HEPİMİZ ÇOOOOOK YORGUNUZ...Dr.Noyan UMRUK

HEPİMİZ ÇOOOOOK YORGUNUZ...Dr.Noyan UMRUK

İletigönderen Noyan Umruk » Pzr Eyl 27, 2015 15:48

HEPİMİZ ÇOOOOOK YORGUNUZ...
Dr.Noyan UMRUK
Bayramın son günü...

Baktım kardeşim facebook'a Nazım'ın eşsiz dizelerine çok yakışan tertemiz sesi ve muhteşem yorumu ile Cem Karaca'nın bu unutulmaz şarkısını girmiş...
Şarkı bizleri çok gerilere götürdü... Kuşağımın yaşayarak sanığı ve tanığı olduğu yakın tarih, gözlerimizin önünden bir film şeridi gibi geçiverdi...

Örneğin radyolarda saatlerce Vatan Cephesine katılanları, sokaklarda ise "Kardeş kardeş vurur mu? " nakaratı ile Gazi Osman Paşa marşını dinlediğimiz çocukluğumuzun 1950'li, tahkikat komisyonlu yılları...

Örneğin; 1960 İhtilali ve Anayasası'nın getirdiği demokratik hak ve özgürlükler devrimine yakışmayan Yassı Ada yargılamaları... DPT ve planlı ve adil kalkınma çabaları...

Örneğin; Kıbrıs Barış Harekatı ile birleşen yüreklerin, umutların yılanın başını dışarıda kuyruğunun içeride olduğu, yurtsever duyguların alçakça bir terör kumpasına kurban edildiği bol ambargolu, "anayasa gömleğinin bizlere bol geldiği, toplumsal gelişmenin ekonomik gelişmeyi aştığı" iddiasını taşıyan muhtıralı 70'li yıllar...

Ve nihayet...Başlangıcı kaçınılmaz, ama devamı ülkeyi yaşadığımız günlere taşıyan 80'li yıllar... Kıyısından köşesinden yaralanan Aydınlanma Devriminin köküne kibrit suyu eken kurumlaşmalara kapıları sonuna kadar açan yıllar... Ve de ondan sonra gelsin hepimizin bildiği Özal'lı , Tayyip'li yıllar...

Ve bizler 68 kuşağı, toplumun çok geniş bir bölümüyle birlikte gerçekten çooook yorulduk...

Ve şarkıyı hüzünle dinlerken, Atatürk ve arkadaşlarından sonra -kısa mutlu dönemler haricinde- bizleri gerçekten "Çınarlı, kubbeli mavi limanlara" ulaştıracak kaptanları bulamadığımızı, ya da onları bulacak beceriyi göstermediğimizi düşündük... Aydınlanması yarım yamalak kalmış bir toplumdan daha fazlasını beklemek yanılgısına kapıldığımızı düşündük...

Ve yakardık hiç olmazsa bu kez "Yar bana 1Kasım'da bir teselli medet..."

Cem Karaca - Çok yorgunum beni bekleme kaptan.....

[/b][/b]
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1060

Şu dizine dön: Dr. Noyan UMRUK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x