gönderen Laçin » Cmt Ağu 01, 2009 21:52
İçerik ve başlıklar açısından en dolu gazete!
Ayrıca okumasıda keyif! Daha çok yeni olduğundan bazı şeyler amatör işi! Tabi ki muhabir kaynaklı.
Ama istekliler, koşturuyorlar, haber yapıyorlar. Köşe yazarları da çeşit çeşit! Tam istediğim şekilde!
Ekonomi eki çok güzel zaten. Orda yazar bakımından da sorun yok! Bir Ali Tezeli, Tecrübesiyle Gazi Erçeli, gazeteciliğiyle Abdurrahman Yıldırımı okumamak olmaz! Diğerleride iyi!
Ana gazetede: Eskiden beri Yiğit Bulutu bir çok konuda yetersiz bulurdum zaten, yine öyle! Yaşar Nuriyi zaten toplumla paralele düşünemeyen biri olarak görüyorum. Doğru konuşuyor ama anlatamıyor. Bu yüzden de eksik yazıları hep!
Balçiçek Pamir var birde. İyi muhabir bence. Ama o kadar. Köşe vermem ben olsam. Analiz sıfır. Saf!
Muharrem Sarıkaya var. O da çok iyi adamdır. Yazdıklarından fersah fersah fazlasını bilir, ama bu Ankara temsilcilerin bir huyu var, çok şey saklarlar. Sansasyonel olmadı mı, olmaz. Bu da öyle!
Fatih Altaylıyı, Murat Bardakçıyı, Soli Özeli, Osman Gençeri farklı yazsalarda tutarlı bulurum. En azından içi anlaşılır dolulukta olur.
Tabi çok anlatmaya gerek yok. Ama en korkusuz ve çeşitli gazete bu! Sever de, söver de! Bitaraf olduğundan ötekine hep bir taraf gözükür!
Herkesin sövmesinden belli değil mi? Bütün cephelerden bu gazeteyi eleştiriyorlar. Taraf ana avrat düz gidiyor. HaberTürk ise sallamdan, honlardan haber alıp yorumluyabiliyor bile. Adamların hiç bir şeyden zoru yok!
Hürriyet sevmez, bahsetmekten bile korkuyor. Sabahın sataşmalarına karşı, HaberTürk iki gazete arasındaki kavgayı haber yapınca; o da saldırıyor babında manşet attı! Şimdi duruşunu anladılar sadece Sabahla kapışıyorlar.
Sabah zaten haz etmiyor, tirajlar felaket düşüyor diğerlerinde.
Haz etmiyecek gibi de değil. 300 bin satıyo 4 aylık gazete! Korktu hepsi!Çünkü enbaştan fiyatı düşürmem, ben reklam verinin dalkavuğu olmam dedi, her haberi yapıyor şimdi adamlar. Diğerleri de bu fırsattan fiyat artırdı. Her gazete, HaberTürk çıkınca zam yaptı mecburen. Ama dalkavukluğa, ideolojik çıkarlara hala devam onlar.
Tüsiad da dinlemiyorlar, Müsiad da..! Reklam bile vermediler bu yüzden. İlk aylarda Ağaoğlu reklam veriyordu çok sattığı için, bir haber yaptılar vergi olayıyla ilgili, Ağaoğlu reklamı kesti.
Durmadılar yazıyorlar hala. Çünkü adamlar en başından beri dedi. Burda ikircikli, ali cengiz bir durum yok! Gazeteyi alan, gaztesini finanse eder. Biz reklam gelirleriyle, birilerin lehine işlerle, (diğerlerinin yaptığı gibi) para kazanmıyacaz, sizin verdiklerinizle çıkaracaz bu gasteyi! Bu yüzden de fiyatı yüksek tutular.
Şirket firma, grup filan dinlemiyorlar. Haberse yapıyorlar. Devamlı okuyucuları şahittir zaten.
Hele benim gibi günde 4 - 5 gazete okuyan diğerlerinin acziyetine şaşırır bile!
Kısa zaman içinde tartışmasız en iyi gazete olacaklar!
Bir de adamlar satışlarını denetletiyor. Diğerlerinde denetleme yok. Hep çağrı yapıyorlar diğer gastelere; "korkmayın denetletin de anlayın yerinizi" diye.
Benzincide, dersanede sokakta bedava gazete dağıtıp satış yazmak komik oluyor tabi!
Bu yüzden çok mert buluyorum bu gazetenin yayın anlayışını. Tabi bu kadar çok unsuru barındırdığı için yanlışlar olur, ama kararlılığı, öncü olma hedefi hepsinden ileri ve başarılı kılacak. Kısacası "Gazeteciliği tekrar öğretecez" gibi iddialı bir sloganı boşu boşuna kullanmadıklarına şahidim.