Hesapları bozan iki istifa!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Hesapları bozan iki istifa!

İletigönderen Türk-Kan » Prş Nis 26, 2007 23:21

Hesapları bozan iki istifa! Ankara'da adam adama markaj!

Ankara kulisleri heyecanlı, Ankara kulisleri yoğun. Tarihi oylama öncesi milletvekillerine adam adama markaj sürerken bugün iki cepheden iki beklenmedik istifa haberi geldi.

Birinci istifa CHP'den ikincisi ise AKP'den geldi.

AKP'nin, muhalefet partileri dahil, adeta adam adama markajla yürüttüğü 367 arayışında başarılı olup olmayacağı seçimin ilk turuna saatler kala hâlâ netleşmedi. CHP'nin katılmayacağı ilk tura, DYP'nin 4 milletvekilinin de katılması beklenmiyor. Bağımsız milletvekillerinin bir bölümünün desteğini alan cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, AKP'nin blok oyu ile Genel Kurul'a gelmesi muhtemel 10'a yakın ANAP'lı ve dün itibarıyla sayıları 5'i bulan Bağımsız milletvekillerine güveniyor.

AKP'DEN SÜRPRİZ İSTİFA

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin ve SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci de oylamaya katılmayacaklarını açıkladı.

AK Parti Amasya Milletvekili Hamza Albayrak, partisinden istifa etti.

Albayrak’ın istifasıyla AK Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 353’e düşerken, bağımsızların sayısı ise 10’a yükseldi.x Albayrak, "seçim bölgesindeki yolsuzluklar karşısında Genel Merkezin duyarsız kalmasından duyduğu üzüntü ve lüzum üzerine" AK Parti’den istifa ettiğini bildirdi.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, istifasının "kesinlikle kişisel hırstan kaynaklanan bir durum" olmadığını ifade etti.

Yolsuzluklarla mücadele konusunda, TBMM KİT Komisyonunda sonuç alamadığı için daha önce Komisyondaki görevinden istifa ettiğini vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"AK Parti Amasya İl Teşkilatında olan yolsuzluklarla ilgili, yaklaşık 3 aydır Genel Merkezin nezdinde yaptığım resmi girişimlerden bir sonuç alamadım.
Konunun basına intikal etmesine rağmen, Genel Merkezin duyarsız kalmasından duyduğum üzüntü ve lüzum üzerine partimden istifa ediyorum."

İLK İSTİFA CHP'DEN

CHP Hatay Milletvekili İnal Batu, partisinden istifa etti. Batu’nun DYP’ye katılacağı bildirildi.

367 İLE İLGİSİ YOK DEMİŞTİ

Partisinden istifa ederek DYP’ye geçeceği öne sürülen CHP Hatay Milletvekili İnal Batu, "Parti değiştirmem 367 tartışmasıyla ilişkilendirilirse üzülürüm" demişti.

Batu, DYP’ye katılacağına ilişkin haberlerle ilgili olarak bu sabah yaptığı açıklamada, şu an CHP üyesi olduğunu, cumhurbaşkanı seçimin ilk ve ikinci tur oylamalarına katılmayacağını söylemişti.

Konuyla ilgili haberleri "Bunlar ileriye dönük spekülasyonlar" diye nitelendiren İnal Batu, DYP ile görüşmesini yalanlamamış, bu konuda yorum yapmayacağını kaydetmişti.

CHP’li Batu, "Parti değiştirmemin 367 tartışmasıyla ilgisi yok. Parti değiştirmemle ilişkilendirilirse üzülürüm" diye konuşmuştu.

CHP Hatay Milletvekili İnal Batu’nun istifası nedeniyle CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 151’e düştü.

Resim

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Batuhan Önder » Cum Nis 27, 2007 20:53

İstifa ettiler ama Gül'e destek çıktılar.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x