Genel Kurmay -|~|- Basın Açıklamaları

Sitemiz hakkında duyurular buradan bildirilecektir..

İletigönderen MedceziR » Cum Şub 29, 2008 19:50

Abla AKP'nin ne MAL olduğunu biliyoz da zaten, Yaşar Büyükanıt'ın dün söyledikleriyle bugün yapılanlar kafamda soru işareti bıraktı...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 29, 2008 19:52

MedceziR, ben de saskinim kardesim, cok saskin hem de.................. Geri cekilme haberine Genelkurmay'dan aciklama gelene kadar inanmadim, medyalamanin halt etmesi dedim :|
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Şub 29, 2008 20:12

Az önce Sarızeybek çözümleme yaptı. Operasyon devam edecek dedi. Bildiride geçen cümleler ve kafamızdaki düşünceler bu yönde dedi. Eğer devam etmez, bu burada biterse, o zaman burada ihaneti konuşuruz açıklamasını yaptı. Yükleyeceğim, herkes izlemeli.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 29, 2008 20:15

Sarizeybek'i gündüz de dinledim, henüz Genelkurmay'dan aciklama gelmemisti... Bekliyoruz mirim... :|
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Cum Şub 29, 2008 20:43

Türk-Kan, 3 Mart'ta basın toplantısı var. John Kerry dahi gelmişti Türkiye'ye. İhanet mi, yanlış tarihte verilen karardan doğan talihsizlik mi¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 29, 2008 20:47

Ram yazdı:yanlış tarihte verilen karardan doğan talihsizlik mi¿?

bugünlerde pek sIk karsilasiliyor bu gibi talihsizliklerle...

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Cum Şub 29, 2008 21:02

Türk-Kan, Ali Güler çok sert konuşuyor. Haklı da... Altemur Kılıç ağlamaklıydı, şu Türkiye'nin haline bak...

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen soydan » Cum Şub 29, 2008 22:26

bu bir ihanet resmen. olacak bir sey deyil, bu operasiyonun anlami billem yok, bu pkk zapi dagitik bilmem orayi surayi, ya gidin allah askina bu serefsizler fare gibi her yerde delikleri var, sen orda hemen bir günde hepsini buldun, gercege yaslamiyor. o zihniyetler bu 30 senede ne delikleri yaptilar orda. sizde hemen dagitdiniz, git isine ya, bir ölü teroris yok, görmedik, bir filim yotubede var, göya yeni biraz iyi arayin, 2007den de aynisi var. hepsi palavra.
bu resmen ABD nin isi, utandigim sey o aci ceken sehitlerin ayilelerine, bu cocuklar bir oyunun kurbani, ayni bir bilgisayar oyunu, büyükkanidin mi cocugu düstü erdoganin mi. bu olacak bir sey deyil, mediyalara neler anlatiyorlar.

aslinda türkiyedeki kardeslerim hepsi disari cikip devlet ve TSK dan gercegi sormasi lagzim, bu sehitlerde annalari vatan icin dediler, amma bu cocuklar bir oyunun kurbani oldular. yaziklar olsun.
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletiler: 75

İletigönderen Ram » Cum Şub 29, 2008 22:41

soydan, kim dedi sana bu operasyon sonucunda pekakanın dağıtılacağını¿? TSK mı söyledi bunu, medya mı¿?

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen gokdeniz » Cum Şub 29, 2008 23:18

kim ne derse desin , bu tsk eliyle milletin kafasina cuvalin gecirilmesidir ..
anlasilan turbanda cuvalin on habercisiymis
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Ram » Cum Şub 29, 2008 23:39

gokdeniz, göreceğiz.

Ya herkesi tatmin edecek bir açıklama yapacaklar, ya da ihtilâl. TSK'nın başka seçeneği yoktur. Yapcakları açıklama ne kadar tatmin edecektir bilinmez. Operasyonlar devam edecek mi, bunu söylemeleri gerekir.

Çıkmış bir yazar Ceviz Kabuğu'nda, en çok hükümet zarar gördü diyor. Ne hükümeti, hükümete bakan mı var¿?

Beni tatmin edecek kapsamlı bir açıklama yapacaklarını hiç zannetmiyorum ama... Ben yine de umutluyum.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen gokdeniz » Cmt Mar 01, 2008 0:12

yok ram yok kardesim ,ben senin kadar iyimser degilim ..
neden iyimser olmadigimi yazmayacagim ..milletin zaten bozuk olan moralini daha da bozmaya niyetim yok .. bizi artik kurtarsa kurtarsa bir mucize kurtarir .. yatin kalkin dua edin , tum kuzey amerika kitasi ikinci bir katrina ile sular altinda kalsin diye ..baska turlu bu ser odagindan kurtulus yok gibi .. ya da ahmedinejad sallasin
bir iki fuze diye ..
kusura bakmayin arkadaslar , moralim cok bozuk
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen Ram » Cmt Mar 01, 2008 0:23

gokdeniz, her zaman bir çıkış noktası vardır. Hepimizin morali bozuk, ayrıca iyimserlik de yok üstümde. Gerekirse biz de açarız ağzımızı. Ama biraz sabır be Gökdeniz... İki gün sonra TSK kendini belli edecek. Operasyonu biz başlattık, biz uyguladık, biz bitirdik. TSK açıklamaları budur. Bırakalım da, bu mevzuyu da onlar açıklasın. Sonrasını sonra düşünürüz...

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen soydan » Cmt Mar 01, 2008 2:26

RAM ben bu teror basladiginda 1984de daha türkiyedeydim. yas simdi 34 cocuklarim var evli bir is adamiyim, istegim senelerdir TC'ye geri gelmek, gelmemin sebebi teror ve saglik bilim ögretim. bunlar türkiyede iyi bir durumda deyil. simdi bir türk oldugum icin, gururum var ve bu gurur öyle ki vatanim icin herzaman ayilemi birakip savasirim, daha gecen basladiginda TSK ya bildiri etdim, simdiye kadar cevap gelmedi. bizim milletimiz böyle her birimiz gercege bakdigimiz zaman canini bu TC topraklari icin seve seve verir. simdiki olay amma beni icimi yiyor, cünkü o genc oglanlarimiz mehmetcikler orda canini verdiler amma ne icin bunun icinmi, gercegten bu 1 haftalik operasyonda ne ele gecti, acikca hic birsey. bu sehit olan cocuklarin anneleri ve babalari ayilenin ici nasil yaniyor siz biliyormussunuz, cünkü benimde 3 oglum var, yaniyorlar. birde büyükkanit bunun etmesi, bizi AB Asyada ABD'de resmen yerin altina atdi.
simdi senin dediyinde pazartesi aciklama olacakmis, allahaskina, bak sana yazayim, aynen bunlari söyler.
(bizi operasyonumuzu cok iyi basardik, askerlerimiz cok iyi, basin sasirtici seyler yaziyor, bize kimse emir vermedi, zapi aldi yerde bir oldu, pkk artik kolay oraya gelmez, pkk cok büyük darbe oldu ivir zivir)
ya gercegden 1983den beri ne cok operasiyonlar tsk yapti en kisasi birbucuk aydi, allah askina 1 haftada ne olacak.
ondan palavra. abd onlara söyledi ve akp cep harclilarini aldi okadar.

ram insalah ceviz kabugu pazar burda olsa süper olur.
slm berlinden
soydan
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletiler: 75

İletigönderen Ram » Cmt Mar 01, 2008 3:05

soydan, yukarıdaki sorum hâlâ geçerli ama... Genelkurmay başka bir hedef göstermemiştir. Operasyon, kış şartlarında gerçekleştirilmekte. Şimdi şöyle bir gerçek var; Hasan Kundakçı Paşa 35.000 askerle girdi de ne oldu¿? E bu operasyon, kış şartlarında 10.000 kişiyle gerçekleştiriliyor.

Şimdi, 1 gün önceden 1000 kişilik bir geri çekiliş var. ABD çıkıp bas bas bağırıyor çıkın diye. Daha sonra bugün gece yarısı bizim isteğimizle çıkılmadı, Türkiye kendi iradesiyle "bitirdi" diyor ve ortalığı iyice karıştırıyor. İlk önce şunu irdelemek gerekiyor: Operasyon bitti mi¿? Devamı gelecek mi¿? Buşun emriyle falan çekildiklerine inanmıyorum ben, bu kadar saçmalık olamaz. (Yinede bir görüşme sonunda çekilme kararı alındığından şüphelenme hakkımı da saklı tutuyorum)

Lâkin yeterli midir bu operasyoncuk, yetersizdir. Bu burada biterse, şehitlerimizin veballeri boyunlarınadır. Aslolan budur. Gönül isterki, Kerkük'e, Musul'a kadar yürüsünler, dövüşsünler. Veyahut pekakanın kökünü kazısınlar. Ama kim bunu "sadece bu operasyonda" taahhüt etti ki¿?

Bu muamma durumda. Genelkurmay'ı suçlayabileceğim gibi, savunabilirim de. O yüzden Genelkurmay'ı bu durumda savunan yahut savunmayan birine de muhalefet olabilirim. Amaç doğru eleştiriler getirmektir. Ve şu da unutulmamalıdırki, TSK bir kalemde silinecek bir kuruluş değildir.

soydan, Ceviz Kabuğu Pazar günü için imkânsız. Elimde koymam gereken birçok program var. Saatlerce süren işlemlerden geçiyorlar, haliyle uzar.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Duyurular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x