gönderen MedceziR » Prş Ağu 09, 2007 0:32
Üstad güncel ve güzel bi konu açmışsın, evvela teşekkür ederim..
Konuya gelcek olursak; cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesini tabii ki isterim ama 22 Temmuz'da gördük kü halkımız bazen! tam yerinde kararlar alamıyorlar. Onun için cumhurbaşkanının meclisin seçmesini isterim ama yine AKP'nin istediği olacak bişey değişmeyecek, yani halkda seçebilir. Bir de bişeye dikkat çekmek istiyorum; sırf ülkemizdeki başörtüsü ayrımcılığının bitmesi için (biraz zor biter ama) cumhurbaşkanlığına eşi başörtülü birinin çıkmasını istiyorum, ama burdan sırf türbanı olduğu için desteklediğim anlamı çıkmasın! Vatana ve milletin çıkarlarını sözde ve özde benimsemiş olması öncelikli neden olur.
Düşünceleri iyi anlatabilmişimdir umarım, diğer yorumları da alırsak hoş bir sohbet olacağa benziyor.
**Türban konusunu tartışma başlatmak için yazmadım, çünkü bu konuda yeterince tartıştık ve orta yolu bulamıyoruz**

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."
Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...