Bir bana mı öyle geliyor bilmiyorum, ama sanki eskiye nazaran daha az gülümseyen bir toplum olduk.
Kafamı nereye çevirsem somurtan, asık surat görüyorum.
Şüphesiz her insanın kendine göre derdi vardır.
Kimsenin içini bilemeyiz tamam buna bir sözün yok.
Benim sözüm, sosyal bir ortamda arkadaşlar arasında da olsa somurtan tipler.
Oysa gülümseme insanlar arasında olumlu bir sosyal bağlantı kurar.
İnsanlar, gülümseyen bireylere daha yaklaşılabilir, güvenilir ve dost canlısı olarak algılar. Bu, sosyal etkileşimlerde ve profesyonel ortamlarda olumlu bir ilk izlenim yaratır.
Keza gülümsemenin, kan basıncını düşürebilme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve ağrıya karşı dayanıklılığı artırma gibi fizyolojik yararları olduğu bildirilmektedir.
Ayrıca gülümsemek, çevremizdeki insanlara da olumlu enerji yayabilir. Bir kişinin gülümsemesi, başkalarının da gülümsemesine neden olabilir, bu da olumlu bir domino etkisi oluşturur.
Gülümseme, evrensel bir ifade olduğu için, farklı kültür ve dildeki insanlar arasında bile bir anlayış köprüsü kurabilir.
Sonuç olarak, gülümseme basit bir yüz hareketi olmasına rağmen, psikolojik, sosyal ve fizyolojik yararları ile hayatımızda önemli bir rol oynar.
İşte bu yüzden gülümsemenin gücünü asla küçümseme. Bir tebessüm, karanlık bir odada bile ışık olabilir. Bugün etrafınızdaki insanlara bir gülümseme hediye edin, çünkü küçük bir jest büyük bir etki yaratabilir. Dünyayı gülümsetmek için her birimizin gücü var.
Levent BULUT