Harun Yahya'yı neden muhatap aldık?

Genel & Güncel Konular

Harun Yahya'yı neden muhatap aldık?

İletigönderen Berco » Cmt Nis 07, 2007 23:06

Harun Yahya'yı neden muhatap aldık?

Bilim ve Gelecek yayın hayatına başladığından beri en fazla yer verdiği konu Evrim Kuramı'dır. 5 kez doğrudan kapak yaptık ve hemen her sayıda konuyu farklı boyutlarıyla ele alan güçlü makaleler yayınladık. Bunun iki nedeni var:
Birincisi, işimizin gereği. Eğer bilim yayıncılığı yapıyorsanız, ister istemez her alanda evrim perspektifi gündeme gelecektir; çünkü biraz kabalaştırarak ifade edelim: bilim=evrim'dir. Bilim yapmak, evrenin, maddenin, doğanın, toplumun ve bireyin dönüşümünün genel yasalarını bulmaya çalışmak demektir ve bu tanım gereği evrim perspektifi yoksa bilim yapılamaz.
İkinci neden ise, bilim ile politikanın kesiştiği alanın bugün yüklediği gerekliliklerdir. Evrim Kuramı bugün küresel ve yerel gericiliğin hedef tahtasındadır ve bu noktada kıran kırana bir mücadele sürüyor. Dolayısıyla Evrim Kuramı savunusunun bilimsel anlamı yanı sıra politik bir anlamı da vardır. İşte Bilim ve Gelecek'in diğer bilim dergilerinden farkı tam da bu noktada ortaya çıkar. Biz sadece soyut bilim alanında değil, bilim ile politikanın kesiştiği alanda da taraf olan ve mücadele veren bir bilim dergisiyiz.
Harun Yahya'nın iddialarının bilim alanında muhatap alınmasını gerektirecek hiçbir değeri ve anlamı yok. Tıpkı evrenin 7 günde yaratıldığı, dünyanın düz olduğu, bir öküzün boynuzlarının tepesinde bulunduğu, bebeklerin leylekler tarafından getirildiği, yıldızların insanların kişiliğini belirlediği vb. safsatalar gibi.
Fakat bilim ile politikanın kesiştiği alanda Harun Yahya'nın faaliyetlerini muhatap almanın bir anlamı var. Bu Harun Yahya'nın iddialarının içeriğini muhatap almak anlamına gelmez, etkisini muhatap almak anlamına gelir. Kaynağı belirsiz inanılmaz bir maddi güç ile, küresel ve yerel gericiliğin tam desteğini alarak safsatalarını yayıyorlar ve insanların kafalarını bulandırıyorlar. Hemen her çevreden bu iddialara net yanıtlar vermek gerektiğine dair talepler geliyor ve deyim yerindeyse bilim göreve davet ediliyor. "Biz bilim yapıyoruz" diyerek bu talebe duyarsız kalamayız. Eğer kalırsak, bilim yapma alanlarımızın da giderek daralması tehlikesini yaşayabiliriz.
O halde Harun Yahya'nın faaliyetlerini umursayacağız; bir kişinin bile kafası bulandıysa onu aydınlatmaya çalışacağız. Çünkü bu iddialar, aslında Harun Yahya tarafından değil, ABD iktidarına yakın odaklarca üretiliyor ve dünyaya yayılıyor; ülkemizdeki iktidar da bu akıma tam destek veriyor. İşte bu yüzden muhatap alınmalı.

***

Elinizdeki özel sayı niteliğindeki dosyayı esas olarak Yazıişleri Müdürümüz Nalân Mahsereci ve yazıişleri ekibimizden Nıvart Taşçı hazırladı. Yoğun emek vererek, gelecekte daha da genişleyecek olan bir çalışmanın temelini başarıyla atmış oldular. Konularının önde gelen uzmanları olan çok sayıda bilim insanı dosyamıza katkı yaptı; kendilerine teşekkür ediyoruz. Dergimizin bu sayısının ülkemizdeki Bilim ve Aydınlanma mücadelesinde etkin bir araca dönüşeceğini umuyoruz.
Okurlarımızdan da bir ricamız var. Bizim Harun Yahya'cılar gibi büyük mali kaynaklarımız yok. Bizi destekleyen küresel veya yerel bir iktidar odağı da yok. Gücümüzü bilimsel düşünceden ve emeğimizden alıyoruz. Çıkacak olan bu sayının mümkün olduğunca yaygın dağıtılması ve çok satılması için okurlarımızın katkısını rica ediyoruz. Bu dergiyi geniş kesimlere ulaştırmak için özel bir çaba sarf edelim.
Dostlukla kalın…

http://www.bilimvegelecek.com.tr/
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye
 
İletiler: 166
Kayıt: Pzt Şub 26, 2007 21:37

İletigönderen Hasta » Pzr Nis 08, 2007 9:28

Bilmeden konuşmaktansa,bilerek eleştirmek için okumak gerek... 8) Her görüşü... :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen SOKRATES » Pzr Nis 08, 2007 22:40

Yahu bunun neresi safsata?
Evrim teorisini savunan kıymetli bilim adamlarımız evrimi ispat etsin o zaman.
Bilimde sidik yarışı olmaz!
Ya ispatlayacaksın.Fosil bulacaksın,sergi açacaksın.Halk da sana inansın.
Ama sen insan kafatasına,maymun çenesi ekleyip fosil yaparsan-mesela piltdown adamı- ve bu daha sonraları bilim tarihinin en büyük sahtekarlığı olarak literatürden çıkarılırsa pek tabii ki Evrim teorsini kimse inanmaz!

HEM BİR KERE EVRİM TEORİSİ DÜNYANIN OLAĞANÜSTÜ DENGELERİNİ AÇIKLAMAKTAN ACİZ.
Hani uzaylılar yaşamı başlattı desen o daha mantıklı bence.
AMA O ZAMAN DA SORMAK LAZIM!
--Uzayda ki canlılar nasıl var oldu?---
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye
 
İletiler: 346
Kayıt: Çrş Nis 04, 2007 20:59

İletigönderen Berco » Pzt Nis 09, 2007 1:32

Sen niye 1 milyarlık insan fosili gösteremiyorsun?Madem insan hep vardı?Göster bakalım...Fosil istiyorsan sen de insanın hiç değişmediğine dair fosil bulacaksın.

Uzaydaki canlılar derken?Bazı gezegenlerde rastlanan mikroorganizmalardan bahsediyorsan,Dünya'da nasıl bu mikroorganizmalar oluştuysa öyle meydana geldi.Bu açıklaması en basit şey...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye
 
İletiler: 166
Kayıt: Pzt Şub 26, 2007 21:37


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x