Yigit Dadas yazdı:Yigit Bulut'un seceresini detayli inceleme firsatim olmadi.
Yalniz, 10 kadar konusmasini izleme firsatim olmustu. Ekonomiyi cok iyi bildigini gözlemledigim ve iktisadi anlamda nasil kölelestirildigimizi cok iyi acikladigi icin, kürsel senaryolara karsi son derece uyanik oldugu icin icimden keske ekonomiyi bu cocuk yönetse diye gecirmistim.
Yani isin ideolojik boyutuna degil, sadece ilmi yanina getirdigim bir yorum idi.
Dedigim gibi iliskileri, ideolojisi veya kimler tarafindan parlatildigi konusunda maalesef bilgim yok idi.
Sürc-i lisan ettiysek affola.
Yigit kardesim,
"Imaj hicbirseydir, susuzluk hersey" diye bir slogan vardi bir gazoz reklaminda! Yigit Bulut'un durumu buna benziyor.
Yani, dogru olan seyleri bir sure savundu ve belli bir "takdir eden kitle" yaratti, daha sonra "kendisine olan ilgiyi, yalanlari empoze etmek icin kullandi".
Bugun, gecen sene savunduklarinin tersini savunuyor.
Yani yarin obur gun, ornegin; oligarklarin gereklililigini, yabanci sermayenin nelere kadir oldugunu, ozellestirmedeki ekonomi canlandiran nimetleri, bankacilik sisteminin mukemmelligini, uluslararasi para politikasi belirleyen kuruluslarin "yerinde' mudahelelerinin hakliligini, ekonomik tetikcilerin esasen ulkeleri kurtaran mehdi gibi adamlar olduklarini vs. vs. "inanarak, inandirarak, ve bizi, bunlara inandigina inandirarak!" savunabilir.
Boyle adamlara edebiyatta
"Dost gorunen dusman" denir. (Bkz;Kitap: Uc dahinin bir eseri; 'Dost Gorunen Dusman' - Beydeba,Mevlana,Herodot).
Once, "uzunca sayilacak bir sure boyunca" "HAK"tan yana olurlar, davranirlar, soylem ve eylemde bulunurlar. Halkin guvenini tam anlamiyla kazandiktan sonra, halkin inanislarini, "Ters Yonde" degistirmek icin propagandaya girisirler ve kendisine tamamiyle guvenen kitlelerin suphesini bile cekmezler! Ve o kitleler, gun gelir, dusmanin onlarin inanmasini istedikleri seylere, (inanc, ideoloji, fikir akimi vs.) inanirlar.
Yalniz Yigit Bulut'un o kadar basarili bir dost gorunen dusman oldugu soylenemez. Yine de iyi bir denemeydi