İncirlik Pazarlığı

Tartışma Alanı

İncirlik Pazarlığı

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 26, 2009 0:53

Ankara’daki beklenti, ABD’nin Irak’tan çekilirken, askerlerini Türkiye üzerinden taşımak için resmi başvuruda bulunması. ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyaretine, bu konunun damgasını vurması bekleniyor.

Ancak, Amerikalı yetkililerdeki eğilim, Irak’tan çekilirken, Türkiye’den “asker taşınmasından” çok, “ağır silahların tahliyesi” için yararlanmak yolunda.

ABD ile Türkiye arasında, tank, geniş namlulu silahlar, zırhlı personel taşıyıcılar gibi askeri malzemenin İncirlik üzerinden taşınmasına ilişkin “ön görüşmeler” başladı bile.

Görüşmeler halen bir “zemin yoklama” niteliğinde. Ağır silahların İncirlik’ten uçaklarla, İskenderun limanından gemilerle taşınmasına ilişkin resmi talebin ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyareti sırasında masaya gelmesi bekleniyor.
İNCİRLİK'İN DURUMU

Türkiye ile ABD arasında halen, İncirlik’in “silah niteliği taşımayan askeri malzemelerin tahliyesine izin veren” bir anlaşma mevcut. Ancak retro-grade adı verilen bu anlaşma, silahların Türkiye toprakları kullanılarak tahliye edilmesine imkan sağlamıyor.

ABD’nin resmi talebinin gelmesinin ardından, hükümetin bunu uygun görmesi halinde, TBMM’den izin alması gerekiyor. ABD Başkanı Barack Obama, Ağustos 2010’dan önce, Irak’taki yaklaşık 140 bin Amerikan askerinin büyük bölümünü çekeceğini açıklamıştı.

*:Benim eklediğim bir ara başlık.

Not: Az önce başka bir konu başlığında maydonos'un yazdıklarını görüp bu konuda ki düşüncelerimi yazmıştım.Sonra bir baktım bu haber de varmış Hürriyet'te.Hemen yapıştırdım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Mar 26, 2009 1:25

Çetin Taş, hatırlıyor musun Tayyip ABD'nin İncirlik'i kullanımı karşılığında, 1 Mart tezkeresi öncesinde tezkerenin meclisten geçmesi için ABD'den 8 milyar dolar istemişti. ABD basını bunun için Türkiye at pazarlığı yapıyor sözünü kullanmıştı. Ne dersin Tayyip yine para ister mi?
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen maydonos » Prş Mar 26, 2009 1:48

Kelin ilaci olsa kendi basina surermis.Abd nin parasi mi var?Imf de oyle bence bu hayali ve kagit ustunde ki paralar.Olsa kuzey ve avrupa ve abd ye kredi verip krizden kurtarsin.Bu yalanlarla oyalanan ey zavalli millet uyanin artik.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x