
2-Yaptığı hiçbir eylemden sonra gözaltına alınmayacağını adı gibi bilmek.
3-İnsanların bazen bedelini yaşamlarıyla ödedikleri 1 Mayıs işçi bayramını kutlama kararlılığı için, sadece 340 Euro otel ücreti bedeli ödeyerek yırtabilecek kadar parası olmak.
4-AKP milletvekili adayı olup halen “sivil” kalabilmek.
5-Bazıları pankart astıkları için cezaevlerinde onlarca yıl yatarken yine aynı tür bir eylem nedeniyle Cumhurbaşkanlığı resepsiyonlarına katılıp, giydiği converse ayakkabıyı otoriteye muhalefet saymak.
6-Rahatsız olmak.
7-Yasadışı dinlemelere tepki gösteren hukukçulara darbeci diyerek ancak bir “sivil polis” kadar SİVİL olabilmek.
8-Sivil olmak için gericiliğe destek olmak gerektiğini düşünmek ve gereğini yerine getirmek.
9-Sabahın köründe gazeteciler evlerinden alınıp götürülürken, kanser hastası Türkan Saylan’ın evi basılırken gıkını çıkartmayarak, yalancı otorite karşıtlıklarıyla, ancak bir “sivil faşist” kadar SİVİL olabilmek.
10-“Kıvrak ve ironik zekalarını” AKP iktidardan düştüğü günden sonra tabanları yağlamak için kullanabilmek.
Kaynak