- Offtopic :
- Başkaları da göze alsın, başkalarına da "ırkçı manyak" diyelim.
>Bir fikrim var patron>Dünyanın yarısını yok edersek, yarısı bizim olur
Osman_Pasa yazdı:Kus ilber Hoca ise, hoca olsa olsa Anadolu Kartali olur ...
Bencede Atsiz biraz manyak dogrudur ama orjinal bir kisilik
Haydar Bey yazdı:AKP'nin Topkapı Sultanı İlber Bey'in sözlerine mi inanmalı, yoksa...İlber Ortaylı yazdı:Türk askeri sanatından, askeri toplum özelliğinden insanlar rahatsız oluyor ama ne yapalım bu Türklerin en önemli vasfı. Bizde de resim, heykel sanatı yok, musikiyle uğraşılmaz, filozof yoktur, fakat ölmeyen sanatımız, vasfımız askerliktir.Gazi Kemal Atatürk yazdı:Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Ulusu'nun tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Memleketimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, doğuştan zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini ulusal birlik duygusunu sürekli olarak ve her türlü araç ve önlemle besleyerek geliştirmek de ulusal ülkümüzdür.
Haydar Bey yazdı:Osman_Pasa yazdı:Kus ilber Hoca ise, hoca olsa olsa Anadolu Kartali olur ...
Bencede Atsiz biraz manyak dogrudur ama orjinal bir kisilikHaydar Bey yazdı:AKP'nin Topkapı Sultanı İlber Bey'in sözlerine mi inanmalı, yoksa...İlber Ortaylı yazdı:Türk askeri sanatından, askeri toplum özelliğinden insanlar rahatsız oluyor ama ne yapalım bu Türklerin en önemli vasfı. Bizde de resim, heykel sanatı yok, musikiyle uğraşılmaz, filozof yoktur, fakat ölmeyen sanatımız, vasfımız askerliktir.Gazi Kemal Atatürk yazdı:Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Ulusu'nun tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Memleketimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, doğuştan zekâsını, ilme bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini ulusal birlik duygusunu sürekli olarak ve her türlü araç ve önlemle besleyerek geliştirmek de ulusal ülkümüzdür.
İlber Ortaylı'nın tarih bilgisine söz söylemek elbet bize düşmez. Ancak kendisi Gazi Kemal Atatürk'ün gösterdiği gerçeklerin tersine Türk'ün yalnızca savaşan özelliğinden dem vurup, lafı Türk'e barbar demeye getirirse, ben de kendisine sorarım:
Sayın Ortaylı, sizce Avrupa'nın derdi gerçekten askerimizi yok etmek midir? Bu kadar saf olmayın Allah aşkına! Avrupa'nın asıl derdi sakın Türk'ü bitirmek olmasın! Bunu yaparken de sıra, dayattığı Türk'ü barbar gösteren tarihin ardından Türk'ün bükülmez bileğine gelmiş olmasın!
Yukarıda yanıtı kolaylıkla verilebilecek sorudan hareketle, bu söylemiyle sayın Ortaylı benim gözümde Anadolu Kartalı değil olsa olsa ecnebi kargasıdır. Kargayı beslersiniz gözünüzü oyar, "yol göster" dersiniz burnunuzu b.ka sokar...
Osman_Pasa yazdı:Buyuk heykel traslarimiz var biz mi bilmiyoruz..
Osman_Pasa yazdı:Yada Almanlar kadar caliskan , Japonlar kadar disiplinli olsa da farketmez .
Sevgili baragakal, "Adsız" demiş hep, ben ise "Atsız" diye bilirdim.
Hüseyin Nihal Atsız, bu "sentez" şeysini, bu açılardan mı eleştirdi; bilmiyorum, öğrenmem lazım.
sair yazdı:Herkesi elestirdinizde Nihal Atsizmi kaldi..?? Ulen inonu bile Atatuk e Inonu ble daha fazla zarar vermisken Nihal Atsiza bu kadar yuklenmeniz ne kadar dogru??Hem turkcu gecinen bu sayfa hem Nihal rahmetlisine yuklenen siz ..ah be turksun birakta durtsun...oncelikle birbirinize dusmemeyi ogrenin
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk