendirildikleri 1 akademik yıl süresinde üniversitelerimizdeki görevleri hakkında bilgilendirilmelerini içerecektir.

Tablo 1. İngilizce Öğretim Elemanlarının Üniversitelere göre Dağılımı.

ÜNİVERSİTEADET
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi1
Ahi Evran Üniversitesi1
Aksaray Üniversitesi2
Amasya Üniversitesi2
Artvin Çoruh Üniversitesi1
Atatürk Üniversitesi1
Balıkesir Üniversitesi1
Bartın Üniversitesi2
Bayburt Üniversitesi1
Bilecik Üniversitesi1
Bozok Üniversitesi1
Çankırı Karatekin Üniversitesi1
Düzce Üniversitesi2
Erciyes Üniversitesi1
Erzincan Üniversitesi1
Gaziantep Üniversitesi4
Giresun Üniversitesi2
Gümüşhane Üniversitesi1
Hitit Üniversitesi1
Iğdır Üniversitesi1
Karabuk Üniversitesi2
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi2
Kastamonu Üniversitesi2
Kırklareli Üniversitesi1
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi2
Nevşehir Üniversitesi2
Ondokuz Mayıs Üniversitesi1
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi1
Pamukkale Üniversitesi1
Rize Üniversitesi2
Selçuk Üniversitesi1
Sinop Üniversitesi2
Süleyman Demirel Üniversitesi1
Uşak Üniversitesi2
Yalova Üniversitesi1
Yüzüncü Yıl Üniversitesi1
TOPLAM54

http://www.yok.gov.tr/content/view/907
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Re: Fulbright ve YÖK Ortaklığı

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 26, 2011 12:43

YÖK-Fulbright İşbirliği Değerlendirme Toplantısı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile randevu tarihlerinin henüz belli olmadığını, müsait bir zamanda görüşeceklerini söyledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone'nin katıldığı YÖK-Fulbright İşbirliği Değerlendirme Toplantısı Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Özcan, 2010-2011 akademik yılında İngilizce öğretecek 53 yeni uzmanın, işbirliği kapsamında Türkiye'ye geldiğini belirterek, bu okutmanların yeni kurulan üniversitelerde eğitim verdiğini söyledi. Bu okutmanlarla eğitimde İngilizce kullanılmasının desteklenmesinin amaçlandığını dile getiren Özcan, programın üniversitelerde İngilizce öğretimine yardımcı olduğunu söyledi. Özcan, Amerika'dan gelen okutmanlar sayesinde öğrencilerin konuşma yeteneğinin geliştiğini ifade etti. İşbirliği programda bazı eksikliklerin bulunduğunu ancak bunun zamanla giderileceğini dile getiren Özcan, ABD'den gelen okutmanlara teşekkür etti.

Toplantıya eşiyle birlikte katılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone da programın önemine işaret ederek, ABD'li okutmanları gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı. Yükseköğretimde verilen İngilizce dil eğitimi derslerine destek olmayı ve özellikle de yeni açılan üniversitelerdeki İngilizce öğretim elemanı sıkıntısına çözüm getirmeyi amaçlayan program çerçevesinde Türkiye'ye gelen ABD'li okutmanlar da toplantıya katılırken, bir ABD'li bayan okutmanın boynundaki, ucunda Atatürk'ün imzasının bulunduğu kolye dikkat çekti.

Öte yandan toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Libya'daki gelişmelere ilişkin bir soru üzerine toplantıya başka bir konu için geldiğini, bu konuları başka zaman konuşmanın doğru olacağını ifade etti. Kendisinin de öğrenciyken Fulbright bursu ile İngilizce öğretmek için İtalya'ya gittiğini anlatan Ricciardone, İtalya'da bir yıl kaldığını ve bu programın hayatını tamamen değiştirdiğini söyledi. Ricciardone, "Onun için ümit ediyorum ki Giresun'da, Osmaniye'de, Gaziantep'te, Bayburt'ta çalışan bu genç Amerikalılar aynı şekilde Türkçe'yi öğrenecekler. Gelecek için çok önemli bir program" dedi.

Başbakan Erdoğan'la randevu tarihinin belli olup olmadığının sorulması üzerine ise Büyükelçi Ricciardone, "Henüz belli değil. Kendisiyle müsait bir zamanda görüşeceğiz" diye konuştu.

http://www.olaymedya.com/yok-fullbright-isbirligi-degerlendirme-toplantisi.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: NED ve Diğerleri

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x