Cevizoğlu, bağımsız milletvekilliği adaylığı için şunları söyledi:
"Amacım, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini yaşatmak ve ülkemizin sömürgeleşmesini engellemek. Milyonlarca insanın toplandığı mitingler de bunun için yapılmıştı. Milyonlarca Türk, tehlikenin farkındayız', gerekeni yapın' derken, bu mesajların parti genel başkanları tarafından anlaşılmadığını esefle- gördüm. Şimdi hepsi önünüze gelip, oy isteyecekler. Tüm partilerin genel başkanlarına açıkça sorunuz:
1- AB'ye kesin olarak karşı mısın, değil misin?
2- Erdoğan, Gül, Arınç dışında bir başka AKP'linin Cumhurbaşkanı olmasına 23 Temmuz'da evet diyecek misin, demeyecek misin?
3- Çankaya'ya türbanın çıkmasını istiyor musun, istemiyor musun?
4- PKK'nın bitirilmesi için kesin kararlı mısın, yoksa iki tane fazla milletvekili çıkarmak için bölücülüğü destekleyen kişilere sissizce evet diyecek misin?
Ben bu soruların yanıtlarını, kendi kendime AKP dışındaki partilerin genel başkanlarına sordum. Vicdanımda aldığım yanıt ne yazık ki- beni doyurmadı. Ülkem için üzüldüm. İşte bu yüzden bağımsız olarak milletvekilliğine aday oldum Allah utandırmasın."

Not: Hûlki Cevizoğlu, milletvekili ilk maaşını "Şehidine Sahip Çık!" kampanyası çerçevesinde, şehit ailelerine bağışlayacağını söylemiştir. Ancak şu an Avrasya Türk Televizyonu'nda yaptığı açıklamada; "Milletvekili maaşı ne kadarsa, seçim yapılmadan kitaplarımdan kazandığım paranın bir kısmını kullanarak, yarın bu parayı muhattablarına bağışlıyorum!"