Kutadgu Bilig yazdı:İrfan Tuna yazdı:Ülkemizde barajı aşacağı söylenen partilere güvenmediği için yıllardır oy kullanmayan yüzde 25-30 arasında bir seçmen kitlesi var.
Bu yeterli bir neden değil. Oy kullanmayanların büyük çoğunluğu üşendikleri için oy kullanmıyorlar. Ayrıca Güç Birliği'ne destek için sandığa gideceklerinin de bir garantisi yok.
İrfan Tuna yazdı:CHP'nin ve MHP'nin alacağı kemikleşmiş oylar dışında kalan ve hiçbir biçimde CHP'ye ve MHP'ye oy vermeyecek olan yüzde 35-40 civarında bir seçmen kitlesi var.
Yanılıyorsunuz. Şu anda oy kullacak seçmenlerin yarısından biraz fazlası geçmiş dönemlerde en az bir kere CHP'ye oy vermiş. Sorun bu oyların kemikleşmemesidir. Ayrıca şu an CHP'yi izleyen, oy verip vermeme konusunda kararsız seçmenler de var. Bu kararsız seçmenlerin önemli bir bölümü pekala bu seçimde CHP'ye oy verebilirler.
İrfan Tuna yazdı:CHP'nin ABD karşısında giderek AKP çizgisine daha yakın politikalar izlemesi...
...sırtını Sorosçulara, neo-liberallere, etnik ayrılıkçılara dayamış, yönünü ABD'ye dönmüş bir CHP'nin oyları bölünecekse de bölünsün.
İrfan Bey, sadece CHP'nin mi böyle olduğunu sanıyorsunuz? İşçi Partisi dahil partilerimizin neredeyse tamamına yakını ABD, İngilitere, Almanya gibi emperyal devletler tarafından bir şekilde yönlendiriliyor. Üstelik CHP bence Türkiye'deki en temiz parti, 3-5 pisliğe bakarak CHP için bir yaftada bulunmayı da doğru bulmuyorum, bu CHP'ye büyük haksızlık olur. Ne demek oylar bölünsün?! CHP'den aday olacak 550 kişi de bunlar gibi mi sanıyorsunuz?
Çetin Doğan, Kemal Alemdaroğlu, Tansel Çalaşanların peşinden gitmek de benim gibi yurtseverlerin içine sinmiyor! CHP'deki 3-5 pisliğe bakarak CHP için genelleme yapanlar aynı şekilde Güç Birliği'ndeki yaramaz kişilere de dikkat etseler iyi olur!
Sondan başlayayım. Sen Kemal Alemdaroğlu'ndan, Çetin Doğan'dan, Tansel Çölaşan'dan ne zarar gelmiş bu ülkeye;önce bir onu söyle bana Kutadgu Bilig?
Rektörü olduğu İstanbul Üniversitesi'nde Atatürk'ün Devrim Kanunları'nı tek başına göğsünü siper ederek senelerce uygulatmak mıdır Kemal Alemdaroğlu'nun suçu? Aynı tarihlerde benim mezunu olduğum İTÜ dahil Türkiye'nin bütün belli başlı üniversitelerinin rektörlerinin böyle bir derdi yoktu. Ya da Cumhuriyet Mitingleri'ni desteklemek midir Kemal Alemdaroğlu'nun suçu?
Çetin Doğan'ın suçu nedir? Vatanını, milletini, bayrağını sevmek; Atatürk'ün subayı olmaya çalışmak mıdır Çetin Doğan'ın suçu? Nedir kardeşim, bizim bilmediğimiz, senin bildiğin bir şey varsa söyle de öğrenelim?
Tansel Çölaşan'ın suçu nedir? Kadın başına, "erkeğim" diye geçinen pek çok sözde Atatürkçü'nün, sözde aydının, sözde vatanseverin cesaret edemediği gerçekleri dile getirmek midir? Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu'nu destekelemek midir yoksa? Şener Eruygur'un düşürüldüğü durumdan sonra Atatürkçü Düşünce Derneğinin başına geçmenin her babayiğidin harcı olduğunu mu sanıyorsun yoksa? Söyle de bilelim kardeşim, nedir bu insanların kusuru, suçu?
Bu zamana kadar cemaat medyası dünya kadar pislik attı bu insanların üzerine. Sen cemaat medyasının attığı pisliklere itibar ederek mi bu kişileri yaramaz olarak niteliyorsun?!?!
Gelelim konunun başladığı yere...Ben kendi adıma CHP'nin içini, dışını çok hem de çok iyi bilen bir adamım. CHP bu siteyi takip edenlerin pek çoğunun başının tacıdır ama hangi CHP?
Başına geçen lideri partiyi Kürtçüler ile, tarikatçiler ile, aşiretçilerle, liboşlarla dolduran CHP değil elbet...
Ya da Kıbrıs nedeniyle Türkiye'ye uygulanan ambargo sırasında Türkiye'ye yegane destek çıkan ülke olan kardeş Libya'nın bombalanmasına AKP ve MHP ile birlikte EVET diyen CHP değil...Aynı Libyalıların dedeleri, babaları kendi kurtuluş mücadelelerini verirken göğüslerinde sadece sevdiklerinin ve Atatürk'ün fotoğraflarını taşırlarmış, böyle okuduk ve öğrendik tarih derslerinde.
Ya da (yerine nasıl bir Ali Cengiz oyunu ile geçildiği bundan 20 sene sonra film senaryosu olacak olan) liderine yapılan komployu zamanında liderine haber vermeyerek, ortaya komplo çıktığında da "ya ben önemsiz buldum durumu, o yüzden haber vermeye gerek duymadım" diyen birinin lideri olduğu CHP değil.
Ya da Sünnicilik'e sonuna kadar karşıyken, bütün ilçe örgütlerinde Alevicilik yapılan CHP değil.
Aylarca "1 oy 1 oydur, oyunuzu mutlaka kullanın." dedikten sonra gidip oyunu kullanamayan bir adamın lideri olduğu CHP değil...
Ben bir Kemalist'im. Bu zamana kadar Kemalist tabanı üzerinde ayakta durmasına rağmen kendisine sosyal demokrat diyen CHP'ye oy veren Kemalistler'den olmadım 2007 genel seçimlerine kadar. Oylarımı hep Kemalizm'e daha çok sahip çıkan, Kemalist devrimleri daha çok savunan İşçi Partisi'ne verdim. Ama yaratılan "bu seçim çok önemli, aman bu seçimde oyları birleştirelim."çağrılarını dinledim ve 2007'de CHP'ye oy verdim. Yalnız olmadığımı da biliyorum. Üstelik pek çok Kemalist'in de dededen, babadan kalma alışkanlıkla CHP'ye oy verdiklerini biliyorum, oysa ki CHP özellikle şu son dönemde iyice Kemalizm'den uzaklaşmış olan bir parti. Ben anti emperyalistim. NATO'ya da, ABD' ye de, AB'ye de karşıyım. CHP bunlara karşı mı? Ben MİLLİYETÇİ'yim, CHP milliyetçi mi? Ben DEVRİMCİ'yim, CHP devrimci mi? Kardeşim, CHP beni ve benim gibi insanları temsil etmiyor ki siz bu güç birliğini CHP'nin oylarını bölecek olmakla suçluyorsunuz, böyle bir hakkınız yok ki! Sen-siz nasıl insanların oyları üzerine ipotek koyma hakkını kendinizde görüyorsunuz? Benim ve benim gibilerin oyları zaten mevcut CHP'de EMANET OYLARDI, bunu anlamak çok zor olmasa gerek yukarıya yazdıklarımdan sonra.
Bu güçbirliğinin amacı eğer ULUSAL KANAL'ı izleme imkanın varsa günlerdir çeşitli programlarla bizzat platformun yöneticileri, ilgilileri tarafından anlatılıyor. AYDINLIK gazetesi alıyorsan burada yazılıyor. Ben sana hiç izlemediğini, okumadığını varsayarak bir daha anlatayım.
Bu platformun amacı kendisini temsil eden bir parti göremediği için oy vermeyen, vermeyi düşünmeyen vatansever insanların; mevcut CHP-MHP gibi partilere kızgın olan ve ya boş oy atmayı düşünen ya da sandığa gitmeyi hiç düşünmeyen insanların oylarını almaktır. Israrla CHP ve MHP'ye oy vermek isteyenlerin yine bu partilere oylarını vermeleri çağrısında bulunuyorlar. Yani kesinlikle CHP-MHP tabanı değil oy istedikleri kesim. Ama tabi ki bu parti içindeki EMANET OYLAR(yukarıda yazdım neyi kastettiğimi) böyle bir oluşumun doğal hedeflerinden biridir. Burada amaçlanan tamamen oy kullanmayan insanların bir kısmının oylarının sandığa ATATÜRK DEVRİMLERİ leyhine girmesini sağlamak ve her durumda CHP-MHP ve diğer partilere kesinlikle oy vermeyecek olan VATANSEVER-ATATÜRKÇÜ insanların oylarını almaktır. Bu platformu oluşturan adamlar çoban değil, hesabı kitabı en az CHP içindeki bilim adamları kadar iyi biliyorlar. İçlerinde SONAR araştırma şirketinin sahibi Hakan Bayrakçı var. Araştırmalarının neticesini adam söylüyor, bu güçbirliği olmazsa CHP ve MHP'nin toplam oyları AKP'nin tek başına iktidar olmasını engelleyemiyor. Çünkü adaletsiz seçim sistemi nedeniyle meclise milletvekili gönderemeyen ve bu nedenle çöpe giden her oyun misli ile AKP'ye yaradığını söylüyor. Durum da zaten ortada.
Sen İşçi Partisi'ni hangi emperyal devlet yönlendiriyor, bir söyle bakalım? Lideri 11 seçimin 8'inde hapiste olan emperyal devletlerin yönettiği bir parti olabilir mi? Ne okuyorsun arkadaşım sen? Bu ülkeden değil misin? Ben burada hiçbir zaman İşçi Partisi propagandası yapmadım ve hatta son seçimlerde CHP'ye oy vermiş olmam bile bu sitede uzun zamandır tanıştığım bazı arkadaşlar tarafından farklı yorumlandı. Ama kardeşim, insaf, İşçi Partisi'ne emperyal devletlerin hizmetinde demek komedi bile değil, ayıp!!! Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun Kutadgu Bilig. Olmaz böyle, doğrusunu bilmediğin hiçbir şeyi konuşmamak gerekir.
Bu platformun CHP'nin güçlü olduğu yerlerden değil de başka yerlerden seçime girmesini istemek ne demek? Yukarıda da yazdım, bugün CHP'nin İzmir'de aldığı oyların ne kadarı Kemal Kılıçdaroğlu'nun izlediği politikaları destekliyor sence? Ya da Tekirdağ'da ki seçmenlerin kaç tanesi "AKP'nin Libya'ya karşı izlediği politikayı destekliyoruz."diyen bir CHP genel başkanını destekliyor? Kemal Kılıçdaroğlu KEMALİSTler hariç herkese mavi boncuk dağıtıyor CHP'nin başına geldiğinden beri. Bu seçimlerde CHP'nin öyle Kılıçdaroğlu ilk geldiği zaman iddia edildiği gibi 40%'ları bulamayacağı ortada, bütün taraflı-tarafsız anket şirketleri yayınlıyor anketleri. Neden acaba? Hani Baykal kötü adamdı? Hani Baykal solun önünü tıkayan, CHP'nin önünü tıkayan adamdı? Baykal'a yapılan komplo zamanındaki CHP oylarının daha da altında bugün CHP. Neden?
Bugün bu Güç Birliği Platformu olmasaydı bu ülke için daha da kötü olacaktı. Çünkü en azından CHP'ye gitmeyeceği kesin olan benim oyum İşçi Partisi'ne verilecekti ve o da adaletsiz seçim sistemi nedeniyle baraja takılıp çöpe gidecekti. Bu Güç Birliği Platformu sayesinde benim gibi onbinlerce kişinin oyu meclise milletvekili gönderecek, çöpe kağıt göndermek yerine. Bu şekilde ki açıklamam sanırım sen dahil senin gibi düşünen herkese güç birliğinin aslında CHP'nin oylarını falan bölmediğini anlatmaya yeterlidir diye düşünüyorum.
Gezgin kardeşim, sen istatistik mi tuttun, nasıl oy kullanmayan kesimin çoğunun sağ seçmen olduğu fikrine vardın, bir de bakayım? Sonuç olarak böyle bir oluşuma sıcak bakmadığın ortada, oy vermeyeceğin de ortada, siyaset açısından bir baltaya sap olamamış adamlara(bir baltaya sap olmak için Özal olmak, Mesut Yılmaz olmak, Erbakan olmak, Türkeş olmak, Tansu Çiller olmak, Tayyip Erdoğan olmak lazım çünkü)zaten sen oy vermeyeceksin. O nedenle senin açından zaten anlaşılmaz, rahatsız edici, zor bir durum yok. Üzme kendini ve sıkma tatlı canını Güç Birliği ile ilgili.
Netice olarak... Arkadaşlar, bu siteyi diğer sitelerden farklı kılan, siteye üye olan ve bu siteyi takip eden insanların, Türkiye'de ki standart insan tipinden daha çok okuyan, daha çok kafa yoran insanlar olmasıdır diye düşünürdüm bu zamana kadar. Bu düşüncemi yine de koruyacağım. Ama kahvedeki insanların ya da CHP'nin herhangi bir ilçe örgütünün çay ocağındaki insanların bu konu hakkındaki tartışmalarından daha farklı bir tartışma şekli ve ortamı olmalı burada.
Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu tamamen vatansever-Atatürkçü-anti emperyalist insanların oylarını talep eden bir oluşum. Kimsenin oyunu bölmeye gelmiyor. Aksine 80% civarı olan seçime katılımı en azından 85%'e çekse dahi meclise rahatlıkla 30-35 ATATÜRKÇÜ DEMİR GİBİ ADAM sokmayı amaçlıyor.Bu nedenle birbirimizi gücendirmeyelim. Birbirimizi gücendirmemek için de neyin ne olduğunu bilerek konuşalım. Sapla samanı karıştırmayalım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.