Gılgamış (Bilgameş)

Gılgamış (Bilgameş)

İletigönderen erenus » Cum May 16, 2008 22:25


Gilgamesh Destani ulaşılabilen eski metinlerde, çağdaş diller ve edebiyatlar ile kıyaslandığında, son derece gelişmiş ve güçlü bir yapı goruluyor.


Öyle ki, aradan geçen bin yıllara karşın, dilin kullanıldığı her alanda sanki bu kayıp uygarlıkların kötü birer taklitcisi olmaktan öteye geçememiş durumdayız.

Türk dünyası çok görkemli bir medeniyete sahipti. Fakat, günümüzde bu medeniyet kaybolmuş veya belirsiz ve tanınlanmaz hale gelmistir.

Her türlü kültürlerini bu çok eski Türk dünyasından alanlar şimdi onu hatırlamazlar bile... :!:

Türkler nedense bu çok eski ve görkemli geçmişlerini unutmak istemişler veya onlara bu görkemli geçmiş çeşitli araçlarla unutturulmak istenmektedir.

Bilimin kabul ettiği bir gerçek: "GILGAMISH" adı aslında Sümerler tarafından "GILGAMESH" şeklinde değil "BILGAMESH" şeklinde yazilmış bir isimdir.

Fakat ne var ki birileri bu adı değiştirerek "GILGAMESH" şekline sokmus, böylece Türkün ayağının altından halıyı çekip almış ve onu kültüründen uzaklaştırmış ve ana bağlantısını koparmıştır.

UNUTMAYIN Kİ! Siz bu konuları soruşturmadıkça, başkaları "bu destan aslında sizin geçmisinizle ilgilidir" demez!

Nedense başkaları ne demişse, bizler de "doğru diyorsun" deyip her kesin dediğini doğru gibi kabul ede gelmişiz. Anlaşılan şudur ki! GILGAMIŞ (BİLGAMESH) Türk dünyasının bilinen en eski destanıdır.

Sümer dilinde araştırma yapan bilim adamları, bu Sümer adının aslında Sümer çivi yazısında yazılış şeklinin "BİLGAMESH" şeklinde olduğunu açıklamışlardır.


BİLGAMESHin kelime olarak Türkçeye ait olduğu kabul edilebilir. Dikkat edin! BİLGE-KAGANda çok benzer bir Türkçe sözcüğü kendine ad almış.

BİLGE-KAGAN ve BİLGAMEŞ adlarinin ikisi de Öz-Türkçe olup ve ikisi de Türk-hakanlarının ünvanlarında yer alan tanımlama deyimleridir. Türkçe BİLGE kişi "akıllı, uslu, bilgili, ermis" bir kimsedir.


GILGAMESH Ön-Türkce gramer kurallarında uyan bir deyimdir. Önüne "A" ünlüsünü koydugumuz zaman "AGIL-GA-MESH" (AKIL-GA-MISH) ile karşılaşıyoruz ki bu dahi Türkçenin bir sözü olup o da "BIL-GA-MESH" deyimi ile ayni anlamda olan başka bir Türkçe deyimdir.

Gerek "AGILGAMISH/AKILGAMESH" ve gerekse "BILGAMESH" adlari dil yapısı ve kök sözcükleri bakımında tümüyle Türkçe olan adlardir.

Bu gerçek Türk dilini - hak ettiği yere- Sümer dilinin en erken çağlarına (M. Ö. 5000 yıllarına) götürür.

Ayrıca dilciler bilirler ki, bu ad içindeki ekler de Türkçenin ekleridir.

Bu demek oluyor ki, çok büyük olasılıkla bütün bu Türkçe sözcükler, ekler, gramer kuralları ve daha ötesi destan yazma tekniği Türk dilinde onbinlerce sene evvelinden geliştirilmiş bir sanat biçimidir.

Bunları araştırmak ve anlamak günümüz Türk insanına düşen bir görevdir.

Gerçeği bilince, insanın Atalarından ve Türkçeden gurur duymaması imkansızdır. :!:

Böyle bir dili yaratmış olmak kolay bir iş olmayıp, us ve mantık gerektirir.

Üstelik bütün bunlar Türk insanının - Herodutun üfürdüğü ve müritlerinin papağanlık ettikleri gibi - Atalarının, Sibiryada "kuş-burnu toplamakla geçinen insanlar" olmadığını açıkca gösteriyor.

Ek Kaynakça:
http://tech.groups.yahoo.com/group/Polat_Kaya/message/318


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

Şu dizine dön: Ön-Türkler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x