gönderen Ram » Cmt Mar 01, 2008 3:05
soydan, yukarıdaki sorum hâlâ geçerli ama... Genelkurmay başka bir hedef göstermemiştir. Operasyon, kış şartlarında gerçekleştirilmekte. Şimdi şöyle bir gerçek var; Hasan Kundakçı Paşa 35.000 askerle girdi de ne oldu¿? E bu operasyon, kış şartlarında 10.000 kişiyle gerçekleştiriliyor.
Şimdi, 1 gün önceden 1000 kişilik bir geri çekiliş var. ABD çıkıp bas bas bağırıyor çıkın diye. Daha sonra bugün gece yarısı bizim isteğimizle çıkılmadı, Türkiye kendi iradesiyle "bitirdi" diyor ve ortalığı iyice karıştırıyor. İlk önce şunu irdelemek gerekiyor: Operasyon bitti mi¿? Devamı gelecek mi¿? Buşun emriyle falan çekildiklerine inanmıyorum ben, bu kadar saçmalık olamaz. (Yinede bir görüşme sonunda çekilme kararı alındığından şüphelenme hakkımı da saklı tutuyorum)
Lâkin yeterli midir bu operasyoncuk, yetersizdir. Bu burada biterse, şehitlerimizin veballeri boyunlarınadır. Aslolan budur. Gönül isterki, Kerkük'e, Musul'a kadar yürüsünler, dövüşsünler. Veyahut pekakanın kökünü kazısınlar. Ama kim bunu "sadece bu operasyonda" taahhüt etti ki¿?
Bu muamma durumda. Genelkurmay'ı suçlayabileceğim gibi, savunabilirim de. O yüzden Genelkurmay'ı bu durumda savunan yahut savunmayan birine de muhalefet olabilirim. Amaç doğru eleştiriler getirmektir. Ve şu da unutulmamalıdırki, TSK bir kalemde silinecek bir kuruluş değildir.
soydan, Ceviz Kabuğu Pazar günü için imkânsız. Elimde koymam gereken birçok program var. Saatlerce süren işlemlerden geçiyorlar, haliyle uzar.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.
Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!