imamoğlu: "kaynaklarımızı Çıldırmış Değil, Bilimsel Projelere Ayıralım"

Genel & Güncel Konular

imamoğlu: "kaynaklarımızı Çıldırmış Değil, Bilimsel Projelere Ayıralım"

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Kas 09, 2021 15:34

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Kemerburgaz’da yapımı tamamlanan ‘Atık Yakma ve Biyometanizasyon Tesisleri’ni hizmete açtı. İmamoğlu, “Kaynaklarımızı ve enerjimizi yeter ki çılgın, anlamsız, mantıksız ya da çıldırmış projelere değil, bilimsel projelere ayıralım. İşte her şeyi çok güzel kılacak yol haritası budur. Bu kenti harap eden akıldan bu şehri sıyırıp kurtarmak zorunluluğumuz vardır” dedi.
Resim
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Eylül 2017’de inşasına başlanan, yüzde 40 ilerlemeyle yeni yönetim tarafından teslim alınan Eyüpsultan Kemerburgaz Kısıkmandıra mevkiindeki ‘Atık Yakma ve Biyometanizasyon (organik atıklardan biyogaz üretimi) Tesisleri’nin açılışını yaptı.

İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, geçen cuma günü, revize edilmiş ‘İklim Değişikli Eylem Planı’nı açıkladıklarını hatırlatarak, “Dünyaya entegre ve dünyanın ortaya koyduğu hedefleri yakalama konusunda kararlı bir süreci hep birlikte kamuoyumuzla paylaştık” dedi. İmamoğlu şöyle konuştu:

KAYITSIZ ŞARTSIZ BU SÜRECİN PARÇASI OLMALIYIZ:
“Hizmete açtığımız tesis bu kapsamda çok değerli. Amacımız, 2050 yılına kadar İstanbul’u iklim değişikliğine dayanıklı bir şehir haline getirmek. 2050 yılına 30 seneden az bir süre kaldı. Hiçbir dakikası, hiçbir saati kaybedilmeden bu hedefe ulaşmak zorundayız. Dünyada kaliteli bir yaşama sahip olmak istiyorsak kayıtsız şartsız, her anımızda bu sürecin bir parçası olmalıyız.

HER ŞEYİ ÇOK GÜZEL KILACAK YOL HARİTASI BUDUR:
Tesisler ve tesisleri yapan insanlarla bu işi tek başına başarmak mümkün değil. Biz, yeter ki el birliğiyle, iş birliğiyle, 16 milyon yaşayanıyla kentteki bu seferberlik duygusunu var edelim. Kaynaklarımızı ve enerjimizi yeter ki çılgın, anlamsız, mantıksız ya da çıldırmış projelere değil, bilimsel projelere ayıralım. İşte her şeyi çok güzel kılacak yol haritası budur. Her şeyi güzel kılacak yol haritasına dair milletimizin, insanımızın, yaşayanımızın birikimi de vardır, gücü de vardır, bilgisi de vardır.

YEŞİL ÇÖZÜM VİZYONUMUZ İKLİM SEFERBERLİĞİNİN DEĞERLİ BİR ADIMIDIR:
Yeşil Çözüm vizyonumuz çok önemlidir. İstanbul'un en başta, en kıymetli markalarından birisidir, iklim seferberliğinin değerli bir adımıdır. Yeşil Çözüm’ün altını hep beraber doldurmalı, genişletmeli ve geliştirmeliyiz. Bu başlattığımız seferberlikle iklim değişikliğine dirençli bir İstanbul'u hep beraber yaratacağımıza inanıyorum. Birlikte başarabileceğimize tüm kalbimle inanıyorum.

KASIMDA 2 AÇILIŞ DAHA VAR:
İBB olarak, Türkiye'de C40 topluluğuna üye olan ilk ve tek kurumuz. Şehrimizi iklim değişikliğine hazırlamak adına büyük bir emek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İBB'nin her birimi, bu işin güçlü bir paydaşı olduğunu düşünmek zorunda. 16 Kasım'da Ömerli'de ikinci kademe içme suyu arıtma tesisimiz hizmete girecek. 26 Kasım'da, hemen komşumuz olan, yine burada Atık Yakma ve Enerji Üretim tesisimizi hizmete açacağız. Gerçekten çok gurur duyacağımız, İklim Değişikliği Eylem Planı süreciyle ilgili, durmayacağımız bir kasım ayını hep birlikte geçirmiş olacağız. Bu yönüyle İstanbul'a bir bütün olarak baktığımızda, kurumumuzun her aşaması, her kademesi önemli. İstanbul'un hangi noktasında, hangi yerinde bir çözüme ihtiyaç varsa tüm gücümüzle orada olmaya devam edeceğiz.

BU KENTİN ARTIK ÇEVREYE HOR DAVRANMA GİBİ BİR LÜKSÜ YOKTUR:
Bu kentin, artık çevreye hor davranma gibi bir lüksü yoktur. Bu şehrin, sakinleşmeye, durulaşmaya, kendine gelmeye, kendini hissetmeye, insanlarla birlikte var olduğunu yaşamaya aşırı bir biçimde ihtiyacı vardır. Bunu yapmamız lazım. Hep birlikte bunu başarmamız lazım. Bu kenti harap eden akıldan bu şehri sıyırıp kurtarmak zorunluluğumuz vardır. 16 milyon İstanbullu olarak, bu kentin doğasını nasıl koruruz, çevreye verdiğimiz zararı nasıl asgariye indiririz, hep beraber düşünmemiz; yeni doğmuş bebeğimizden en deneyimli bireyimize kadar, sorumluluk sürecinin bir parçası olduğumuzu hissederek ve hissettirerek yaşamalıyız ve buna göre hareket etmeliyiz.”

1,4 MİLYON KİŞİNİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK
Açılışı yapılan tesiste, yemek, sebze, meyve ve ömrünü tamamlamış ambalajlı gıda atıkları işlenecek. İstanbul genelinde üniversiteler, hastaneler, oteller, lokantalar, askeri ve sosyal tesisler, büyük marketler gibi noktalarda organik içerikli katı atıklar toplanacak. İlçe belediyeleri tarafından kaynağından ayrı ayrı toplanacak atıklar, transfer istasyonlarına getirilecek. Burada biriken atıklar, işlenmek üzere tesise götürülecek. Yılda 1 milyon ton evsel atığın işleneceği tesiste, aynı zamanda enerji üretimi de gerçekleştirilecek. Günlük 3 bin, yıllık yaklaşık 1 milyon tonluk kapasiteye sahip tesis, her biri günlük bin ton atık yakma kapasiteli 3 hattan oluşacak. Atıklar, tesise kamyonlar ile taşınacak ve herhangi bir ayrıştırmaya gerek duymaksızın depolama alanına boşaltılacak. Bu alanda depolanan atıklar, 3 adet ‘katı atık vinci’ aracılığıyla ‘ızgaralı yakma ünitelerine’ taşınacak. Izgaralı sistemde yakılan atıkların ısısından elde edilen buhar, tribünlere gönderilecek. Bu tribünler aracılığıyla da yaklaşık 78 MW/saat elektrik enerjisi elde edilecek. Bu enerjiden, tesisin tüm iç ihtiyacı ve artan enerji sayesinde de 1 milyon 400 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

KOKU SORUNU ORTADAN KALKACAK
Tesis ile 100 hektarlık depolama alanından tasarruf sağlanacak. İstanbul’da oluşan evsel atıkların yüzde 15’i, yakma yöntemi ile hem ortadan kaldırılacak hem de bu sayede elektrik üretilecek. Elde edilecek elektrik ile Türkiye’nin enerji açığının giderilmesine katkı sağlanmış olacak. Çöp taşıma maliyeti azalırken koku sorunu da ortadan kaldırılacak. Son teknolojinin kullanıldığı tesiste, emisyon değerleri Avrupa Birliği limitleri altında olacak. Tesiste kullanılacak en son teknolojili ‘baca gazı arıtma sistemi’ ile çevreye zarar verilmeyecek. Bacadan çıkacak gazlar, ‘sürekli emisyon ölçümü sistemi’ ile sürekli izlenecek ve kayıt altına alınacak. Bu sayede, çöplerden çıkan sera gazı salınımının yüzde 33’ünden kurtulmuş olunacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da kurulan sistem ile sera gazı salınımını online (canlı) olarak izleyebilecek. Tesis ile yerli üretim desteklenecek. Tesiste, 90 kişilik bir ekip çalışacak. İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yüklenicisi olduğu tesisin yapım müşavirliğini İSTAÇ A.Ş. yüklendi.

Haberin Videosu : https://www.dailymotion.com/video/x85emg1
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Re: imamoğlu: "kaynaklarımızı Çıldırmış Değil, Bilimsel Projelere Ayıralım"

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Çrş Kas 10, 2021 19:24

En uzun bir ömür boyu sağol varol DAHİ başkan sevgili İMAMOĞLU. İyi ki varsın. Ulu ve kutsal İstanbul'a iyi ki başkansın. Tüm ÇILGIN, ANLAMSIZ, MANTIKSIZ YA DA ÇILDIRMIŞ PROJELERİN en başında gelen ve adına 'Kanal İstanbul' denen o malum ve meş'um projeyi yerle yeksan edeceğine ve çöp tenekesine süpürip atacağına asla kuşku yoktur. Bütün Türkiye ve tüm İstanbul SENİNLEDİR VE SENİNLE OLACAKTIR.
,
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 4 konuk

x