Buraya son bir hesabi kapatmaya geldim. Güncel Meydan'da bes yildir kullandigim "bezgin" hesabini. Güncel Meydan ailesine bugüne kadar gösterdikleri kardeslik, ilgi ve sabir icin tesekkür ederim.
Uzun süredir kitapligima ekledigim, düsüncelerini kendime rehber edindigim Erol Bilbilik, Murat Culcu, Arslan Bulut, Gürcihan'lar gibi pek cok Türk Aydini'ni burada tanidim. Perde arkasinda gelisen pek cok olayi Güncel Meydan'in hazirladigi arastirmalardan ögrendim.
Gecen yazdan beri ülkemizde gelisen olaylar, bizi, Türk Milleti'ni Milli Gücler haricinde pek cok farkli direnme bicimlerine zorluyor. Türk Milleti zor kullanilarak, siddet ve cinayetle yok ediliyor. Secim sonuclari, AKPKK iktidari, muhalefetin PKKlilastirilmasi, görsel ve yazili siddet yogunlugunu arttirdi. Bugüne kadar aydin bildigimiz kisilerin televizyonda yaptigi yüzlerce izlence, yazdigi binlerce yazi, beyin yikama amacli olarak hazirlandigi belli olan bir dizinin bir sahnesine eklenmis konusmanin gölgesinde kaldi.
Yazi yazmak, bilgilendirmek Günümüz Türkiyesi'nde ve dünyanin pek cok yerinde artik bir mücadele bicimi degildir. Cünkü etkisizdir. Bu gercek, Güncel Meydan'dan ayrilma kararimi etkilemistir. Artik sloganlar ve resimler dünyasinda yasiyoruz. Vatandasin beyninde, bicimlendirilmis, güzellestirilmis yazilaramiza ve/veya yazarlarimiza yer yok. Kisa, öz, hedefine cabuk ulasan iletiler pesinde olmaliydik. Bunlari belirli bir hedef ve amac cercevesinde, kararli bir sekilde yineleyebilmeliydik. Bicim, icerigi öne cikarmaliydi. Basarilamadi.
Basarisizligin sebebi icerigin ne oldugunu belirleyememiz. Yani ilkelerimizin ne oldugunu bizim bile bilmememiz. Acaba Gazi Atatürk'ün kafasinda gelecek icin nasil bir siyaset resmi vardi? Veya siyaset nedir? Vicdan ve yürek nedir? Bu konularda agzinin icine baktigimiz, yukarida isimlerini saydiklarim disindaki aydinlarin, kafalarinin karmakarisik (örn. dönüp dolasip tekrar cignenen Avrasyacilik Sakizi) oldugunu düsünüyorum.
Görsel Basin Gazetecisi, görsel basinin sagladigi taninma ve ilgi sebebiyle farketmeden bir marka haline gelmis. Anadolu'da konusma adi altinda kitap tanitimlari yapiliyor. Pek cogu hazirlayacaklari izlenceler icin, hem de bugün, maliyet hesaplari yapiyor! Temelde Türkiye'deki ve dünyadaki bütün sorunlarin altinda yatan düzenege bir secenek gelistirememis. Ama bunlarin hicbiri önemli degil!
Bu millet hicbir zaman aydinindan meydan okumasini beklemedi. Zamani gelince bütün vicdanli ve yürekliler bu düzenin karsisina cikacaktir. O zaman sayi, satis, kitlelere ulasma dertlerinin de bir anlami kalmayacak.
Bunu ben yapacagim demiyorum. Kisisel olarak bundan sonra tek hedefim, basimiza bu belalari acan düsmanla, hic ummadigi yerlerde karsilasacagimizi ve hesabimizi mutlaka görecegimizi hisettirmek. Bu (meydan okuma), bize binlerce yil boyunca atalarimizdan kalan bir mirastir.
Türk, hesabini yarim birakmaz! Saglicakla.