Gelişen ve değişen dünyada; ülkemizin hiçbir kulvarda layığı ile yönetilebildiğine inanmıyorum ve aklıma hep o klişe söz geliyor her millet layık olduğu şekilde yönetilir. Son günlerde bir ümük kavgasıdır sürüp gidiyordu, ümüğümüzü sıktırmayız! Çoğu alanda dünya görüşümün örtüşmediği bu ve bunun gibi vecizelerin sahibi malum siyaset adamının yapmış olduğu bu çıkış beni biraz olsun acaba düşünmeye ve anlamaya değer mi hayalet-i ruhiyesine sokucaktı ki bir Beyaz Saray ziyareti ile birden silkindim ve kendime geldim. Tam da uyuşmak üzereydim halbuki. Velhasıl yine İMF denen modern tefecinin kucağına yuvarlanmak üzereyiz. Ve aklıma yine özlü bir söz geldi; Efendiler! Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!
M.K ATATÜRK