Şehir içinde yaptığı tüm toplantı ve esnaf ziyeretleri polis tarafından kameraya alınan Fakıbaba Ben casıs değilim diyerek polislere kızdı. SP Genel Merkezi olaya el koyarak İçişleri Bakanlığına şikayet etti.
Yeniden belediye başkan adayı olan ve seçim çalışmalarına başlayan Fakıbaba, bölgedeki esnafları dolaşarak sohbet toplantıları düzenliyor. Ziyaret sırasında, Başkan Fakıbaba'nın gezisini Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin de kamera ile izledikleri belirlendi. Polislerin kendisini takip etmesinden rahatsız olan Fakıbaba, Polise emir verenler yanlış yapıyor. Ben her zaman halkın arasındayım. Belediye başkanıyım, casus değilim dedi.
Fakıbabanın durumu SP Genel Merkezine de bildirdiği ve SP yetkililerinin de konuyla ilgilenerek İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde harekete geçtikleri öğrenildi.
Fakıbaba SP yetkililerine Halkımla sohbet ettiğim sırada polisler kameraları ile beni çekiyor. Attığım her adım görüntüleniyor. Saadetten adaylığım açıkladığımdan beri baskı altındayım. dedi. Doktor olan Fakıbaba İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi ile Iğdır ve Birecik Devlet Hastanesinde Başhekimlik yaptı. 28 Mart 2004 tarihinde de AKPden başkan seçildi. Yeniden aday gösterilmeyince de SPye geçip aday oldu.