hükümet açıklama yaptı:Kuzey Iraka gireriz

Genel & Güncel Konular

hükümet açıklama yaptı:Kuzey Iraka gireriz

İletigönderen Veled » Sal Nis 10, 2007 16:22

‘Kuzey Irak’a gireriz’


Peşmerge Lideri Barzani’nin ‘Diyarbakır’ı karıştırırız’ tehdidine Ankara’nın yanıtı sert oldu. Irak’a nota verildi. Notada, ‘sınırötesi operasyon’ uyarısı yapıldı. Tehlikeyi fark eden Celal Talabani acilen Erdoğan’ı arayıp “PKK’ya karşı savaşmaya hazırız” dedi

Türkiye’nin tarihi bağları nedeniyle Kerkük’le ilgilenmesini içine sindiremeyen Irak Kürdistan Demokrat Parti Lideri Mesut Barzani’nin “Biz de Diyarbakır’ı karıştırırız” tehdidine Ankara sessiz kalmadı. Dışişleri Bakanlığı, bu konuda “içinde askeri seçeneklerin de bulunduğu” bir notayla Irak hükümetini uyardı.

Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısı sırasında Irak Büyükelçisi Sabah Cemil Ümran Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak nota verildi.

ÖNLEM ALMA HAKKIMIZ

Nota ile BM’nin 1546 no’lu kararı anımsatılarak, Türkiye topraklarına başka bir ülkeden gelecek tehditlere karşı askeri önlem alma hakkı olduğuna dikkat çekildi. Notada, Türkiye ile Irak arasında 1926 yılında yapılan “sınır ve iyi komşuluk anlaşması” ve bu anlaşmanın yükümlülükleri şu ifadelerle vurgulandı:

“Mayıs ayında Irak ile terörle mücadele anlaşması yapmak istedik, ancak yanıtsız bıraktınız. Irak’a dost ülke olarak bakıyoruz, Irak’ın bütünlüğüne saygımız var. Ancak terörist faaliyetlerin önlenmesi ve PKK’lıların iade edilmesi konusundaki yükümlülüklerinizi yerine getirmenizi talep ediyoruz.”

‘BEYANLAR ANLAMSIZ’

Barzani’nin son açıklamaları ve Kuzey Irak’taki PKK varlığı dünkü Bakanlar Kurulu’nda ayrıntılı görüşüldü.

Toplantının ardından açıklama yapan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye’nin Irak’taki gelişmelere sömürgeci veya etnik bir bakış göstermediğini belirtti. Irak’taki olaylar ve açıklamaların Türkiye’yi rahatsız ettiğini vurgulayan Çiçek, “Türkiye’de can alan etnik terörün beslendiği kaynak orasıdır. Artık, ‘Geliyordu, gidiyordu’ gibi beyanların hiçbir anlamı yoktur. Bu meseleyle sonuna kadar ilgileneceğiz” dedi.

Hükümetin terör konusunda ek önlemler almaya kararlı olduğunu belirten Çiçek, “Alınacak tedbirler yeni baştan gözden geçiriliyor. Siyaseten ilave ne tedbir gerekiyorsa alacağız” diye konuştu.

‘ÇOK KARARLIYIZ’

Çiçek, önlemlere sınırötesi operasyonun da dahil olup olmadığı konusunda ise şöyle konuştu: “Bu noktada bizim söyleyebileceğimiz, işin kararlılığıdır. Geri kalan kısmı, belki her şeyi kamuoyu önünde tartışmaya da müsait değildir. Alınacak tedbirlerin bir kısmı açıklanır, bir kısmı da açıklanmaz.”




--------------------------------------------------------------------------------



Talabani telefona sarıldı

IRAK Devlet Başkanı Celal Talabani, Barzani’nin sözleri ve Türkiye’nin verdiği notayla iplerin gerilmesi üzerine çareyi Ankara’yı aramakta buldu.

Telefona sarılan Talabani, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı arayarak, Türkiye’nin hassasiyetlerini paylaştığını bildirdi. “Mesut Barzani’nin basına yansıyan son açıklamalarından duyduğu üzüntüyü” dile getiren Celal Talabani, kendisiyle görüştüğünü de anlattı. Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini söyledi.

YÜZÜNE VURDU

Başbakan Tayyip Erdoğan da Celal Talabani’ye, Riyad’da yapılan görüşmede, “Türkiye’ye karşı olan bize de karşıdır” sözlerini hatırlattı.

Talabani de terör örgütüne karşı ellerinden geleni yapacaklarını” söyledi.

Erdoğan’ın “ne yapılacaksa bir an önce yapılsın” demesi üzerine de Talabani, “ortak bir planla terör örgütüne karşı savaşmaya hazır oldukları” karşılığını verdi.



--------------------------------------------------------------------------------



Askerler: Sabır taşı çatladı

MGK toplantısı öncesinde bir araya gelen komutanlar, durum değerlendirmesi yaptı. Gelinen nokta, karargâhta, “sabır taşı çatladı” şeklinde yorumlandı. Hazırlıkları süren Aktif Eylem Planı’nın güncelleştirilip MGK’ya taşınması kararı alındı. Planın ilk bölümünü, terör örgütüne yönelik sert ve etkin önlemler oluşturuyor. 2’nci Ordu Bölgesi’ndeki birliklerin izinleri sınırlandırılırken, “her türlü gelişmeye hazır olun” emri verildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Org. Işık Koşaner’in, MGK’dan sonra bölgeye gidebileceği belirtildi.

Planın 2. bölümünü ise Barzani’nin açıklamalarına yönelik alınacak tedbirler oluşturuyor. ABD makamlarına bu konuda duyulan rahatsızlık iletildi. Bu yöndeki tepkisini, Şehit Sertaç Uzun’un cenazesine katılarak gösteren Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, son iki gündür toplantılar yapıyor, gece boyunca da evinde çalışıyor.



--------------------------------------------------------------------------------



Erdoğan: Barzani bu sözlerin altında ezilir

BARZANİ’ye sert tepki Başbakan Tayyip Erdoğan’dan geldi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye “Medya üzerinden konuşmayalım” tavsiyesinde bulunduğunu anımsatan Başbakan, şöyle konuştu: “Görünen o ki, bu sözlerinde yine duramadılar, duramayacaklar. Ama ben şunu tavsiye ederim, altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Yerlerini, konumlarını çok iyi tespit etmeleri gerekir. Sonra bu sözlerin altında ezilirler. Türkiye ile sınırdaş olan bir Kuzey Irak, şu anda attığı bu adımlarla çok ciddi yanlışlar yaptı ve bunun bedeli onlar için çok ağır olur. Barzani burada ne yazık ki yine haddine tecavüz etmiştir, haddi aşmıştır. Bu ifadelerle eğer kendini tatmin ediyorsa onu bilemem, ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bu tür tatminlere ihtiyacı yok. Bu sözlerin altında kalmamaları gerekir. Buraya dikkat etmelerinde büyük fayda var.”



--------------------------------------------------------------------------------



Gül: Göreceksiniz cevabımızı

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül de konuya ilişkin olarak cumartesi günü telefonla aradığı ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a, “Bu açıklama bizi çok rahatsız etti. Barzani, bunu tekrarlamaması konusunda uyarılmalı” derken, dün de Barzani’ye verilecek yanıtın sorulması üzerine, ‘’Göreceksiniz cevabımızı’’ diye konuştu. Washington’a giden Türkiye’nin Irak Özel Temsilcisi Oğuz Çelikkol, ABD Yönetimi’nden, “Barzani’yi susturmasını” isteyecek.

Sevil KÜÇÜKKOŞUM - Bülent SARIOĞLU
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Nis 10, 2007 20:48

Girer abisi ... adama ''Oy'' lazım :twisted:

girer de biraz kassarrr :twisted:



haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen checker854 » Sal Nis 10, 2007 20:59

bu hükümet k. irak'a giremez

haber icin saol
Kullanıcı küçük betizi
checker854
Üye
Üye
 
İletiler: 341
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:43
Konum: Viyana

Re: hükümet açıklama yaptı:Kuzey Iraka gireriz

İletigönderen Türk-Kan » Sal Nis 10, 2007 21:44

RTE demiş ki:
Barzani burada ne yazık ki yine haddine tecavüz etmiştir, haddi aşmıştır.


Yilmaz Özdil yazdı:Girdim arşive...
4 yıldır verilen cevaplara baktım.
Skor şöyle...

"Barzani haddini aştı."
946 kez.
"Barzani yine haddini aştı."
719 kez.


Bu bizim "had" nasıl bir şey ki, aşa aşa bitiremiyor adam.

"Barzani ağzını bozdu."
410 kez.
"Barzani meydan okudu."
2 bin 346 kez.
"Barzani kışkırtıyor."
623 kez.
"Barzani saçmaladı."
Bin 380 kez.
"Barzani kaşınıyor."
Bin 520 kez.
"Barzani tehdit etti."
7 bin 200 kez.
"Barzani rest çekti."
473 kez.
"Barzani tahrik etti."
Bin 423 kez.
"Barzani'den küstahlık."
603 kez.
"Barzani'den büyük küstahlık."
537 kez.
"Barzani'den yeni küstahlık."
402 kez.


Başka?

"Üç günde on şehit."
Kaçıncı kez?


baska yoruma gerek yok...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Panzehir » Çrş Nis 11, 2007 14:31

Hep aynı masal... Yahu, bu ülkenin başına, "gireriz, yok yaparız, yok ayağını denk alsın, yok sussun ABD abi söyle şuna vs.." tarzı söylemleri dile getirmeyen biri gelsin, yeter da...!

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

İletigönderen shadow39 » Çrş Nis 11, 2007 20:08

Nazan Oncelin bir sarkisi var
Ayni nakarat hep ayni ayni
Yarisi bayat hep ayni ayni
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 12, 2007 22:38

Türkan,Yılmaz Özdil'in yazısı mükemmel.Sağol.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: hükümet açıklama yaptı:Kuzey Iraka gireriz

İletigönderen besiktash67 » Prş Nis 12, 2007 22:40

Türk-Kan yazdı:RTE demiş ki:
Barzani burada ne yazık ki yine haddine tecavüz etmiştir, haddi aşmıştır.


Yilmaz Özdil yazdı:Girdim arşive...
4 yıldır verilen cevaplara baktım.
Skor şöyle...

"Barzani haddini aştı."
946 kez.
"Barzani yine haddini aştı."
719 kez.


Bu bizim "had" nasıl bir şey ki, aşa aşa bitiremiyor adam.

"Barzani ağzını bozdu."
410 kez.
"Barzani meydan okudu."
2 bin 346 kez.
"Barzani kışkırtıyor."
623 kez.
"Barzani saçmaladı."
Bin 380 kez.
"Barzani kaşınıyor."
Bin 520 kez.
"Barzani tehdit etti."
7 bin 200 kez.
"Barzani rest çekti."
473 kez.
"Barzani tahrik etti."
Bin 423 kez.
"Barzani'den küstahlık."
603 kez.
"Barzani'den büyük küstahlık."
537 kez.
"Barzani'den yeni küstahlık."
402 kez.


Başka?

"Üç günde on şehit."
Kaçıncı kez?


baska yoruma gerek yok...

+besiktash67
Kullanıcı küçük betizi
besiktash67
Üye
Üye
 
İletiler: 132
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 9:01

İletigönderen Veled » Prş Nis 12, 2007 22:47

okudugunuz için sagolun arkadaşlar bizim ırağa filan gireceğimiz yok hep aynı oyun bıkmadılar diplomasi ile bu devleti bu mileti uyutmaktan
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x