Gülen: Beni Ecevit gönderdi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Gülen: Beni Ecevit gönderdi

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eyl 14, 2008 1:51

9 yıldır ABD’de yaşayan Nur cemaati lideri Fethullah Gülen suskunluğunu bozdu.

Doğan Kitap’tan önümüzdeki günlerde çıkacak olan ’Fethullah Gülen’ adlı kitap büyük tartışma yaratacak. Gazeteci-Yazar Faruk Mercan’ın kaleme aldığı kitaptaki en çarpıcı iddia ise Gülen’in ABD’ye gitme serüveniyle ilgili.

9 yıldır ABD’de yaşayan Nur cemaati lideri Fethullah Gülen suskunluğunu bir bozdu, pir bozdu. Gülen, kendisiyle ilgili bilinmeyenleri Gazeteci-yazar Faruk Mercan’a anlattı. 14 aylık bir çalışmanın sonunda ise Mercan, Gülen’in açıklamalarını ’Fethullah Gülen’ adlı kitapta topladı. Doğan Kitap’tan önümüzdeki günlerde çıkacak kitaptaptaki en çarpıcı bölümlerin başında Gülen’in ABD’ye gidiş serüveni geliyor:

Başbakan’dan telefon

"Gülen’in by -pass ameliyatı olması için Mayo Clinic ile temas kurulup, 22 Şubat 1999 tarihine randevu alındı. ABD’den arayan Prof. Sait Tarhan havaların çok soğuk olduğunu söyleyerek randevunun biraz ertelenmesini istedi. Yeni randevu tarihi 22 Mart 1999 olarak belirlendi. Mart ayına gelindiğinde ilginç bir şey oldu. Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi savcısı Nuh Mete Yüksel’in Gülen hakkında soruşturma açtığına dair haberler İstanbul’a ulaşmaya başladı.

Gülen, bu şartlarda ABD’ye gitmeyi doğru bulmuyordu. O günlerde Gülen’in yakın bir arkadaşı, havaalanında karşılaştığı Başbakan Bülent Ecevit’e bu durumu iletti. Gülen’e telefon açan Ecevit, ’Sağlığınız çok önemli. Sizinle ilgili böyle bir soruşturma olsa haberimiz olurdu. Lütfen tedavinizi aksatmayın ve ABD’ye gidin’dedi. Gülen’in ABD’ye gitmesinde Ecevit’ten gelen bu telefon en etkili sebeplerden biri oldu. 22 Mart 1999 günü İstanbul’dan Chicago kentine giden THY uçağının yolcularından biri Gülen’di.”

Helallik isteyen orgeneral

Kitaptaki bir diğer çarpıcı bölüm, Gülen ve paşalar arasındaki ilişkiler... Bu paşalar arasında en ilginç isimlerden biri de 1985-87 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı yapan Orgeneral Adnan Doğu. Gülen ile Adnan Paşa İzmir’de karşılaşıyor ve akşam yemeğini birlikte yiyorlar. Adnan Paşa sofrada Gülen’den helallik istiyor: “Sizinle helalleşmeye geldim. İstihbarat görevleri yaptım. Bu görevlerim sırasında size bilmeden eziyet etmiş olabiliriz.” Gülen ise bu sözler karşısında, “Paşam, sizin bize özür borcunuz yok. Bir kusur varsa bana aittir” diyor.

Çevik Bir: Gülen okullarını devlete kaç paraya satar?

Kitapta geçen ilginç iddialardan biri de Genelkurmay eski İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir’le ilgili: Çevik Bir, Zaman gazetesi imtiyaz sahibi Alaaddin Kaya’ya “Fethullah Hoca okullarını devlete devretmek için kaç para ister?” diye sormuş. Kaya, “Okulları yapanlar devletten para istemez” deyince Çevik Bir şaşırmış. Alaaddin Kaya okullarda denetim için devletin resmi bir görevli bulundurabileceğini söyleyince Bir, “Olur mu, Fethullah Gülen okulları gezmemize izin verir mi?” diye sormuş!

Resim
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Pzr Eyl 14, 2008 5:49

Soru:Bu kitaba kim inanır?

Cevap: Kadir İnanır...

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Çetin Taş » Sal Eyl 16, 2008 21:21

Sıfatına.......

Neyse.....
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 9 konuk

x