Ganimet...!

Ganimet...!

İletigönderen NURİ BABA » Çrş Eyl 21, 2011 15:23

:melek: Bir yazımızda demiştik ki, dinler Tanrısal değildir ve Tanrı"dan gelmemiştir..

Gülünç olan ise, Tanrı"dan geldiğini kanıtlamak için, Tanrı"dan gelmediğini söylediğimiz Kitaplardan medet umulmasıydı...

O zaman, bir sürü gevezeliğe ve laf kalabalığına girmeden, sorumuzu soralım...

Enfal suresi Ayet 41 ""Ganimetlerin beşte biri Allah'ın ve Peygamberindir""

Eğer,tüm Evreni Allah yarattıysa, Evrende ki bir mavi noktanın da bir noktasında ki iki kabilenin savaşından elde edilecek "Ganimet"le ne işi olabilir ve bu ganimetleri Tanrı ne yapacaktır...?

Belki de "Deniz Feneri"ne bağışlayacaktır...da..

Sizler böyle bir Ayetin Allah'tan gelebileceğine hala inanıyor musunuz ?

Ne dersiniz ? Bir yanıtınız var mı ?

NOT : Adam hem soyguncu hem de cinayet işlemişti...Zaten samimi ikrarda da bulunmuştu...Hakime Avukat istediğini belirtti...Hakim "Suçun sabit..Avukat ne diyecek ki" dediğinde sanık "Ben de onu merak ediyorum ya hakim bey" dedi...
Kullanıcı küçük betizi
NURİ BABA
Üye
Üye

İletiler: 22

Re: Ganimet...!

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Eyl 21, 2011 18:15

ve ayetin devamında da diyor ki : yetimlerin, miskinlerin ve yolda kalmışlarındır.

Cımbızla çekilen ayetlerin cımbızla çekilen kısımları üzerine, Kuran'ın anlam bütünlüğüne aykırı yorumlar yapmak inkarcıların her zaman başvurduğu bir yoldur.Yaratıcının kurbana sadakaya ihtiyacı olmadığı gibi ganimete de elbette ihtiyacı yoktur.Fakat bunlar toplumun sosyal ve ekonomik dengesinin sağlanması maksadıyla emrolunmuştur.Ayette kasdedilen o miktarda ki ganimetin; "insanların fayda bulacağı hayır işlerinde kullanılması gerektiği" öğüdünü anlamamak bence art niyetle alakalıdır.muhtemelen bunun sende farkındasın ve işine gelmediği için ayeti işine geldiği kısımlarıyla veriyorsun.

Dikkate alman ümidiyle Nuri Kardeş ;

Forum Kuralları 3. Forumda; din ve siyaset içerikli "kışkırtıcı iletiler" yazmak, spor dallarından herhangi biri ile ilgili herhangi bir tartışma çıkarmak veya tartışma yaratacak içerikler paylaşmak yasaktır.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen NURİ BABA » Çrş Eyl 21, 2011 21:30

Sevgili yönetici ; demek bu ileti kışkırtıcı öyle mi ? Demek bu ayetin içinden cımbızla çektim öyle mi ? O zaman ayetin tümünü yazalım bakalım..

"Doğru ile yanlışın ayrılış günü, iki topluluğun karşılaştığı gün, kulumuza indirmiş olduğumuza inanıyorsanız şunu bilin : Ganimet olarak elde ettiğiniz şeylerin beşte biri Allah'a, resule, resulun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışa aittir.Allah herşeye kadirdir."

Ayeti yazdım..Şimdi gelelim sevgili yönetici kardeşe sorumuza : Bu ayet Allah'tan gelmedi mi ? Allah'ın resulu aracılığı ile kullarına emri değil mi ? Buraya kadar bir itirazınızın olduğunu sanmıyorum...

Allah ; gönderdiği ayette ,ganimet paylaşımı yapılacağını ve bu paylaşım içinde kendisinin de olduğunu vurgulamıyor mu ? Vurguluyor değil mi ? Bu ayetten, Allah sözcüğünü çıkararak bir daha okur musunuz ? Okudunuz ve olması gerekenin de bu olduğunu gördünüz...Öyleyse bu ayetinin içine "Allah" sözcüğü neden konmuştur ? "Allah ile aldatma" yeni değil, 1400 yıldır var...Haksız mıyım sizce ?

Biliyorum, işinize ve inancınıza uymasa da bu sorularımın yanıtını çok net biliyorsunuz ama siz söylemiştiniz ya ""Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.""diye...

Saygılarımı sunuyorum "sessiz sedasız" kardeş....!!!
Kullanıcı küçük betizi
NURİ BABA
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Eyl 21, 2011 22:36

NURİ BABA yazdı:Bir yazımızda demiştik ki, dinler Tanrısal değildir ve Tanrı"dan gelmemiştir..

NURİ BABA yazdı:Gülünç olan ise, Tanrı"dan geldiğini kanıtlamak için, Tanrı"dan gelmediğini söylediğimiz Kitaplardan medet umulmasıydı...

Sana gülünç gelen insanların inançlarıdır.Bu yüzden de düşüncelerini bu şekilde uslupsuzca açıkladığın iletin kışkırtıcıdır.

NURİ BABA yazdı:Biliyorum, işinize ve inancınıza uymasa da bu sorularımın yanıtını çok net biliyorsunuz ama siz söylemiştiniz ya ""Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.""diye...

inancıma uymuyor haklısında işime nasıl uymuyormuş onu da söyleyiver ? Ne çıkarım varmış benim bu duruşumdan ? Boyutlarını en az senin ki kadar bildiğim "Allah ile Aldatma" sapkınlığında ben de mi Allah ile aldatıyor muşum insanları ? Öyle olsam burda ne işim var ?

ENFAL 41 - Şunu da biliniz ki, ganimet olarak aldığınız her hangi bir şeyden beşte biri mutlaka Allah içindir. O da peygambere ve ona yakınlığı olanlara, yetimlere, miskinlere ve yolda kalmışlara aittir. Eğer siz Allah'a iman etmiş, hak ile batılın ayrıldığı o gün, iki ordunun karşı karşıya geldiği o (Bedir) günü kulumuza indirdiğimiz âyetlere iman getirmiş iseniz bunu böyle biliniz. Ve biliniz ki, Allah, herşeye kâdirdir.

Benim din yorumcusu/çevirmeni olarak kıstas aldığım Gazi Paşa'nın da uygun gördüğü Elmalılı Hamdi Yazır'dır ve yukarıda ki çeviri de ona aittir.Burada Allah kelimesini çıkarmanın ne anlamı vardır ? Akıl ile yorumlanan ayet; eksik, yalnış veya zorlama yorumlara gerek bırakmayacak kadar açıktır.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen NURİ BABA » Prş Eyl 22, 2011 11:47

Sevgili dost ; sizden hiç beklemediğim bir söz söylemişsiniz, üzüldüm...

Ben size hangi sözcüklerimle "Allah İle aldattığınızı" söyledim ki, sizi bu şekilde suçladığıma karar verdiniz...İnanılmaz bir hata....!!

Size yazdığım meal, Yaşar Nuri Öztürk'ün mealidir...Noktasına virgülüne kadar aynen yazdım...Şu an elimde altı adet meal var ki, bunun ikisi Elmalılı Hamdi Yazır'a aittir...Bu arada Diyanet Vakfına aitte mealler bulunmaktadır...

Benim yazdığım ayette "Allah" sözcüğü sırıtıyor ama sizin yazdığınızda sırıtmıyor...Kim doğrusunu yazmıştır bilmiyorum...Bazı ayetleri, bu işin üstadları düzeltebiliyor ama bazıları da ne yazık ki ne yapsanız düzelmiyor...Yani ben, cımbızla çekmiyorum..

Örnek mi istiyorsunuz ? Buyurun...

Zariyat Suresi :

47. Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz elbette genişleticiyiz.

48. Yeri de döşedik. (Bak) ne güzel döşeyiciyiz!

49. Her seyden de çift çift yarattik ki, düsünüp öğüt alasınız.

(Buraya kadar Tanrı konuşuyor ama bundan sonrasında Muhammed)

50.Fe firru ilallah inni lekum minhu nezirum mubin.

50. O halde Allah’a koşun. Çünkü ben, size O’nun katından (gelmiş) açık bir uyarıcıyım.

51. Allah ile beraber baska bir Tanrı edinmeyin. Zira ben size O’nun tarafindan (gelmiş) açık bir uyarıcıyım.

"Diyanet Vakfı Meali"

Peki, madem ki Kur"an Allah kelamıdır da, 50 ve 51 ayetler kimin kelamıdır ?

Saygıdeğer dost ; kayınpederim Hacı...Babam, 92 yaşında ve İzmir'in sıcağında bir ay oruç tutabilecek kadar inançlı...Ve ben bu konuları babamla konuştuğumda "Evlat, okudukların Kur'andan olduğu için yalan söylemediğini biliyorum...Ama ben sadece Allah'a inanır ve O'na taparım..O'na secde eder,O'na yalvarırım...Gerisi Arabın yalellisi evlat" demişti....

İnsanların inançlarına dil uzatmak haddimiz değildir...Ancak, kıyamete kadar geçerli olduğu varsayılan bir kutsal kitapta, Yüce Yaradan, kendi yarattığı kullarının bir kısmının, diğer bir kısmına "Köle ve Cariye" olmasına ruhsat verdiyse, izin veriniz de bu tür kandırmacaların Allah'tan gelmediğini anlatmaya çalışalım ki, Yüce Rabbimiz, bazılarının çıkarlarına alet edilmesin...!!!

İçten saygılarımı sunuyorum...
Kullanıcı küçük betizi
NURİ BABA
Üye
Üye

İletigönderen Güncel Meydan » Prş Eyl 22, 2011 12:30

Sorgulamak iyidir; doğru çeviri arayıp bularak sorgulamak daha iyidir. Gelgelelim birtakım yargılara varmadan sorgulama tek yönlü olarak sonlandırılırsa, bu her zaman kesin doğruya götürmez. Sorgulama sürekli olmalıdır.

Sözkonusu âyetler ve burada belirtilmemiş daha başkaları konuşturma sanatının ürünüdür; Yaratıcı, Kur'an'ı, yani uyarıcı olan kutsal metinleri konuşturmaktadır. Elçilerin konuştuğu âyetler başında "de ki:" vardır genellikle veya bunu belli eden başka sözcük...

NURİ BABA yazdı:Peki, madem ki Kur"an Allah kelamıdır da, 50 ve 51 ayetler kimin kelamıdır ?

Saygıdeğer dost ; kayınpederim Hacı...Babam, 92 yaşında ve İzmir'in sıcağında bir ay oruç tutabilecek kadar inançlı...Ve ben bu konuları babamla konuştuğumda "Evlat, okudukların Kur'andan olduğu için yalan söylemediğini biliyorum...Ama ben sadece Allah'a inanır ve O'na taparım..O'na secde eder,O'na yalvarırım...Gerisi Arabın yalellisi evlat" demişti....

İnsanların inançlarına dil uzatmak haddimiz değildir...Ancak, kıyamete kadar geçerli olduğu varsayılan bir kutsal kitapta, Yüce Yaradan, kendi yarattığı kullarının bir kısmının, diğer bir kısmına "Köle ve Cariye" olmasına ruhsat verdiyse, izin veriniz de bu tür kandırmacaların Allah'tan gelmediğini anlatmaya çalışalım ki, Yüce Rabbimiz, bazılarının çıkarlarına alet edilmesin...!!!

İçten saygılarımı sunuyorum...
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

İletigönderen NURİ BABA » Prş Eyl 22, 2011 13:16

Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiye ve düzeyli sohbet-tartışmaya çok teşekkür ederim...

Biat kültürüyle yetişmiş kişilerin en büyük handikapı, sorgulayamamalarıdır..Zira, sorgulamak özgür beyinlerin işidir, dogmalarla yaşayanların ve "öyle diyorsa doğrudur" diyenlerin işi değildir...Bu anlamda bu tür kişilerle bırakın tartışmayı, sohbet bile edilemeyeceğini sizler benden daha iyi bilirsiniz...

Bir konunun altını özellikle çizelim...Tanrı = Din değildir...Tek Tanrılı dinlerin , hakim sınıfların çıkarına , diğer insanlara dayatılmış kurallar manzumesi olduğu savı ileri sürülürken, işin içine Tanrı kavramını sokmak, abesle iştigaldir...Tanrı ; tüm tartışmaların dışında kalmalıdır...Günün koşulları gereği, Muhammed'in bir anlamda "Harem" kurmuş olması, çeşitli ayetlerle desteklenerek savunulacağına ve bunu Allah'ın isteğiymiş gibi gösterileceğine, çok daha farklı biçimde insanlara aktarılabilmeliydi...

Oysa ne yazık ki, Ahzap suresini okuyanlar, Muhammed'in özel yaşamının Tanrı tarafından düzenlendiğini düşünebilirler ki, pek de haksız sayılmazlar...Rivayet olunur ki, Hz.Aişe " Senin Tanrı'nın senin eteğinden başka işi yok mu?" demiştir...

Kainatı yarattığına inanılan Tanrı'nın, 14 milyar yıllık evrende ki yıldızlar konu edilerek "Gökte ki kandilleri senin için yaktık" demesi, size ne kadar mantıklı gelmektedir ?

Muazzez İlmiye Çığ Hanımefendinin bir kitabında çok Tanrılı Sümer Babil dininde , yer Tanrısının erkeği topraktan yaparak güçlendirdiğini ve kadını da, erkeğinin koruması için kaburgalarından oluşturduğunu yazmaktadırlar...

Adem-Havva masalına ne kadar benziyor değil mi ?

Saygılarımı sunuyorum...
Kullanıcı küçük betizi
NURİ BABA
Üye
Üye

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x