Gündem Özel - 30 Ocak 2010 / Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Gündem Özel - 30 Ocak 2010 / Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 04, 2010 1:33

Resim

Ulusal Kanal - Gündem Özel

Filiz ÖNTAŞ'ın konuğu Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK

İzle

Bölüm 1

[BBvideo 576,480]http://tr.sevenload.com/pl/YhUtVz7/500x408/swf[/BBvideo]

Bölüm 2

[BBvideo 576,480]http://tr.sevenload.com/pl/7MuBUMR/500x408/swf[/BBvideo]

İndir:

Parça I
Parça II
Parça II
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Gündem Özel - 30 Ocak 2010 / Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK

İletigönderen thamos » Prş Şub 04, 2010 10:29

Çok teşekkürler.
İzlenceyi kaçırmıştım,sayenizde keyfle izleyeceğim.
Bilgelerin dudakları,anlamayan kulaklara kapalıdır.
Kullanıcı küçük betizi
thamos
Üye
Üye

İletiler: 152

İletigönderen İlteriş » Prş Şub 04, 2010 13:04

Yalcin Kucuk : "Tayyip hasta, bu gazeteler onun aleyhine haber yapamazlar, onlar artik hasta bakici"

Ilahi hocam, mideme kramplar girdirdin :kikirik:
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen kush » Prş Şub 04, 2010 15:00

tesekkürler
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen bozkurtlar diyari » Prş Şub 04, 2010 21:45

Tesekkürler TÜRK-KAN
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen türkpaşaoğlu » Prş Şub 04, 2010 22:03

çok teşekkür ederim..
Kullanıcı küçük betizi
türkpaşaoğlu
Üye
Üye

İletiler: 96

İletigönderen orhunefe » Cum Şub 05, 2010 10:18

Çok teşekkürler.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen gerçeği arayan » Cum Şub 05, 2010 11:45

Baykal’ın Balyoz meselesinde "ben başbakan olsam genel kurmay başkanını görevden alırdım" diye çıkış yapmasına ben de hiç anlam veremedim. Bir kere Balyoz’un darbe planı olduğu büyük bir ihtimalle palavra, önce bir soruşturulması lazım. Sonra bu plan semineri Başbuğ döneminde değil, 2003’de Hilmi Özkök zamanında yapılmış, sorumlusunun da Hilmi Özkök olması gerekir. Baykal’ın neden böyle bir çıkış yaptığını anlayan varsa bize de anlatsın.
Kullanıcı küçük betizi
gerçeği arayan
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen İlteriş » Cum Şub 05, 2010 17:11

gerçeği arayan yazdı:Baykal’ın Balyoz meselesinde "ben başbakan olsam genel kurmay başkanını görevden alırdım" diye çıkış yapmasına ben de hiç anlam veremedim. Bir kere Balyoz’un darbe planı olduğu büyük bir ihtimalle palavra, önce bir soruşturulması lazım. Sonra bu plan semineri Başbuğ döneminde değil, 2003’de Hilmi Özkök zamanında yapılmış, sorumlusunun da Hilmi Özkök olması gerekir. Baykal’ın neden böyle bir çıkış yaptığını anlayan varsa bize de anlatsın.

Benim aklimda birkac ihtimal var, kisaca belirtmek isterim.

Oncelikle muhalefet, yurttaslar ve hatta ordu, AKP'nin en gecerli oy avlama stratejisinin "magduriyet" uzerine kurulu oldugunun farkina vardi. Baykal soyle dusunuyor olabilir; "AKP'nin iktidardan gitmesi icin artik magrur olmasi lazim. Bunun icinse bir genelkurmay baskani feda edilebilir, ne de olsa ordunun tum kademeleri Ataturkcu subaylarla doludur, bu ordunun basina, ordu haricinde adam gelemeyecegine gore, geriden gelenler her zaman "eski konsepte gore yetis(tiril)mis generallerden daha Uluscu ve Ataturkcu olacaklardir. Ulusalcilik veya "dip dalgasi" dedigimiz akimin 90'lara ozgu bir akim oldugu da dusunulurse, toplumun bir aynasi olan ordunun da bu akimin disinda kalmamis oldugu kestirilebilir.

Baykal'in bir diger dusuncesi de su olabilir; "Iktidarin, ordunun darbe planlari icinde oldugu tezi yanlistir, bunun en onemli kaniti da Erdogan'in Basbug'u gorevden almamasidir. AKP ordunun ust kademesiyle, AKP'nin TSK'yi siyasete alet etmesi hususunda anlasmistir. Ordunun ust kademesi ile Erdogan, AKP'ye oy olarak donecek olan soylentiler ve umacilar yaratilmasi hususunda ordunun esasli tepkiler vermemesi konusunda da anlasmistir."

Baykal bu dusunceler ile halkin karsisina cikmak istiyor olabilir. Secim kampanyasi suresince Basbug'un gorevden alinmamasini, AKP'nin aleyhine kullanmak istiyor olabilir.

Tam bu noktada birkac soru da ben sormak istiyorum arkadaslar firsat bulurlarsa fikirlerini dile getirsinler:

Sizce Orgeneral Ilker Basbug, neden f-tipi yapilanma karsisinda hukuki karsi saldirilar yapmamaktadir? Neden hepimizin bildiklerini, en azindan duydugu supheler olarak aciklayamamaktadir?
Neden CHP genel baskani ve parti uyeleri, f-tipi yapilanma hakkinda kamuoyunu bilgilendirici aciklamalar yapmamaktadirlar?
Neden koskoca ana muhalefet partisi, tertipler oldugunu soylemesine ragmen, bu tertibin odagini aciklayamamaktadir?
F-tipi yapilanma anli sanli partilerimizi korkutmakta midir? Oyleyse siyasette ne isleri vardir?
Yoksa arkasindaki ulke(ler)den mi cekinmektedirler? Oyleyse bu kahraman, gozunu budaktan sakinmayan Turk Milletini kim temsil ediyor?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen MansurSah » Cum Şub 05, 2010 17:50

Valla GöktürkMehmet, ben olaya belki biraz fazla yüzeysel bakıyorum ama, seçim vakti Baykal ve CHP, hiçbirşey yapmayıp yalnızca "İncirlik'i kapatıp ABD-İsrail'le bu metres ilişkisine son vereceğiz / tüm cemaat-tarikat-aşiretleri yıkacağız, mallarına devlet adına el koyacağız, Fethullah Gülen'i de yargılamayı bırak, direk vatandaşlıktan çıkaracağız / Özelleştirmeleri durdurup, hepsini geri alıp kamulaştıracağız" tarzı söylemlerde bulunsa, tek başına bile iktidara gelebilir. Geçen seçimde de belki gelebilirdi. Ne yani, hangi Amerikancı-cemaatçi-aşiretçi CHP'ye oy vermekte de, CHP bunları dedi hatta parti programına yazdı diye oy vermekten vazgeçecek? Kaybedecek ne var? CHP neden bunu yapmıyor? Ve hatta "Fethullahçılaşmış Polis Teşkilatını olduğu gibi lağvedip, Dr. Adil Serdar Saçan önderliğinde yeni bir emniyet kuracağız" demesi gerekmez mi? Ve hatta, "on yıllardır kanımızı emmekte olan iç sermayeye olan o on milyarlarca dolarlık iç borcu dondurduk anam, hadi başka kapıya, başlatmayın tüsiadınızdan da müsiadınızdan da" demesi gerekmez mi? Sanki CHP, sermayeden oy alıyor da mı, o oyları kaybetmekten çekiniyor? Hayır İşçi Partisi olsun, Türkiye Komünist Partisi olsun, çekinmiyor ve bunları söylüyor. Parti programına yazıyor. CHP neden söylemiyor? Hangi Fethullahçıdan, kronik AKP'liden, zaten almayacağı oyu kaybetmekten korkuyor? "Ufo tarikatı mı? Haa iyidir, elhamdürillah memleket iyiye gidiyorearı, gastamonu, ben" diyen amcalardan mı oy kaybetmekten korkuyor?

Sorularına cevap bulmaktan acizim, ancak yeni ve bildik sorularla genişletebiliyorum, ama bu sorduğum soruların cevabı da belki yukarda, Yalçın Hoca'nın değindiği Siirt seçimlerinde saklıdır, ve İkinci Siirt Seçimleri diye nitelendirdiği, "ben olsam Başbuğ'u görevden alırdım" tarzı sözlerinde saklıdır. Baykal yada kurmayları, bunları düşünemeyecek kadar acizse, gaflet içinde ise zaten vay halimize! Yok farkındalarsa, o zaman da dalalet ve hıyanet arasındaki ince çizginin neresindeler, ona bakmak lazım.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x