İran polisi, Türk polisine ders verecek

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

İran polisi, Türk polisine ders verecek

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Oca 25, 2009 3:46

Görevinin %90'ı ahlak zabıtalığı olan İran polisi, Türk polisine "psikototrop" dersi verecek!

Türk polisi İran’dan eğitim alacak. Türkiye ile İran İçişleri Bakanlıkları arasından imzalanan işbirliği anlaşması TBMM’ye gönderildi. Anlaşmaya göre Türk Polis Akademisi öğrencilerine İran eğitim verecek.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın geçen Ağustos’ta Anıtkabir’e gitmemek için İstanbul’a yaptığı Türkiye ziyaretinde imzalanan anlaşmalara ilişkin kanun tasarılarından biri daha Meclis’e sevk edildi.

Türkiye ile İran arasında uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar ve terörizmle mücadelede işbirliğini öngören anlaşmanın en dikkat çekici maddelerinden biri polisin eğitimi oldu.

MOLLALARIN EĞİTİMİ

Bu maddeye göre, Emniyet’e üst düzey yönetici yetiştiren Polis Akademisi öğrencileri ve uzmanları İçişleri Bakanlığı’nın uygun görüşü ile suçların yeni bilimsel tespit teknikleri ve metotları konusunda eğitim görmek için İran’a gidecek. Çeşitli güvenlik dallarındaki bilimsel yayınlar ve araştırma sonuçları paylaşılacak.

Yine anlaşma çerçevesinde; uyuşturucu madde ve psikototrop (insan beynine etki ederek insan davranışını değiştiren) ilaçlarla mücadele operasyonlarında teknik araçlardan ve hayvanlardan (örneğin köpek) yararlanma yöntemleri konusunda deneyim paylaşımı yapılacak.

İran tarafından da polis akademisi öğrencileri Türkiye’ye gelebilecek. Öğretim üyeleri arasında da değişim gerçekleşebilecek, eğitim programları düzenlenecek. Terör, uyuşturucu kaçakçılığını içeren anlaşmada öne çıkan işbirliği çerçevesi şöyle:

İŞBİRLİĞİ KOMİTESİ: Sürekli uygulamayı izleyecek bir komite kurulacak. Komite başkanlığını İran İçişleri Bakan Yardımcısı ve İçişleri Bakan müsteşarları yapacak. Bütün uygulamaları sürekli izleyecekler ve bir araya gelecekler.

TERÖR İŞBİRLİĞİ: Terör konusunda her türlü bilgi alışverişi, istihbarat paylaşımı ve yardımlaşma yapılacak. Türkiye ve İran, tespit ettikleri terörist grupların teçhizat ve faaliyetleri ile sınır geçişleri kontrol altına alınması konusunda her türlü istihbarat paylaşımında bulunacak.

İNSAN TİCARETİ: İnsan ticareti, özellikle kadınların ve çocukların istismarıyla mücadele geliştirilecek. İnsan ve göçmen kaçakçılığıyla ve yasadışı göçle mücadelede kullanılan yöntem ve güzergahlarla ilgili bilgiler karşılıklı olarak değerlendirilecek.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x