Lübnanda yayınlanan Dar ül Hayat gazetesi: "Osmanlı dirilsin, Erdoğanı halife seçelim"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Davostaki çıkışına ilişkin yorumlar dünya basınında yer almaya devam ediyor. Lübnanda yayınlanan Dar ül Hayat gazetesindeki bir yazıda "Osmanlı dirilsin, Erdoğanı halife seçelim" dileği dile getirilirken ABDden Wall Street Journal, "Erdoğan, Perese mecazi ayakkabı fırlatarak Türk misafirperverliğine leke düşürdü" diye yazdı.
LÜBNANda İngilizce de yayınlanan Dar ül Hayat gazetesinde çıkan bir yazıda "Osmanlı geri gelsin, Erdoğanı da halife olarak seçelim" dileğinde bulunuldu. Gazetede Cihad el Hazin tarafından kaleme alınan yazıda Erdoğanın Davosta İsrailin "şarlatan" Cumhurbaşkanı Şimon Perese gösterdiği tepkinin Müslümanlar için övünç kaynağı olduğu belirtilerek şu görüşlere yer verildi:
"Davosta her yıl karşılaştığım bir Arap işadamı, Erdoğanın terk ettiği panelin ardından bana şöyle dedi: Türk Başbakanı beni bir Müslüman olarak gururlandırdı ama bir Arap olarak da utandırdı. Olayın ardından görüşümü soran Türk televizyonuna söylediğimi tekrar etmek istiyorum. Bir Arap olarak Erdoğanı selamlıyorum. Osmanlı devletinin geri gelmesini ve Erdoğanı halife seçmeyi çok isterdim. Teşekkürler Erdoğan."
Yazıda ayrıca Peresin kendini savunmak için sorduğu "İstanbula füze atsalar ne yapardınız" sorusunun "iğrenç bir zihnin ürünü" olduğu belirtilerek "Türkiye 41 yıldır nereyi işgal etmiş ki oradan füze atılacak" denildi.
Türkiyenin itibarını lekeledi
ABDnin etkili finans gazetelerinden Wall Street Journal ise Erdoğanın Perese mecazi ayakkabı fırlattığını ve "dostlarının kim olduğunu unuttuğunu" iddia ederek şunları yazdı: "Türk Başbakanı, geçen hafta Davosta sahneyi hışımla terk etmeden önce Şimon Perese mecazi bir ayakkabı attı. Erdoğanın İsrail Cumhurbaşkanına yaşlı ve yalancı diyerek birdenbire patlaması, misafirperverliği ve toleransı ile tanınan Türkiyenin itibarını lekeledi. Erdoğan, sakinleştiğinde kendi kendini biraz gözden geçirirse yerinde olur."
Time dergisi de "Türk siyasetçi, Arapların son kahramanı mı oldu?" başlığıyla yayınladığı makalede, Arap dünyasının önce Hizbullah lideri Nasrallahı, daha sonra da İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejadı kahraman olarak gördüğünü, Erdoğanın Davostaki çıkışıyla, son kahraman olarak ortaya çıktığı belirtildi.
Kaynak