gönderen Barbaros » Çrş Oca 23, 2008 10:59
Bence çok güzel özetlenmiş.Günümüz eğitim sistemini ,nasıl bir nesil yetiştiğini gözler önüne sermiş.Bazen haberlerde görüyoruz;okullardaki şiddet v.s. Ne kadar kötü bir durum değil mi ? "Okul sırasında oturması gereken evlatlarımız,sanık sandalyesinde oturuyor,kalem tutacak eller silah tutuyor..."
Benim garibime giden şu;Hani bu olaylar olduktan sonra ertesi gün gazetelerde çıkıyor ya işte suç oranı Türkiye'de şu kadar,fakat Avrupa'da bundan biraz daha fazla demesi yokmu beni sinir küpü eden o...Neden mi ? Bir sene önce,lise arkadaşlarımdan biri Avusturya'da okurken ziyaretime gelmişti.Kendisine İstanbul'u gezdirirken,bende ona işte ne var ne çok diye sorarken olay bu eğitim-gençlik konusuna geldi.Öyle şeyler anlattıki tüylerim diken diken oldu...Mesela Diyor ki; "Hani bizde erkek veya kız ergenlik çağına geldimi kendine çeki düzen verir,kılığına kıyafetine özen gösterir,daha dikkatli olur.Fakat Avustur'ya da erkek-kız ergenlik çağına geldimi kendisini salıverir,ne kendine bakar,pasaklı pasaklı,pislik içinde dolaşır,dünyadan habersiz,içkisini,sigarasını,tozunu,dumanını içer gezer.Kendi aralarında ki akıl almaz cinsi münasebetler ise akıllara zarar.Fakat bu konuda Avusturya Hükümeti hiç de canını sıkmaz,çünkü bunun olacağını bilerek gerekli altyapıyı oluşturmuş (işte gayrimeşru doğan çocukların annelerine yapılan yardımlar gibi).".
Altyapısı sağlam,korkusu yok adamların, olursa olsun havasındalar.Fakat bu olanlar ya bizim ülkemizde olursa veyahut olmaya başladıysa ki ben taksim'e çıktığımda arkadaşımın anlattığı tiplere rastlıyorum--gerçi arkadaşım bunlar,onlardan daha temiz demişti-- bunu kaldıracak altyapısı olmadığı için maalesef nesillerimiz tehlike altında...Fakat insanoğlu o kadar bencilki "Nesli tükenmekte olan hayvanı koruma altına alırda,kendi neslini koruma altına almaz..."
Aslıhan88 gerçekten çok hoş paylaşım için sağol.