'Hedef kamuda da türban' itirafı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

'Hedef kamuda da türban' itirafı

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 26, 2008 11:23

Kamu hizmetindeki türban yasağının 'utanç verici' olduğunu söyleyen AKP'li vekil Hüsnü Tuna, üniversitelerden sonra sıranın kamuya geleceğini itiraf etti.

Meclis Anayasa Komisyonu üyesi AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, hedeflerinin üniversitelerden sonra kamu hizmetlerinde de türban yasağını kaldırmak olduğunu söyledi. Kamu hizmetinde türban yasağı olmasının 'utanç verici' bulduğunu söyleyen Hüsnü Tuna, 'zamanı gelince' bu düzenlemelerin de gündeme geleceğini vurguladı.

Konya'da Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Hüsnü Tuna, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye'de 'özgürleşme adına' yeni bir Anayasa çalışmasının devam ettiğini kaydeden Tuna sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için de bir değişiklik düşünülüyor. Bu değişiklikte hedef bir, özgürlüğün sağlanması... İkincisi bu özgürlüğü sağlayacak maddenin yargı veya başka bir unsur tarafından ortadan kaldırılmamasının tedbirinin alınması noktasında çalışma yapılıyor. İnşallah önümüzdeki hafta içinde netleşir. Üniversitelerde kılık kıyafet serbest olursa, kamu hizmetinde yasak devam eder mi? İnşallah hedefimiz kamu hizmetlerinde de, yani kamu hizmeti veren personellerde de böyle bir yasağın olmamasıdır. Bu utanç verici bir şey diye düşünüyorum ben. Ama bunun yeri 42'nci madde değil. Çünkü 42'nci madde eğitim hakkıyla ilgili madde olduğu için. Orada çalışma hakkını düzenleyemiyoruz. Zamanı gelinçe inşallah o çerçevedeki düzenlemeler de gündeme gelecektir."

GECE DÜZELTME YAPTI: BUNLAR ŞAHSİ GÖRÜŞLERİM

Tuna, sözlerinin basında yer alması üzerine akşam saatlerinde bir "düzeltme" açıklaması yaptı. Tuna,''KGC'yi ziyaretim esnasında AK Parti-MHP yöneticilerinin görüştüğü eğitim hakkı ile ilgili konuda şahsi görüşümün sorulması üzerine verdiğim cevap maksat dışı kullanılmıştır" iddiasında bulundu ve açıklamalarının "şahsi görüşleri" olduğunu vurguladı.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 13 konuk

x