Grup Yorum-Defol Amerika!

Grup Yorum-Defol Amerika!

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Mar 05, 2010 13:14

GRUP YORUM-AMERİKA DEFOL!

Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

Re: Grup Yorum-Defol Amerika!

İletigönderen Deli Haydar » Cum Mar 05, 2010 13:55

Grup Yorum sevdiğim ve görüşlerini desteklediğim bir grup değil. Zamanında elime geçen bir albümlerinden anımsadığım kadarı ile şehitlik anlayışları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ninkinden farklı idi. Bu bakımdan Kurdishgyall tarafından yüklenen bu videodaki "Amerika Defol" söylemleri bana çok da inandırcı ve yapıcı gelmedi.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Mar 05, 2010 14:15

Grup Yorum'la ilgili değerlendirmenizde haklısınız. Ben de Grup Yorum'un çoğu zaman etnik ve başıbozuk kimi düşüncelerin etkisinde kaldığını görüyorum. Seslendirdikleri eserlerde katılmadığım pek çok görüşleri oluyor...

Ama bence ''Amerika Defol'' adıyla seslendirdikleri bu eser, onların genel görüşlerinden bağımsız olarak değerlendirilmeli.

Ben bu güzel ülkedeki tüm vatanseverlerin ABD emperyalizmi karşısında yüksek bir bağımsızlık bilinciyle birleşmesinden yanayım.

Bu birliktelik içinde ülkemin tüm vatanseverlerinin yer almasını isterim.

Grup Yorum'un, da ''Amerilka Defol'' dedikten sonra, ABD'nin değirmenine su taşıyacak politikalara alet olmamasını umar ve dilerim.. Ama olurlarsa da bu onların sorunu elbette...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen Deli Haydar » Cum Mar 05, 2010 14:51

Haklısınız İrfan Bey ancak "Defol Amerika" söylemiyle, sömürgeciliğe karşı nasıl yüksek bir bağımsızlık bilinci oluşturulabilir... Hele ki Grup Yorum ağzı ile...

Konunun kaynağına inip sorunu doğru tanımlayamadıkça, toplumsal bilinç de istediğimiz düzeye ulaşamayacaktır. "Türkiye laiktir, laik kalacak" türü içi boş kalıplaşmış haykırışlar ile geldiğimiz nokta ne yazıktır ki ortada iken, ABD'nin ardındaki Birleşik Krallık'tan söz etmeden ya da Gazi'nin sömürgeciliğe karşı savaşımı anımsatılmadan, toplumda sağlıklı bir bilinç oluşturulabilir mi, bilemiyorum...

Kurdish kardeşlerimiz konuya bu açıdan bakar; sömürgeciliğin tek panzehrinin, gezegendeki yaşamı düzenleme noktasında insan aklının ulaşabileceği son nokta olan Kemalizm'in altı oku olduğunun ayırdına varabilirlerse, inanın ortada sorun kalmayacaktır.
En son Deli Haydar tarafından Cmt Mar 06, 2010 3:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Mar 05, 2010 15:39

Sevgili Haydar Bey,

Günümüzde emperyaliznin, yani sömürgeciliğin en önde gelen temsilcisidir ABD. Etnik, mezhepsel provokasyonlarla, ırkçı milliyetçilikleri körükleyerek kardeşi kardeşe kırdıran, ülkeleri işgal eden, milyonları gözünü kırpmadan katladen bu terörist devlet, elbette ki, ''Defol Amerika'' demekle bu bölgeden defolup gitmeyecektir.

Ama burada bence dikkate almamız gereken, ''Defol Amerika'' adlı eserde, karşımızdaki gerçek tehdidin ABD olduğuna ilişkin mesajların verilmiş olmasıdır. Eserdeki sözlerin bu konuda bir duyarlılık yaratıyor olmasıdır.

Kuşkusuz, 'Kurdish' saplantısı içinde ırkçı Kürtçülük yapmayı devrimcilik, demokratlık sanan kimi aymazlar gibi, Grup Yorum'un da çoğu zaman bu oyunlara, bu başıbozukluklara alet olduğunu görüyoruz. Üstelik, Grup Yorum'un bu durumu, sizin de haklı olarak belirttiğiniz gibi, ''Defol Amerika'' da verilen mesajların doğruluğunu ve inandırıcılığını da gölgeliyor ne yazık ki...

Ama ben yine de, bu eseri seslendiren Grup Yorum'un kendisinden bağımsız olarak ''Defol Amerika'' adlı eserde ABD emperyalizmine karşı bir duyarlılık yaratma çabası olduğunu düşünüyorum...

Sevgilerimle.
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 05, 2010 15:41

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Deli Haydar » Cum Mar 05, 2010 16:51

Sizden ayrı düşünmediğime inanın lütfen İrfan Bey. Benim tek derdim, Birleşik Krallık'ın maskesi ABD'nin -ister doğrudan diyelim, ister dolaylı- maşası durumunda olan Grup Yorum'un "Defol Amerika" söylemindeki sığlığıdır, ikiyüzlülüğüdür. Bu bakımdan Grup Yorum'un bu çalışması, son günlerde başbakanı kınayan yandaş gazetecilerin bildirisini çağrıştırdı bana.

Artık öyle bir duruma geldik ki, düşüncelerimizi savunan çalışmaları ya da bildirileri dahi gönül rahatlığı ile destekleyemiyoruz. İktidara sahip olanların kişisel çıkarlarını, işgalcilerin siyasi amaçları ile birleştirdiklerini artık saklamadıkları bir dönemde gelin biz gönül rahatlığı içinde, Gazi'nin deyimi ile alnında ışığı ilk hissedenlerden Aşık Mahsuni Şerif'e kulak verelim...
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletigönderen sair » Cmt Mar 06, 2010 3:14

Asiktan dinlemeyelim, bu kadar kalipci olmayalim bence..bu konuyu iki noktada incelemek lazim..
1-Eser Kalitesi
Bu bolumde irfan arkadasimi destekleyecegim zira Eserin Ticari manada incelenmesi gerekir (bu halka daha cok hitap edecek duzeyde bestelenmesidir)gerek sozlerde mesajlar son derece yerindedir gerek muzikte ritim tuzaklari gerekse orkestrasyon bir beste (yani bas kontrabas senfonik cok sazli) esere niteligi tasimasi acisindan cok kitleye hitap edebilecek duzeyde bir eserdir..bu manada irfan arkadasimin dedigi gibi bagimsiz dusunmek , ulasilmak istenen kitlelere mesaj verme acisindan yerinde bir parcadir..(bendeniz Messam uyesi profesyonel sarki sozu yazariyim)
2-Klip acisindan
Klip eger orjinalse elestirim olacak zira: klibin 2.41 inci saniyesinde cocugun gozunde beliren cekic orak resmi..milli mucadeleyi anlatan sarki sozune uymamis ..tamamen marksist propoganda olmus:(( Bu manada da haydar kardesimin kaygilarina hak vermemek elde degil :((
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye

İletiler: 104

Şu dizine dön: Diğer Görüntüler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x