gerçeği arayan yazdı:Baykal’ın Balyoz meselesinde "ben başbakan olsam genel kurmay başkanını görevden alırdım" diye çıkış yapmasına ben de hiç anlam veremedim. Bir kere Balyoz’un darbe planı olduğu büyük bir ihtimalle palavra, önce bir soruşturulması lazım. Sonra bu plan semineri Başbuğ döneminde değil, 2003’de Hilmi Özkök zamanında yapılmış, sorumlusunun da Hilmi Özkök olması gerekir. Baykal’ın neden böyle bir çıkış yaptığını anlayan varsa bize de anlatsın.
Benim aklimda birkac ihtimal var, kisaca belirtmek isterim.
Oncelikle muhalefet, yurttaslar ve hatta ordu, AKP'nin en gecerli oy avlama stratejisinin "magduriyet" uzerine kurulu oldugunun farkina vardi. Baykal soyle dusunuyor olabilir; "AKP'nin iktidardan gitmesi icin artik magrur olmasi lazim. Bunun icinse bir genelkurmay baskani feda edilebilir, ne de olsa ordunun tum kademeleri Ataturkcu subaylarla doludur, bu ordunun basina, ordu haricinde adam gelemeyecegine gore, geriden gelenler her zaman "eski konsepte gore yetis(tiril)mis generallerden daha Uluscu ve Ataturkcu olacaklardir. Ulusalcilik veya "dip dalgasi" dedigimiz akimin 90'lara ozgu bir akim oldugu da dusunulurse, toplumun bir aynasi olan ordunun da bu akimin disinda kalmamis oldugu kestirilebilir.
Baykal'in bir diger dusuncesi de su olabilir; "Iktidarin, ordunun darbe planlari icinde oldugu tezi yanlistir, bunun en onemli kaniti da Erdogan'in Basbug'u gorevden almamasidir. AKP ordunun ust kademesiyle, AKP'nin TSK'yi siyasete alet etmesi hususunda anlasmistir. Ordunun ust kademesi ile Erdogan, AKP'ye oy olarak donecek olan soylentiler ve umacilar yaratilmasi hususunda ordunun esasli tepkiler vermemesi konusunda da anlasmistir."
Baykal bu dusunceler ile halkin karsisina cikmak istiyor olabilir. Secim kampanyasi suresince Basbug'un gorevden alinmamasini, AKP'nin aleyhine kullanmak istiyor olabilir.
Tam bu noktada birkac soru da ben sormak istiyorum arkadaslar firsat bulurlarsa fikirlerini dile getirsinler:
Sizce Orgeneral Ilker Basbug, neden f-tipi yapilanma karsisinda hukuki karsi saldirilar yapmamaktadir? Neden hepimizin bildiklerini, en azindan duydugu supheler olarak aciklayamamaktadir?
Neden CHP genel baskani ve parti uyeleri, f-tipi yapilanma hakkinda kamuoyunu bilgilendirici aciklamalar yapmamaktadirlar?
Neden koskoca ana muhalefet partisi, tertipler oldugunu soylemesine ragmen, bu tertibin odagini aciklayamamaktadir?
F-tipi yapilanma anli sanli partilerimizi korkutmakta midir? Oyleyse siyasette ne isleri vardir?
Yoksa arkasindaki ulke(ler)den mi cekinmektedirler? Oyleyse bu kahraman, gozunu budaktan sakinmayan Turk Milletini kim temsil ediyor?