Hûlki CEVİZOĞLU Parti Lideri Oldu

Tartışma Alanı

Hûlki CEVİZOĞLU Parti Lideri Oldu

İletigönderen fatihgsen » Pzt Kas 23, 2009 3:56

Hulki Cevizoğlu Parti Lideri Oldu
Geçtiğimiz haziran ayında eşinin yasaklı olduğu dönemde kendisinin kurduğu Demokratik Sol Parti (DSP) ile yollarını ayıran 86 yaşındaki Ecevit'in yeni parti çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi. Demokratik Sol Halk Parti (DSHP) adının konulması beklenen parti için önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na başvurulacağı belirtildi. Gazeteci Hulki Cevizoğlu'nu partiye genel başkan olarak düşünen Rahşan Ecevit, mayıs ayındaki kurultayda genel başkan adayı olarak desteklediği Alemdar Yalçın'ın delegelerin sadece yüzde 5'inin desteğini alması üzerine partiden ayrılmış ve Mithatpaşa Caddesi'nde bir büro açarak faaliyetlerini burada yürütüyordu.

kaynak
video
Kullanıcı küçük betizi
fatihgsen
Üye
Üye

İletiler: 52

Re: Hulki Cevizoglu parti lideri oldu

İletigönderen Hayyan » Pzt Kas 23, 2009 4:06

Olmadı işte bu hemde hiç..Yurtsever aydınlarımız bir çatı altında neden toplanamıyor anlam veremiyorum.Hele ki Rahşan Ecevit'in partisinde ne işi var onu hiç anlamadım yani..
Bu maskenin altında etten daha fazlası var.Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirler kurşun geçirmez!..
V For Vendetta
Kullanıcı küçük betizi
Hayyan
Üye
Üye

İletiler: 99

İletigönderen cumhuriyet_fedaisi » Pzt Kas 23, 2009 4:22

Sabah kalkip yuzunu yikayan herkes de parti kurmaya basladi. Ulkesini seven siyasi liderlerin ve aydinlarin kisisel ihtiraslarini bir yana koyup amerikanin kopekleri partisini nasil iktitardan uzaklastiririz onu dusunmeleri gerekli. Bir suru tabela partisi ile oylar bolunecek ve su andaki siyasi irade demeye bin sahit isteyen parti yine hukumeti kuracak, ve Cumhuriyetin altinin oyulmasina devam edilecek. 86 yasina gelmis hala parti kurmaya calisiyor. Cekilin kenara artik.
Başı dik Devlet, onurlu Millet.
Kullanıcı küçük betizi
cumhuriyet_fedaisi
Üye
Üye

İletiler: 27

İletigönderen maydonos » Pzt Kas 23, 2009 5:12

Mayoz, mitoz, ve sporla ureme her turlu bolunun bakalim. Bu kimin isine yariyor :?: Ne bicim istir anlamadim. :shock:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Hulki Cevizoglu parti lideri oldu

İletigönderen efodi » Pzt Kas 23, 2009 9:45

yorum yapan arkadaşlara pek katıldığımı söyleyemem. önüne gelen parti kuruyor demişsiniz mesela. rahşan ecevit önüne gelen biri değildir. dsp nin bülent ecevitten sonra ikinci lideridir. il ilçe örgütlerini koordine eden, şekillendiren yöneten birisidir. örgütlerin sorumlusudur. böyle bir durumda önüne gelen parti kuruyor demek pek mantıklı değil bence. hem sorun türkiye de sol da birleşmeden öncelikli, sağda birlik. akp gibi laiklik karşıtı, islamcı bir parti merkez sağa kayıyor, sağdakiler bunu izliyorlar. merkez sağın biraraya gelmesi lazım. akp nin merkez sağdan aldığı oyları geri getirecek, güçlü bir oluşum lazım. solun türkiye de zaten belirli sabit oyu vardır. onuda chp zaten aldı. solun temsil sorunu vardır diyebiliriz. güçlü bir lider, solu sürükleyecek biri çıkmamıştır. hulki cevizoğlu, ulusal çizgide, birikimli,bilgili, lider vasıfları olan bir kişilik gibi geliyor bana. ama bu işe girecekse bazı şeylerden taviz verip, siyasete kanalize olması gerekir. yok ben program yapayım, kitap yazayım derse olmaz bu iş. saygılarımla
Kullanıcı küçük betizi
efodi
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen Sonturk » Pzt Kas 23, 2009 9:55

Hic ihtimal vermiyorum, heleki Rahsan Ecevitle. Hulki Cevizoglu her zaman Rahsan Hanimi elestirmistir. Tukurdugunu geri yalayacak adamlardan deyil.
Zaten son secimlerde bagimsiz aday olmus. 0 ihtimal (mi?)
Turk,strong, stark,..., bir tesaduf mu?
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen BabaHoroz » Pzt Kas 23, 2009 12:10

Hulki Cevizoğlu HEPAR a katılsın.Oylar bölünmesin.
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen Sonturk » Pzt Kas 23, 2009 13:42

Aylar önce kuracağı yeni partiyi duyuran Rahşan Ecevit ve beraberindekiler ilk adımı attı. Bugün kuruluş dilekçesi verilen partinin genel başkanı ise sürpriz bir isim: Hulki Cevizoğlu

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR
Türk siyasetine bugün yeni bir parti daha katıldı. Rahşan Ecevit’in manevi desteğiyle kurulan partinin liderliğini ise, ünlü bir gazeteci üstlendi; Hulki Cevizoğlu.

Cevizoğlu, Hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, parti kuruluşuna ilişkin dilekçeyi sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı’na verdiklerini söyledi.
Partinin adı, Demokratik Sol Halk Partisi.

Cevizoğlu, partinin “hem SHP’yi, hem de DSP’yi içinde barındıran, içeren bir parti” olduğunu vurguladı. Partinin siyasi çizgisini ise, “Ecevit ilkeleri ve Atatürk ilkelerini savunmak” olarak nitelendirdi.

Amblemi, ağzında başak olan güvercin olarak tespit edilen partinin kuruluşuyla ilgili ayrıntılı açıklama ise, bugün öğleden sonra saatlerinde yapılacak.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13020148.asp?gid=229

haber dogrulaniyor...

Inanamiyorum ! Hulki cevizoglu deyilmiydi ne sag ne sol, tek yol Ataturk'un yolu diye? simdi "sol" "sag" gibi kavramlari iceren bir partinin baskani olmak da ne demek?
Ayaginin biri tabuta olan, birisiyle siyasi bir yolculuga cikmak ne demek?
Ecevit ilkeleri ney ya? Hulki bey Ecevitciydi de bizim niye haberimiz yok?
Akilara ziyan bir sey bu!
bir bit yenigi var ama ne!
Turk,strong, stark,..., bir tesaduf mu?
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen bezgin » Pzt Kas 23, 2009 15:09

İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen motifcan » Pzt Kas 23, 2009 20:43

Bu ne yaa birlikte olunması gerekirken parti kuruyor.. Niye Hepar veya vatanımız için partiye katılmıyor. Bu yüzden oyların bölünmesine sebep oluyor.. Şüpheli bi durum bence..
Kullanıcı küçük betizi
motifcan
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Kas 23, 2009 21:17

%0.2 oy alacak bir parti daha. Partiler çöplüğüne döndük. Canı sıkılan parti kuruyor. Rahşan Ecevit bir rahat dur Allah aşkına.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen yigitler » Pzt Kas 23, 2009 21:38

Sayin Cevizoglu iyi yapmadi bence. Mesela, Tuncay Ozkan parti kurdu da ne oldu? Rahsan Ecevit'e gelince ona sonsuz saygim ve hurmetim var, ama artik siyaseti birakmali ve kenara cekilmeli, onun zamani gecti artik. Zaten rahmetli esi Bulent Ecevitten baska hic bir gazeteci siyasette asla basarli olamadi.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Kas 25, 2009 9:23

DSHP

Kasım 2009, Pazartesi günü Türkiye’nin 66. siyasi partisi kuruldu.
Adı: DSHP (Demokratik Sol Halk Partisi)
Ben de “kurucular” arasında bulunuyorum.
Bu parti neyi savunacak?.. Kimi yurttaşlarımız şöyle soruyor:
“Bu kadar partiye gerek var mı?
Bu, yeniden bölünme anlamına gelmez mi?”
Yanıtı açık ve net: “Hayır!..”

Bölmeye değil, birleştirmeye...
Çünkü; bunların 5-6’sının dışındakiler tabela partisi. Seçime gidildiğinde öne çıkan ve akılda kalan birkaç parti değil mi zaten?
Biz, Mevlâna’nın da dediği gibi, “bölmeye değil, birleştirmeye” geliyoruz.
İkinci soru da şu:
“Peki diğerlerinden farkınız ne?”
Onun yanıtını da aslında herkes biliyor. Ecevit’lerin “anti emperyalist” politikasını, ABD’ye direnişini biliyorsunuz. Benim görüşlerim ise ortada. Kitaplarımda ve 700 civarındaki Ceviz Kabuğu’nda çok net olarak ortada.
Sorunun yanıtı görüldüğü gibi net.
Antiemperyalist politikayı, Atatürk’ün ilkelerini birçok parti savunuyormuş gibi görünüyor ama, gerçekte tam tersine davrandıklarını da hepimiz biliyoruz.
DSHP bu ilkeleri yaşama geçirecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve rahmetli Bülent Ecevit’in bu konudaki ödünsüz uygulamalarının savunucusu ve de uygulayıcısı olacağız.
Aktif bir politika izleyeceğiz.

Mazeretlere son!..
Toplumun tüm kesimlerinden gelen destekler de bize olan bu inancı gösteriyor.
Son genel seçimde sandığa gitmeyen 11 milyon seçmen vardı. Bunlar, konferanslarda benim yüzüme de, herkese de şöyle diyorlardı:
“Oy verecek parti ve genel başkan bulamıyorduk.”
Şimdi bu mazeret de ortadan kalkmadı mı?
Şimdi birkaç görüşü dile getireyim ki, DSHP daha net anlaşılsın.

Temel görüşler!
“Kanla kurtarıldı, kanunla verildi”: Kurtuluş Savaşı sırasında, türlü yokluklar ve güçlükler içinde, kanlarını dökerek, canlarını vererek Anadolu’yu kurtaran Türk halkı, topraklarımızın üstünü olduğu kadar, hatta ondan daha çok, topraklarımızın altında yatan ve Türkiye’ye hayat katabilecek zenginlikte olan kaynakları da kurtarmış oluyordu.(...) Uğrunda kan dökülerek, can verilerek kurtarılan yeraltı kaynaklarımızı, devletler üstü yabancı şirketlere kendi elleriyle sundular.

“Kapitülasyon tehlikesi”: Yabancı sermayeye aleyhtar değiliz.(...) Ancak gelecek yabancı sermayenin getirdiğinden fazlasını götürmemesi, Türk ekonomisine ve Türkiye’nin dış ödemeler dengesine gerçek bir katkıda bulunması gerekir. (...) Yabancı sermaye yeni bir dış sömürü unsuru olarak, Türk ekonomisini ipotek altına almamalıdır.

“İktisadi milliyetçilik”: Petrolde milliyetçi olmayan, borda, bakırda, volframda milliyetçi olmayan, kısacası yeraltı kaynaklarında ve ekonominin tümünde milliyetçi olmayan bir insan veya parti, hiçbir alanda milliyetçi sayılamaz.
Yeraltı kaynaklarımızın yabancılara kaptırılması, Kurtuluş Savaşlarımızın amaçlarına ihanettir.

“Eğitim”: İnsanların uyanışından, bilinçlenişinden sanki içgüdüsel bir korku duyanlar, Türk çocuklarına, Türk gençlerine bir şeyler öğreten, gerçekleri anlatan her öğretmene düşman gibi bakmaktadırlar.

“KARŞI DEVRİM”: İhtilâl, ille ordu ile yapılmaz. Ellerine kudret geçenlerin, o kudreti meşru kılan Anayasa düzenine karşı bu şekilde harekete geçmeleri de bir çeşit ihtilâl teşebbüsüdür.
Anayasa emri olan halk yararına bir toplum düzenini maddi veya manevi baskılarla, zorbalıklarla, hukuk dışı davranışlarla önlemeye kalkışmak da bir anlamda bir ihtilâl teşebbüsüdür.
Bir karşı ihtilâl, bir gerici ihtilâl, en hafif deyimi ile bir karşı devrim teşebbüsüdür.

* * *

Yukarıdaki sözlerin virgülüne dokunmadım. Bunlar rahmetli Bülent Ecevit’in sözleri.
Şimdi DSHP bu ilkeleri savunuyor ve bu ilkeler etrafında milletimizin her kesimini kucaklıyor.
Bu sözleri ve özellikle pratiğini diğer partilerde gördünüz mü?
Sizce de bu partiye ihtiyaç yok muydu?..

Hulki CEVİZOĞLU, 25 Kasım 2009, YENİÇAĞ
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen bezgin » Çrş Kas 25, 2009 9:43

Gecmis olsun Sn. Cevizoglu.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Mustafa Recep » Çrş Kas 25, 2009 23:56

Bence yeni bir partinin Tükiye'ye katacağı bir şey yok. Burada bir çok kişi hangi partinin aktif destekçisi olduğumu biliyor yine de ben hiçbir zaman benim diyen birisi değilimdir. O açıdan büyüklerimizden öğrendiğimiz kadarıyla Tükriye'nin kutuluşu bir platforla sağlanacaktır yani milli emekten, bağımsızlıktan, Atatürk ilkelerinden yana partilerin, derneklerin vs. birleşmesiyle bu sağlanacaktır. O bakımdan ben bu işi gençlerin başarabileceğine inanıyorum kaldı ki son İzmir Miting'i ve 10 Kasım yürüyüşü bunun sinyallerini verdi. Hulki Bey'e tepki göstermemek lazım o aklı başında biri ama bu tür insanların harhangi bir partiden başkasının buyruğu altında yer almasını beklemek pek doğru değil. Yani bir koltukta iki karpuz taşınmaz. Kurulan partinin sonu bence değerli Hocamız Yaşar Nuri Öztürk'ün HYP'si gibi olacak.
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

Sonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 19 konuk

x