Ram,
"Ne Amerika Ne Iran Ne Israil" baslikli yazina "sadece imtiyazli uyeler" mesaj yazabildigi icin yeni baslik acmak zorunda kaldim. Sen istersen senin yazinin altina koy istersen -kurallara uymakta bir kusur ettiysem- cope at.
Iran'in ulkemiz icin "Ne Amerika Ne Iran Ne Israil" diye yeni bir slogan uretmeyi gerektirecek bir tehdit olusturdugu fikrine katilmiyorum.
Iran Turkiye icin ne askeri ne de kulturel olarak tehdit olacak gucte bir ulke degildir. Parlamento, siyasi partiler ve secimlerin islevsel olarak yer aldigi bir ulke her ne kadar ozgurlukler kisitli ve bazi seriat kanunlari yururlukte ise de Fasizm tanimina uyar mi tartisilir fakat yayilmaci emperyalist bir ulke olmadigi kesin.
Faili mechul cinayetlerde asirlardir Dunyaya hakim ve bolgede en etkin gucler olan CIA-MOSAD ve Ingiliz Istihbaratini atlayip butun o cinayetlerin sorumlusu Irandir sonucuna nasil ulastigini merak ettim. İran diktasının militanlarından oluşan Kudüs ordusu derken ne demek istedigini ise hic anlamadim?
Ulkemizin bugun en onemli siyasi problemi olarak sayabilecegimiz Kibris, Ermenistan ve Kurt-Guneydogu bolgesi problemlerinin hangisinde Iran rol oynamaktadir?
Ekonomik problemlere bir bakalim. IMF kiskacinda borc bataginda olmamizin sorumlusu Iran mi?
Oldurulen sanayimizin, yok edilen tarim sektorumuzun sorumlusu Iran mi?
Ve de en onemlisi en gunceli, bu hain tertipin, "Ergenekon" sorusturmasinin kokleri Iran'a mi yoksa ABD-AB-Israil'e mi uzaniyor?
Evet katiliyorum, oradan gelebilecek tehditlere de uyanik olalim, ama asil dusmanlarimizin ekmegine yag surmeden ve asil hedefimizi saptirmadan. Yani oncelikleri karistirmayalim, Yani basimiza turban, pece taktirmayacagiz derken tekrar cuvallar gecirilmesin kafalarimiza.
Peki oncelikler nasil olusturulacak biz ulkemizi savunurken?
Karsimizda gorecegimiz en buyuk dusman hangisi olmali?
Bazi uzlasmalara mecbur kalirsak acaba ABD-AB-Israil le birlesip Irani mi tepelesek yoksa Rusya Cin ve diger Turk Cumhuriyetlerinin yaninda yer alip Iranla ayni cepheden ABD-AB-Israil emperyalizmine karsi mi dirensek?
Yillarca ABDnin sadik usakligini yapan Saddamin dusuruldugu tuzak Turkiye icin de tezgahlaniyor olmasin? ABD-AB-Israilin bu kirli isi TSK' yi kullanarak bir tasla iki kus vurmaya calistigini nasil goremeyiz? Once Iranla Turkiyeyi kapistirip her ikisini de zayiflattiktan sonra teker taker yutmasi daha kolay olacaktir hic suphesiz.
Iran yayilmaciligi Derken...? Nereye yayilmis Iran son bir kac yuzyildir bir aciklik getirir misin?
Bir yanda bir kac metre kare toprakla ise baslayip 50-60 yilda koca bir Israil haritasi olusturan Israil var,
Bir yanda tek Dunya Devletine oynayan tum Dunyada yayilmaciligi en kanli bir sekilde yuruten ABD var,
Diger yanda bu emperyalistlere karsi direnislerinde Irak, Lubnan Suriye gibi komsu ulklerdeki siilere ve yok edilmeye calisilan Filistine destek vermeye calisan Iran var.
Guneydogu Anadolu bolgesinde gercek ya da sahte isimlerle surekli toprak alan Israil mi Iran mi?
Haince ozellestirilip ahlaksizca peskes cekilen tum buyuk iktisadi ve kamu iktisadi kuruluslarina el koyan Iran mi ABD-AB-Israil mi?
Limanlarini Hava alanlarini, Havayollarini, tum komunikasyon agini satin alan Iran mi?
Mayinlari temizleyecegim deyip Ortadogunun en stratejik sinirina el koymaya hazirlanan Iran mi Israil mi?
Laiklige olan hassasiyetimizi kullanarak Turk komuoyunda Iran dusmanligini yerlestirmeye calismak son derece tehlikeli bir Bati Emperyalist tuzagidir. Dikkatli olalim.
Biz yine olanca gucumuzle tek agizdan "Ne ABD Ne AB Tam Bagimsiz Turkiye" diye bagiralim bence.