İHH, ABD Harp Okulu Ders Kitabında Terör Örgütleri Listesinde / Yılmaz POLAT

İHH, ABD Harp Okulu Ders Kitabında Terör Örgütleri Listesinde / Yılmaz POLAT

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal May 28, 2013 11:53

İHH, ABD Harp Okulu Ders Kitabında Terör Örgütleri Listesinde

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı, ABD Askeri Akademileri için hazırlanan ders kitabında dünyadaki İslamcı terör örgütleri arasında gösteriliyor.

New York’taki ünlü Kara Harp Okulu West Point dahil ABD Askeri Okulları için hazırlanan “Terrorism&Political İslam” başlıklı ders kitabında, İHH terörle bağlantılı siyasi İslamcı örgütler arasında yer alıyor.

Kitapta İHH’nın radikal İslamcı gruplarla olan bağlantısı anlatılıyor. Mavi Marmara gemisi olayıyla gündeme gelen İnsani Yardım Vakfı, 1995 yılında İstanbul’da kuruldu.

26 ülkede terör ve İslamci siyasi gruplarla ilgili bilgileri içeren kitabın Türkiye bölümünde İnsani Yardım Vakfı’na geniş yer ayrılıyor.

Kitabın kapağında “Terörizmle Mücadele Merkezi” başlıklı bir resmi damga da bulunuyor.

Mavi Marmara gemisiyle 31 Mayıs 2010’da Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail askerleri tarafından durdurulan ve 9 kişinin öldürüldüğü seferi Başbakan Erdoğan’ın teşvik ve desteğiyle İHH Vakfı düzenledi.

Kitapta, İHH'nın Hamas, El Kaide, İslah (Yemen) ve I’tilaf al-Khayr örgütleriyle ilişkisi bulunduğu anlatılıyor. Vakfın Avrupa'da da faaliyet gösterdiği kaydediliyor, radikal örgütlere lojistik ve mali destek sağladığı kaydediliyor.

Bülent Fehmi Yıldırım tarafından kurulan Vakfın Gazze temsilcisinin Muhammed Kaya, Batı Şeria temsilcisinin de İzzet Şahin olduğu belirtiliyor.

Vakfın taktikleri anlatılırken, Mavi Marmara olayına geniş yer veriliyor.

Kitapta İHH’nın Afganistan, Bosna ve Çeçenistan'daki faaliyetleri de anlatılıyor.

Kitapta Mavi Marmara’ya destek veren Başbakan Erdoğan'ı rahatsız edecek kadar iddia yer alıyor. İHH’nın insani yardım adı altında Gazze’ye silah sevkiyatı yaptığı, Kanada ve ABD'deki bazı terör olaylarına da adının karıştığı öne sürülüyor.

Ayrıca, 2008 yılında Gazze, 2009 yılında Batı Şeria'daki çalışmaları da anlatılıyor.

Kitabın Türkiye bölümünde öteki terör örgütünün PKK olduğu yazıyor. PKK’ya destek veren örgütler sıralanırken, İslamcı örgütlerle işbirliği yaptığı bilgisine de yer veriliyor.

Yılmaz POLAT, 28 Mayıs 2013
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x