Genel Kurmay -|~|- Basın Açıklamaları

Sitemiz hakkında duyurular buradan bildirilecektir..

İletigönderen gokdeniz » Cmt Mar 01, 2008 3:27

Prof. Dr. Yalçın Küçük kara harekatını Odatv.com'a değerlendirdi:

Sadece Odatv.com'a konuşan Yalçın Küçük, ABD Savunma Bakanı'nın bölgeden ayrılmasının hemen ardından askerlerimizin çekilmesini 1960'lardaki Johnson mektubuna benzetirken, bu şekliyle kara harekatını da Barzani'nin kazandığını savundu:

"Türkiye açısından bu kadar ani bir çekiliş son derece üzücüdür.

Bugünkü gazetelere baktığımızda bazılarının başlığı ‘Canımız istediği zaman çekiliriz.’ ‘Baba gidiyoruz artık.’

Bütün bunlar Genelkurmay Başkanı’nın ‘1 günde de çekilebiliriz, 1 yılda da çekilebiliriz.’ dediği ve bütün televizyon ve gazetelerin bu manşete taşıdığı günlerde yaşandı.

Amerikan Dışişleri Bakanı’na hiçbir söz verilmediği tarihi konusunda hiçbir taahütte bulunmadığı yazıldığı bir zamanda Amerikan Savunma Bakanı’nın ayrılışından bir gün geçmeden oradaki kara kuvvetleri, kara askerleri oradan toptan çekildiler.

Parça parça çekilebilirlerdi, bir defa şunu anlıyoruz ki Amerik Başkanı Bush tehditle bu konuşmaların arkasından bir uyarıda bulunmuştur.

Bu 1960’lı yıllardaki Türkiye tarihinde çok önemli bir konusunad çok önemli bir Johnson Mektubu vardır. Türkiye Kıbrıs’a çıkartma yapmaya hazırlanıyordu.

Johnson, o zamanki başbakan, İsmet Paşa’ya bir mektup yazdı ve Kıbrıs’a çıkış durduruldu.

Şimdi ben bunu hatırlamak durumundayım.

Bunu hatırlamak durumundayım ve dolayısıyla iktidarda hangi parti olursa olsun hangi hükümet olursa olsun böyle bir durum bu ülke için son derece üzücü olmasının yanında yurtdışında ülkenin prestijiyle, prestijine lekeler, sarsıcı tartışmaların açılmasına hatta bağımsızlığının tartışmaya yol açacak niteliktedir.

Ben bu kadar üzüldüğüme göre, kendimde herhangi bir sevinç noktası bulabiliyor muyum?

Hayır.

Bulamıyorum ama çok acı olarak da söylediklerimin teyit edildiğini çıkarabiliyorum.

O da şudur: Ben bu hükümetin Osmanlı’nın mirasının reddetmek üzere kurulduğunu söyledim, bütün kitaplarımda yazdım bunları.

Bu ne demek ? Musul’u redd-i miras yapacaksınız. Musul üzerinde bir hakkınız yoktur diyeceksiniz.

Şimdi bu çekilmeyi, bu ani çekilmeyi, Musul’daki Kürdi aşağı yukarı Türkiye’nin Barzani’nin liderliğindeki devleti, devletik yapıyı kabul etmesi şeklinde değerlendirmek zorundayız. Bu artık kabul edilmiştir.

Bu işten en kazançlı çıkanlar Barzani aşireti olmuştur. Barzani kazanmıştır."
Odatv.com
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye

İletiler: 202

İletigönderen soydan » Cmt Mar 01, 2008 3:35

Ram
tamam dogru, yinede olan su, bu operasion ne icin, pkk ya hic zara vermedi inan, para olur amma terorist sanmam, inanki
cok kürtler doguda onlari tutuyor, hepsi deyil amma yinede yeteri kadar. hem ordan cekilmeri bir seye yaramiyor, birak 400-500 asker orda, sogu sicagi yok bu iste. yiyecek hersey askerlerde olsun. pkk zihniyetine bu daha fena darbe olur.
nedense yok. simdi sehitleri ortaya koymayim, gideri bir koysak, ne miliyonlar $ uctu cöpe.
simdi tsk yinede girecek oraya bu ay yada birdahaki ay, belki hic. amma türkiyeye en mühüm kandil dagini cökertmek, bu en büyük zarari verir onlara, amma buda yok.
eee ne yazsakda ABD ne derse inan o oluyor. yeteri delil var bunu göstermeye. en kötüsü akp de bukadar hükümetin icinde
5 sene icinde türkiyenin simdiye kadar borcunu iki katina cikardi, yani gercekten ben bilgisayar alim satim yapiyorum, ben borclandimmi mal fazla alirim, vede cabuk satip borcu öderim. bunlarin yatirimi dikkat edersen, öyle büyük deyil, geri kalan para masa altindan kayboluyor, problemde dokunulmaz olduklarindan inceleyemiyorsun onlari. bu burda almanyada imkansiz. hem milletvekilleri bir kurus para ödeyipde milletvekili olmuyorlar, türkiyede tam tersi.
nedemek istediyimi anlamissindir!
TSK nin yüzde doksandokuzu silahlarin disardan, ne gemileri kendi üretir, ne ucagini nede türkiyenin kendi arabasi bilem yok, bukadar büyük bir devlet, osmanlidan kalmis, hep hazircilik yapiyor, buda problem, eldeki para disari gidiyor iceri gelen para nerde??? oda disari cikan paradan daha az, bunlarda bunu iyi biliyorlar, amerikadaki gibi, bir firma bakana gidiyor elinde bir pasta öbür ellindede bir zarf, zarfin icinde yeteri kadar para var, buda TC hep oluyor.l
herneyse iyi aksamlar.
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletiler: 75

İletigönderen Ram » Cmt Mar 01, 2008 4:12

soydan, Pekakaya hiç zarar vermez olur mu¿? Zap çöktü. Bununla çok da övünecek değilim, beklentilerimiz çoğumuzda değişiktir. Fakat "verilen görev" ve tahminimce "şimdilik" bu operasyon başırılıdır. Doğudaki sorun askerin şu hâl ve şartlarda baş rol oynayacağı bir sorun değildir. Ancak ülke yönetimi elinde olsaydı bunu isteyebilirdik. Akape gelmeden önce, bunlar azınlıktaydı. 5 yılda üredi/üretildi pekaka yandaşları... Bırakıp bırakmadıklarını bilemeyiz. Üstelik sınırda 100.000'den fazla asker yığınak yapmış durumda bildiğim kadarıyla (İçeri giren 10.000 hariç).

Kandil'i 10.000 askerle, kış şartlarında düşüremezsin. Bütün bunları, operasyonların devamı gelmezse konuşalım derim.

Türkiye'deki ekonomi, kara para ile, sıcak para ile ayakta durmaya çabalıyor. Bush bir telefon etse, sıcak parayı-kara parayı kesse, ekonomi felç olur. Bütün stratejik kurumları sattılar/satıyorlar. Kâr eden kurumları satıyorlar, zarar edeni kâr ettirdikten sonra satıyorlar.

Gelelim TSK'ya... Bunda; bugüne kadar ve geçmişte, TSK'ya zerre kadar katkı sağlamayan siyasileri, hükümetleri ve TSK'nın bünyesindeki askeri yetkilileri suçlayabiliriz. Belli bir noktadan sonra da, bu sanayide üretmek, belli koşullar altında olabiliyor. İsrail ABD'ye biat etmese, İsrail bugün bu silâh teknolojisine sahip olabilir miydi¿? Olamazdı. Yahut zamanında savaşa girdiği için bu sektörü geliştirenler bu sektörü ele geçirmişlerdir diyebilir miyi¿? Deriz. Yani bazı hakları elde etmek için güç gerekir, büyük diplomasi gerekir. Bunlar mevcut olmadıkça, TSK belli yerler hariç, sadece Mehmetçik ile var olur. Yahut siyasetinin yetkinliği kadar gücü olur. Bundan sonra bunlar yapılamaz mı¿? Yapılır. Ama burada da TSK baş rol oynamıyor ne yazıkki...

İyi akşamlar.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 01, 2008 16:34

Ram yazdı:Ya herkesi tatmin edecek bir açıklama yapacaklar, ya da ihtilâl.

Su anda "Stratejik Analiz"i izliyorum da... ikinci ihtimal gerceklesmezse Türkiye'nin topyekûn teslim oldugunun göstergesidir benim icin...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cmt Mar 01, 2008 16:47

"Ya istiklâl, ya ölüm!" derdik...

Şimdi ise; "ya ihtilâl, ya bölün!" demeye mecbur kaldık...

http://www.gercekgundem.com/index.php?p=117324
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 01, 2008 17:00

....... umutsuzluga kapilmamak hic bu kadar zor olmamisti... :|
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen soydan » Cmt Mar 01, 2008 17:07

RAM:
gerncegden Zapi almislar diye, iyi birseyse güzel, amma benim icin iyi bir sey deyil cünkü aldigin yeri tutman lagzim ki, icini disini araman lagzim. ben yeteri kadar bunlarin resimlerini gördüm, adamlarin öyle saklancak delikleri varki, oralari bulman icin aylarca arasin belki bulursun, inan. hem bu geri cekilis, dogudaki apo yandaslari icin bir kazanc oldu, avrupadaki medya resmen yazdigi seyler ABD söyledi TC birakti.
Sen kis sartlari demistin, asil kis sarti yapmak icin en iyi zaman dir, cünkü mayinlarin teysiri olmuyor, karin yüzünden, görüs sartlari daha iyi, tamam sis oldumu o zor, amma yazin is daha zorlasiyor, ozaman mayinlar elverisli oluyor, ve onlari görmen dahada zorlasiyor.
ben bir sagci deyilim amma, kürtlerin cogu doguda pkk yi tam tutyor, cünkü kürdistan yaklasti diye inanclari var, tabiyiki DPT nin de lleri icinde, milleti inandiriyor ve onlari kiskirtiyor, inan kürtlerin cogu doguda TC'yi tutmuyor, allah askina yüzde kirki türkceyi bilmiyor, ve türk nüfusuna kayitli bu resmen bir serefsizlik dir. o kisiler türklüyü ret etdiklerini resmen gösteriyor, eee bu insanlarin bizim toprakda yasamalarida, bir serefsilik dir. almanyada yasayan her kürt almanca biliyor amma türkiyedekiler bilmiyor niye, türkleri sevmediklerinden. 100% de gercek.
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cmt Mar 01, 2008 17:33

soydan, yine aynı soruda düğümleniyoruz. Operasyon devam edecek mi, etmeyecek mi¿? Tutulmama nedeni operasyonların devam edebileceği nedeniyle olabilir. Zaten teröristin orayı kısa sürede toparlaması bu hava şartlarında imkânsız. Ama devam etmezse operasyonlar, o zaman iş değişir. 8 günde 27 şehidi nasıl verdik, onu konuşuruz...

Evet katılıyorum, doğudaki itler tamamiyle azdı. O yüzden diyorum ya, ya ihtilâl, ya bölün....

İşte bunun için kışın yapıldı. Avantajlar kullanıldı, hedef çökertildi. Hedef Zap'tı, diğer hedeflere genel tarama olmuş. TSK bunun aksini yapacağız diye bir iddada bulunmadı. Bize bu kadar koyan, ABD'lilerin açıklamaları üzerine bu çekilmenin gerçekleşmesi ve hedefin "birçok yerde çok büyükmüş gibi gösterilmesine binaen" neden kısa sürede çekildiler sorusunu sormamızdır.

Oradaki sorun farklıdır. Söylediklerinin doğruluk payı var, fakat kara harekâtı ile bunların ilgisi yok. Hep vardı bu sorun, giderek arttı...

Türk-Kan, çıkmadık candan, umut kesilmez. Ne diyeyim...

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen soydan » Cmt Mar 01, 2008 17:55

RAM: Bas ismini yazsan daha güzel olur, benim soydan.
Dikkat edersen basin, halkin cani yandigini göstermiyor, niyesini kendin de bilirsin.
Sanki hic birsey olmamis gibi, buda demokrasi he, bu serefsizlik. pamukoglu pasa bilem basina cikip konusma yapamiyor, neden AKP sagolsun, yeni made cikardilar gecen sene, ondan kaldi sirf sarizeybek, adam para icin konusmuyor halk icin, tabiyiki oda kafasini resme yahudilere dikmis. eger bu böyle devam ederse yeminim, yeteri kadar canini vericek adam var bu pkk ya karsi savasmak icin, vede olacakdir. politik bes para etmez bizim TC nin, TSK bilem artik eskisi gibi deyil, bir daha girerlermi, ne edecekler resmen kandil dagina gitmisler diyorlardi, eee neyine gitdiler, seyretmeyemi????. inan bizim almiyacak yerimiz yok, cünkü askerlerimiz ölümden korkmuyor, ve bende. amma ben bilsem oraya gidicem, bir iki yer bosalticam ondan sonra geri dönicem, eee bu 24 senede hic bir sey getirmedi, hükümetler bes para etmez, adan zye kadar sömürüyorlar. parasi firmasi olan milletvekili oluyor, bes para etmezler.
acikca türkiyenin en büyük sorunu, cogunluk ac gözlü, komsunun TV si mi var güzel bendede olacak, yok arabasi falan filan, burda almanyada kimseyi ilgilendirmiyor, amma TC de bu var, zenginide fakiride ayni. bu ortadan kalksa, ozaman TC borcuda kalmaz. Cavit caglar kumsazda kaldiginda, 86larda villalar yapilmisti ve ordan kiyidan geceler tirlar gelip denizden kum cekiyorlardi, o ay 30 insan ölmüstü, devlet ne yapti hic birsey, nedenini de cevabinida herkez bilir.
iste türkiyede paran oldumu cumurbaskanida olursun, ne istersen, bu da demokrasi. utanma bilem yok bunlarda, bunlarada bas eyiyor millet.
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cmt Mar 01, 2008 17:59

soydan, Sarızeybek bu yaşından sonra üşenmemiş araştırmış. Yahudiler hakkında söyledikleri doğru. Sen-ben biliyoruz belki ama, yeni öğrendiğini-araştırdığını söylüyor ve heyecanla bize unuttuklarımızı hatırlatıyor. Bu eleştirine katılmıyorum. Bana Ram diye hitap edebilirsin. Bu arada, TC yerine Türkiye yahut Türkiye Cumhuriyeti yazmanı rica ediyorum.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen soydan » Cmt Mar 01, 2008 18:06

RAM cabuk yazdigim icin yanlislar oluyor, cünkü müsterilerimde dükkana geliyor, gözler herseyi görmüyor.
sarizeybekin, yeni konusmalarini nezaman koyacaksin buraya??
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

İletigönderen baragakal » Cmt Mar 01, 2008 18:16

Büyükanıt: Erdoğan biliyordu, 1 Mart 2008

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Erdoğan'ın çekilmeden haberi olduğunu söyledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''TSK'nın Kuzey Irak'tan çekilme kararı tamamen askeri gerekçelerle alınmış bir karardır. 'Çekil' diye siyasi kanat ve yabancılardan bir ima bile gelmedi'' dedi.

Milliyet'in haberine göre, Büyükanıt, 'çekilmenin tereyağından kıl çeker gibi' olduğunu söyledi.

Orgeneral Büyükanıt, çekilmenin dün gerçekleşeceğinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da haberdar olduğunu söyledi.

Büyükanıt, çekilme gününden bir gün önce "kısa süre izafi bir kavram" ifadesini kullanırken genel bir yaklaşımdan söz ettiğini vurguladı.

Genelkurmay Başkanı, kararın ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in gelmesinden önce alındığını; çarşamba günü birliklerin sadece üçte birinin içeride olduğu sırada 'çekilmeyle ilgili ipucu vermenin cinayet olacağını' söyledi.

Büyükanıt, "Erken çekildi diyorlarsa, gitsinler orada bir 24 saat kalsınlar" şeklinde konuştu.

Genelkurmay Başkanı, 'Çekilmenin dün olacağını Başbakan biliyor muydu?' sorusunu da "Tabii ki biliyordu. Ama böyle dakikası dakikasına bilemeyebilirler tabii" şeklinde cevapladı.

Başbakan Erdoğan da dün akşam yaptığı açıklamada, "Başından itibaren devamlı Genelkurmay Başkanımla irtibat halinde olduk. Anbean her şeyden haberimiz var" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, pazartesi günü medya mensuplarına kara harekatına ilişkin bir brifing vereceği belirtiliyor.

Sınır ötesi kara harekatı sona erdi

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik kara harekatının sona erdiğini açıkladı.

Harekatta 240 terörist öldürüldü, 24'ü asker, 3'ü Geçici Köy Korucusu olmak üzere 27 güvenlik görevlisi şehit oldu. Operasyonda "örgütün kalpgahı" olan Zap hedef alındı.

Genelkurmay açıklamasında, "Harekatın başlangıçtaki hedeflerine ulaştığı değerlendirilmiş; birliklerimiz arazi arama ve taramaları yaparak, 29 Şubat 2008 sabahı itibarıyla yurtiçindeki üs bölgelerine dönmüşlerdir" denildi.

Kaynak : HURRIYET

Dun: Erdogan'in aksam yapacagi halka seslenis konusmasinin ozetini kanallara yazili gonderdigini duyduk, metinde operasyon aynen devam edecektir vurgusu yapildigi soylendi! ayni anda askerin çekilmeye basladigi haberi geçmis, Erdogan hemen basin açiklamasini geri çekmis!

Hurriyet'te yaziyi okuyanlardan biri guzel ozetlemis: Konustukça batiyolar yazmis. Daha fazla soze gerek var mi?
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen KÇK_KÇK » Pzr Mar 02, 2008 1:05

Maalesef,Amerikan Emperlistin Uşağı oldugumuzu bir kez daha kanıtladık 28 Şubat Günü Amerikalı Gates Türkiye'ye gelerek Operasyonumuzu durdumamızı istemişti gerek siyasi kanadımız gerek askeri kanadımız bunu red tarzı bir açıklama yaptı akşam üstü Amerika Baskanı George W.Bush Türkiye'nin kuzey ırak'tan mümkün oldugu kısa sürede çekilmesini istemiti
29 Şubat Günü ise TSK Bir Açıklama yaparak Ordumuz Yurt İçine dönmüştür istenilen hedeflere ulaşılmıştı ben inanmıyorum istenilen hedefe ulaşıldıgınız zap dagını dagıttık fakat biz çıktık onlar tekrar gelecekler o zap dagında tekrar sıgınaklarını olusturacaklar tekrar hazırlanacaklar eee sonuc sıfırda sıfır elde var sıfır
Kullanıcı küçük betizi
KÇK_KÇK
Üye
Üye

İletiler: 41

İletigönderen Ram » Pzr Mar 02, 2008 16:56

soydan, bugün-yarın koyacağım. Sıcağı-sıcağına yorumluyor. Ayrıca Dr. Ali Güler'in yorumları da zıttı ve dinlenmeli. Onun yorumları da koyulacak.

Devamı gelecek!
[img]http://img147.imageshack.us/img147/5949/23sp4.jpg[/img]

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen soydan » Pzr Mar 02, 2008 17:19

RAM simdiden tessekürler, sabirsizlikdan zaman gecmiyor, programm yazmayi bilem dondurdum. :(
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Duyurular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x