Güncel Meydan'ın Atatürkçü Aydınlarına

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Güncel Meydan'ın Atatürkçü Aydınlarına

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Pzr Eyl 12, 2010 18:23

şu anda "evet" oylarının fazlalığı sebebiyle çok sinirliyim. ancak bu durumun sorumluları arasında bugün kendisine Atatürkçü aydın diyen insanların sorumluluğunun çok büyük olduğunu düşünüyorum. burada yazdıklarım kendisini atatürkçü aydın olarak niteleyenleredir.

bugüne kadar dine hep saygı gösterdiniz. dine saygı göstermekten anladığınız şey uzak durup yanaşmamak oldu. halk yığınları, dini siyasete alet eden, hurafelerden ve uydurmalardan oluşturulan bir dinin arkasına takılırken, siz hep saygı gösterdiniz, uzak durudunuz. ingiliz uydurmasına inandınız ve atatürkü dine uzak sandınız. oysa ki atatürk'ün getirdiği altı okun tamamı islama uygundur ve özellikle de laiklik ilkesi. atatürkün kuranı kendi parasıyla türkçeye çevirtmesi halkın dinini anlayabilmesi için yaptığı en büyük hizmettir. atatürk dinin kendisiyle değil hurafe diniyle mücadele etmiştir. ancak atatürkün dinin gerçeğinin yaşanmasına ilişkin attığı tüm bu bütün adımları göz ardı ettiniz. atalar dinine inananların sunduğu dini din kabul ettniz ve dinden uzak kaldınız. şimdi üzülmeye sızlanmaya neden böyle oldu demeye hakkınız yok. ya dinin doğrusunu öğrenip öğreteceksiniz ve din ile atatürkü kafalarınızda barıştıracaksınız ya da bertaraf olacaksınız.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 200

Re: GÜNCEL MEYDAN'IN ATATÜRKÇÜ AYDINLARINA

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eyl 12, 2010 18:31

Kuvayi Milliyeci yazdı:bugüne kadar dine hep saygı gösterdiniz. dine saygı göstermekten anladığınız şey uzak durup yanaşmamak oldu. halk yığınları, dini siyasete alet eden, hurafelerden ve uydurmalardan oluşturulan bir dinin arkasına takılırken, siz hep saygı gösterdiniz, uzak durudunuz. ingiliz uydurmasına inandınız ve atatürkü dine uzak sandınız.

Neticeler kafanı karıştırmış senin, yanlış foruma yazmışsın çocuk! Bu gözlemleri nerede yaptı isen o foruma yaz. Güncel Meydan yanlış adres!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

DİNE İNANAN ATATÜRKÇÜLERİ ARANIZA KABUL ETMİYOR MUSUNUZ?

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Pzr Eyl 12, 2010 18:43

yazımı gerekçe dahi göstermeden neden sildiğinizi söyler misiniz? dine inanan atatürkçüleri aranıza kabul etmiyor musunuz?
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları

Re: DİNE İNANAN ATATÜRKÇÜLERİ ARANIZA KABUL ETMİYOR MUSUNUZ?

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eyl 12, 2010 18:47

Yazin silinmedi, yanit verilerek cöpe gönderildi. Ayni bu baslik gibi!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Kendime Geldim Teşekkür Ederim...

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Pzr Eyl 12, 2010 20:15

Neticeler kafanı karıştırmış senin, yanlış foruma yazmışsın çocuk! Bu gözlemleri nerede yaptı isen o foruma yaz. Güncel Meydan yanlış adres!
--------------------------------------------------------------------------------

Türk Kan Hanımın bu seviyeli cevabı beni kendime getirdi. Özellikle bana çocuk diye hitap etmesi beni derinden etkiledi. Bir anda karşımda atatürk var zannettim. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. sağolun varolun. benim eşşek kafam hem atatürkçü hem de Allah'a inanıyo. gerçekten kafam karışmış benim. bir insan nasıl olur da hem atatürkçü olur hem de Allah'a inanır ve Kur'an okur böyle bir şey imkansız. Ben de artık doğruyu gördüm teşekkür ediyorum. atatürkçüler Allah'a inanamaz, Allah'a inananlar atatürkçü olamaz. oh be dünya varmış. kafayı ikiye böldüm rahatladım. şükranlarımı sunuyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları

Re: Kendime Geldim Teşekkür Ederim...

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eyl 12, 2010 20:25

Düzeltiyorum:
Neticeler kafanı karıştırmış senin, yanlış foruma yazmışsın veled! Bu gözlemleri nerede yaptı isen o foruma yaz. Güncel Meydan yanlış adres!

Atatürk'ün dine bakış açısını en kapsamlı (yazı ve görüntüler ile) ortaya koyan Güncel Meydan'dır. Bir sonraki kara çalmanda forumdan yasaklanacaksın, bilesin!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 12, 2010 20:40

Kimilerinin sinirlenme hakkı oluyor onu anladık da, kimilerinin kara çalmaya varan haksız ve yersiz suçlamalarla dolu gereksizlikler sıralaması hakkı olduğunu da kim çıkardı¿?

Özetle: Kara çalma ve atıp-tutma hakkı tanımıyoruz.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Pzr Eyl 12, 2010 20:46

Düzeltiyorum:
Neticeler kafanı karıştırmış senin, yanlış foruma yazmışsın veled! Bu gözlemleri nerede yaptı isen o foruma yaz. Güncel Meydan yanlış adres!

Yukarıdaki cevaba bir bakın ve kimin kara çaldığına lütfen adaletle karar verin.
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eyl 12, 2010 20:52

Kuvayi Milliyeci yazdı:Yukarıdaki cevaba bir bakın ve kimin kara çaldığına lütfen adaletle karar verin.

Türkçe anlamayınca Arapça yazdım, lâkin hâlâ bir faydası olmamış!

Şimdi: Yukarıdaki iddialarına ispat göstereceksin yoksa geldiğin yere döneceksin!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Re: Güncel Meydan'ın Atatürkçü Aydınlarına

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Pzr Eyl 12, 2010 20:59

Ben arapça anlamam ben türküm türkçe anlarım. en baştaki yazıda da yazdığım gibi din dendiğinde dincilerin sunduğu dini anlıyorsunuz arapça ile dinin bir alakası yoktur.
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 12, 2010 21:01

Kuvayi Milliyeci yazdı:Düzeltiyorum:

Yukarıdaki cevaba bir bakın ve kimin kara çaldığına lütfen adaletle karar verin.

Bana bak Kur'an Müslümanı savındaki arkadaş, şimdi yazacaklarımı iyi oku:

1) "Veled", bizim, "gereksizlikler sıralayan, atıp-tutan, saçmalayan, hakaret eden, kendini bilgin sanıp da pek birşey bilmeyen, kara çalan, patavatsızlık eden vb." kimselere verdiğimiz ortak addır. Yukarıdakilerden ve benzerlerinden birini veya birkaçını sıralaman yeterlidir; sözdeşi, bu tanımlamamız, doğumdan başlayan yaşla ilgili değildir.

2) Hiçbir dayanağın yokken (varsa göster) "siz şundan uzaksınız, şuna yakınsınız, şuna kandınız, şöyle sandınız" benzeri kendi edindiğin izlenimi hiçbir kanıt ortaya koymadan "ben dedim oldu" diyerek kara çalmış/iftira etmiş oluyorsun.

3) Bizim nereden nasıl bilgi aldığımızı, neyi ne kadar bildiğimizi, neye ne kadar inandığımızı hangi birikime ve gözleme dayanarak bilebilirsin¿?

Yineliyorum, üstümüze kara çaldırmayız. Din buyruklarının Türkçe yerine getirilmesini savunan bizlere kara çaldırmayız.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Pzr Eyl 12, 2010 21:13

bakın din konusunda tartışmaya girmeyelim. ben atatürkçülerin içindeyim din konusundaki profillerini biliyorum. karşı tarafın sunduğunu dini din olarak kabul ettiklerini de biliyorum. din konusunda bilgi sahibi olunmasını istemek neden kara çalmak oluyor? hitaplarınızdaki aşağılamadan vazgeçin lütfen.
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 12, 2010 21:20

Kuvayi Milliyeci yazdı:bakın din konusunda tartışmaya girmeyelim. ben atatürkçülerin içindeyim din konusundaki profillerini biliyorum. karşı tarafın sunduğunu dini din olarak kabul ettiklerini de biliyorum. din konusunda bilgi sahibi olunmasını istemek neden kara çalmak oluyor? hitaplarınızdaki aşağılamadan vazgeçin lütfen.

Sen kara çalmaktan cayarsan, biz de elbette "veled" ve benzeri tanımlamaları kullanmayız. Tek tek kara çalmaları göstermemi ister misin¿? Yoksa yazdıklarını yeniden okuyup genelleme yaptığın gerçeğiyle (bkz. aynı kefeye koymak) ve hatalı bir izlenim edinmiş olabileceğin olasılığıyla yüzleşmen gerekiyor.

Şu Allah'ın işine bak; halk oylaması sonuçlarına karşılık -Feysbuk adlı ağdaki- Türk-Kan'ın söylemi ve altına düştüğüm ileti:

Türk Kan:

Kirlendiniz! Elinizde şehit kanı, boynunuzda zincir, burnunuzda halka. Ama sizi de kurtarmak bizim boynumuzun borcu!

Muhammed Ram:

Ra'd 11: Onun [her kişi] için, iki elinin arasından ve arkasından –Allah'ın işinden olarak– onu gözetip koruyan izleyiciler vardır. Gerçekte, bir halk, kendi nefislerinde olanı değiştirmedikçe, Allah hiçbir şeyi değiştirmez. Ve Allah bir to...pluluğa kötülük istedi mi, artık onun geri çevrilmesi söz konusu değildir. Onlar için O'nun astlarından bir velî [yardım eden, koruyan, yol gösteren] de yoktur.

Ra'd sûresinin 5. âyetini alıntılayacaktım ancak kimin neyi inkâr edip etmediğiyle ve öteki dünyada neyi hakedip haketmediğiyle ilgili görüş bildirmiş gibi olurum -ki bu da yanlış olur. O yüzden yalnızca şurayı aktarıyorum: (...) Ve işte bunlar, boyunlarında demir halkalar bulunanlardır. (...)

Bir şeyleri kanıtlamak için koymadım; gösteriş içinse asla koymam. Neden koyduğuma gelince... Bak bakalım ilgili âyet kimin çevirisiymiş¿?

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Pzr Eyl 12, 2010 21:41

genelin profilini bildiğim için tabii ki genelleme yapacağım. değerlendirmeler genel üzerinden yapılır istisnalar üzerinden değil. söylediklerimin istisnaları kapsamadığı açık iken (ve madem istisna iseniz) yazdıklarımı neden üzerinize alıyorsunuz. genelin durumunun bilincinde iseniz yazdıklarıma bir itirazınızın olmaması gerekir. (ayrıca Türk Kan hanımın Kur'an'la ilgilenmesi beni ancak mutlu eder.

ayrıca sitede yöneticilik yapıyorsunuz. forum katılanlar ne yazarsa yazsın aşağılamak gibi bir hakkınız yok. tuşlar elinizin altında forumdan atarsanız olur biter. burada doğruyu ve gerçeği bulmaya çalışıyoruz. fikir tartışmalarına girişilmeyecekse herkes bir tornadan çıkmış gibi aynı şeyleri söyleyecekse forum açmaya ne gerek var.
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları

İletigönderen Ram » Pzr Eyl 12, 2010 22:06

Kuvayi Milliyeci yazdı:genelin profilini bildiğim için tabii ki genelleme yapacağım. değerlendirmeler genel üzerinden yapılır istisnalar üzerinden değil. söylediklerimin istisnaları kapsamadığı açık iken (ve madem istisna iseniz) yazdıklarımı neden üzerinize alıyorsunuz. genelin durumunun bilincinde iseniz yazdıklarıma bir itirazınızın olmaması gerekir. (ayrıca Türk Kan hanımın Kur'an'la ilgilenmesi beni ancak mutlu eder.

Bu yazdıklarında ciddi misin arkadaşım¿? Öyleyse -genele değil de- bize özel bu sunum ve söylemin neyin nesidir¿?

Yalnızca başlıkları sıralasak, bu yeniden düşünmeni sağlar mı¿?

• Güncel Meydan'ın Atatürkçü Aydınlarına
  • DİNE İNANAN ATATÜRKÇÜLERİ ARANIZA KABUL ETMİYOR MUSUNUZ?

ayrıca sitede yöneticilik yapıyorsunuz. forum katılanlar ne yazarsa yazsın aşağılamak gibi bir hakkınız yok.

Bu konuda oldukça yanılıyorsun. Neden mi¿? Çünkü "Ek Kurallar" koyduk ulusumuzun onurunu korumak ve çıkarını savunmak için. Bir de kendi haklarımız var, kara çalmalara karşı durmak gibi; işte sen ikinci hakka denk geldin ve burayı temsil edenlerden olduğumuz için biz karşı çıktık. Yineliyorum: Bize karşı yazılmış, dayanaksız, kanıtsız suçlamalardır yazdıkların.

tuşlar elinizin altında forumdan atarsanız olur biter.

Kara çalmayı sürdürseydin bunu yapardık. Kimsenin kara çalma gibi bir hakkı olamaz, -böyle bir hak- tanımayız.

burada doğruyu ve gerçeği bulmaya çalışıyoruz.

Öyleyse doğruyu ve gerçeği yazmalısın. Yalnız bizi hedef alarak yazacaksan, dayanağın olacak, kanıtın olacak ve bunları bir bir sıralaman gerekecek.

fikir tartışmalarına girişilmeyecekse herkes bir tornadan çıkmış gibi aynı şeyleri söyleyecekse forum açmaya ne gerek var.

Her zaman dediğimiz gibi;

1) Ek Kurallar'a aykırı olmayacak (Ulusal Onur)
2) Bizim onurumuza leke sürdürmeyecek (Güncel Meydan'da Yazanların Onuru)

Bunlara aykırı olmadıkça, ayrımlı düşünceler çarpışabilir. Burada yazanlar, çok çok ayrımlı düşüncelere iye olabiliyor; geçmişte olmuştur. Bugün tartışmalar azsa, benzerse, bu, memleketin içinde bulunduğu durum ve bu durumun burada yazan yurtseverler üzerindeki olumsuz etkisinden kaynaklanmaktadır.

Gelgelelim konumuz da düşüncelerin çarpışmasının engellenmesi değildir. Yeniden yinelemek istemiyorum. Mâlûm davadaki gibi "sen şusun, sen busun, sen şunu yaptın, şöyle işlere bulaştın" gibi suçlanarak tersini kanıtlamamız beklenemeyeceği gibi, bu gibi durumlarda beklenenin karşı koymak olduğunu iyi biliriz. Yok eğer haklı olarak suçlanıyorsak ve bu kanıtlanıyorsa, o zaman da susmasını biliriz.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Sonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x