AK Parti kurucularından Hüseyin Çelik, İBB Başkanı İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi ve sabah saatlerinde gözaltına alınmasına ilişkin yaşananların kabul edilebilir olmadığını söyledi. Çelik, halkın protesto hakkının elinden alınmasına da "Olağanüstü hal ilan etmeden olağan dışı tedbir ve kararlar vermek, fiilen sıkıyönetim uygulamasıdır." dedi.
AK Parti'nin kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali ve ardından gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu'na yapılanların kabul edilebilir olmadığını söyleyen Çelik, halkın protesto hakkının elinden alınmasına da "Olağanüstü hal ilan etmeden olağan dışı tedbir ve kararlar vermek, fiilen sıkıyönetim uygulamasıdır." yorumu yaptı. Halkın iradesi ile bilek güreşi yapılmaz."Bütün bu olup bitenlerin, zaten kırılgan olan ekonomimize çok büyük zararlar verdiği açıktır. Olan, dar gelirli, zaten zar zor geçinen vatandaşa oluyor. Yazıktır, günahtır." ifadelerini kullandı.