İran Türkiye İçin Bir Tehdit midir?

Sivil Örümcekler hakkındaki katkılarınızı ve yazılanlar hakkındaki yorumlarınızı bu bölümde sunabilirsiniz.

İran Türkiye İçin Bir Tehdit midir?

İletigönderen DevUyandi » Sal Haz 23, 2009 23:29

Ram,
"Ne Amerika Ne Iran Ne Israil" baslikli yazina "sadece imtiyazli uyeler" mesaj yazabildigi icin yeni baslik acmak zorunda kaldim. Sen istersen senin yazinin altina koy istersen -kurallara uymakta bir kusur ettiysem- cope at.

Iran'in ulkemiz icin "Ne Amerika Ne Iran Ne Israil" diye yeni bir slogan uretmeyi gerektirecek bir tehdit olusturdugu fikrine katilmiyorum.

Iran Turkiye icin ne askeri ne de kulturel olarak tehdit olacak gucte bir ulke degildir. Parlamento, siyasi partiler ve secimlerin islevsel olarak yer aldigi bir ulke her ne kadar ozgurlukler kisitli ve bazi seriat kanunlari yururlukte ise de Fasizm tanimina uyar mi tartisilir fakat yayilmaci emperyalist bir ulke olmadigi kesin.

Faili mechul cinayetlerde asirlardir Dunya’ya hakim ve bolgede en etkin gucler olan CIA-MOSAD ve Ingiliz Istihbarati’ni atlayip butun o cinayetlerin sorumlusu Iran’dir sonucuna nasil ulastigini merak ettim. “İran diktasının militanlarından oluşan Kudüs ordusu” derken ne demek istedigini ise hic anlamadim?

Ulkemizin bugun en onemli siyasi problemi olarak sayabilecegimiz Kibris, Ermenistan ve Kurt-Guneydogu bolgesi problemlerinin hangisinde Iran rol oynamaktadir?
Ekonomik problemlere bir bakalim. IMF kiskacinda borc bataginda olmamizin sorumlusu Iran mi?
Oldurulen sanayimizin, yok edilen tarim sektorumuzun sorumlusu Iran mi?
Ve de en onemlisi en gunceli, bu hain tertipin, "Ergenekon" sorusturmasinin kokleri Iran'a mi yoksa ABD-AB-Israil'e mi uzaniyor?

Evet katiliyorum, oradan gelebilecek tehditlere de uyanik olalim, ama asil dusmanlarimizin ekmegine yag surmeden ve asil hedefimizi saptirmadan. Yani oncelikleri karistirmayalim, Yani basimiza turban, pece taktirmayacagiz derken tekrar cuvallar gecirilmesin kafalarimiza.
Peki oncelikler nasil olusturulacak biz ulkemizi savunurken?
Karsimizda gorecegimiz en buyuk dusman hangisi olmali?
Bazi uzlasmalara mecbur kalirsak acaba ABD-AB-Israil le birlesip Iran’i mi tepelesek yoksa Rusya Cin ve diger Turk Cumhuriyetleri’nin yaninda yer alip Iran’la ayni cepheden ABD-AB-Israil emperyalizmine karsi mi dirensek?
Yillarca ABD’nin sadik usakligini yapan Saddam’in dusuruldugu tuzak Turkiye icin de tezgahlaniyor olmasin? ABD-AB-Israil’in bu kirli isi TSK' yi kullanarak bir tasla iki kus vurmaya calistigini nasil goremeyiz? Once Iran’la Turkiye’yi kapistirip her ikisini de zayiflattiktan sonra teker taker yutmasi daha kolay olacaktir hic suphesiz.

Iran yayilmaciligi Derken...? Nereye yayilmis Iran son bir kac yuzyildir bir aciklik getirir misin?
Bir yanda bir kac metre kare toprakla ise baslayip 50-60 yilda koca bir Israil haritasi olusturan Israil var,
Bir yanda tek Dunya Devletine oynayan tum Dunya’da yayilmaciligi en kanli bir sekilde yuruten ABD var,
Diger yanda bu emperyalistlere karsi direnislerinde Irak, Lubnan Suriye gibi komsu ulklerdeki siilere ve yok edilmeye calisilan Filistin’e destek vermeye calisan Iran var.
Guneydogu Anadolu bolgesinde gercek ya da sahte isimlerle surekli toprak alan Israil mi Iran mi?
Haince ozellestirilip ahlaksizca peskes cekilen tum buyuk iktisadi ve kamu iktisadi kuruluslarina el koyan Iran mi ABD-AB-Israil mi?
Limanlarini Hava alanlarini, Havayollarini, tum komunikasyon agini satin alan Iran mi?
Mayinlari temizleyecegim deyip Ortadogunun en stratejik sinirina el koymaya hazirlanan Iran mi Israil mi?
Laiklige olan hassasiyetimizi kullanarak Turk komuoyunda Iran dusmanligini yerlestirmeye calismak son derece tehlikeli bir Bati Emperyalist tuzagidir. Dikkatli olalim.

Biz yine olanca gucumuzle tek agizdan "Ne ABD Ne AB Tam Bagimsiz Turkiye" diye bagiralim bence.
Kullanıcı küçük betizi
DevUyandi
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen Ram » Çrş Haz 24, 2009 2:03

"Bence" diye bitirdiğin ve bir yanıt niteliğindeki yazını okudum. Katılmadığım noktaları belki bir zaman sonra yanıtlarım. MansurŞah'ın bir yerde bir yazarı yerdiği gibi, "şişi ve kebabı yakmamak için" değil, başka sebeplerden ötürü forumdaki "İran seçimleri" tartışmalarına da özellikle müdahil olmadım. Lâkin şunu söylemem gerkir ki, yanıt verdiğin yazının özünde bahsedilenlere değil, yazıda bahsedilmeyenlere yanıt vermişsin. "Bahsedilmeyenler" dediğimiz de, her yurtseverin ağzından düşmeyen gerçeklerdir, yani her zaman bahsedilenlerdir.

Yazıdaki "ilkesiz" tâbiri bu forumdaki arkadaşları göz önünde tuttuğumuzda ağır ya da haksız görülebilir. Bunun dışında, yazıda anlatılmak istenen millî duruşa katılmakla birlikte, yazının -senin sandığın gibi- bana ait olmadığını, yayınlandığı bölümün adından da anlaşılabileceği üzere, yazının Mustafa YILDIRIM'a ait olduğunu belirtmek isterim.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Çrş Haz 24, 2009 4:00

Hicbir ulke bizim dostumuz da degildir dusmanimizda degildir. Iran'la cikar iliskilerimiz vardir diger ulkelerle oldugu gibi. Ulusal cikarlarimizi koruyan bir yonetime sahip olsak imtiyazli bolumde bu basliga da gerek kalmazdi. Iran Sah donemine kendi yonetimi altindaki Turklere ne yapti? Yada su an ulkesinde bulunan Turklerin durumu nedir? Benim Turk kokenli arkadasim vardi. Hic mutlu degillerdi ulkelerinde. Ayni donemde okudum bu arkadasla ve bana derdiki bilki ne kadar egitim suresi uzatilirsa o kadar bizim gibi olacaksiniz. Bizde de universitelerin basina ayni seyler gelmisti. Yavas yavas dikta geldi tepemize. Anlatmak istedigim, bizim kendi halimizi duzeltmemiz gerekiyor. Hic dost yok bunuda iyi bilmek gerekiyor. Ozellikle benim gibi yurtdisinda yasayan arkadaslar bunu daha iyi anlarlar. Hicbir ulke dostumuz degil zaten oyle olsalardi biz bu duruma dusmemis olacaktik. Hangi komsu ulke pekk ya destek vermedi? Daha 80 doneminde Ozal'in iliskilerini unutmayalim. Iran da kultur transferi yapmak isteyen bir ulke. Erbakan o yuruyemez hali ile neden Iran'a gitti dersiniz? Yeni bir misyon mu yuklediler kendisine? Yani bu konulari iyi irdelemek gerekiyor. herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Re: Iran Turkiye Icin Bir Tehdit midir?

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş Haz 24, 2009 12:07

DevUyandi yazdı:Ram,
"Ne Amerika Ne Iran Ne Israil" baslikli yazina "sadece imtiyazli uyeler" mesaj yazabildigi icin yeni baslik acmak zorunda kaldim. Sen istersen senin yazinin altina koy istersen -kurallara uymakta bir kusur ettiysem- cope at.

Iran'in ulkemiz icin "Ne Amerika Ne Iran Ne Israil" diye yeni bir slogan uretmeyi gerektirecek bir tehdit olusturdugu fikrine katilmiyorum.

Iran Turkiye icin ne askeri ne de kulturel olarak tehdit olacak gucte bir ulke degildir. Parlamento, siyasi partiler ve secimlerin islevsel olarak yer aldigi bir ulke her ne kadar ozgurlukler kisitli ve bazi seriat kanunlari yururlukte ise de Fasizm tanimina uyar mi tartisilir fakat yayilmaci emperyalist bir ulke olmadigi kesin.

Faili mechul cinayetlerde asirlardir Dunya’ya hakim ve bolgede en etkin gucler olan CIA-MOSAD ve Ingiliz Istihbarati’ni atlayip butun o cinayetlerin sorumlusu Iran’dir sonucuna nasil ulastigini merak ettim. “İran diktasının militanlarından oluşan Kudüs ordusu” derken ne demek istedigini ise hic anlamadim?

Ulkemizin bugun en onemli siyasi problemi olarak sayabilecegimiz Kibris, Ermenistan ve Kurt-Guneydogu bolgesi problemlerinin hangisinde Iran rol oynamaktadir?
Ekonomik problemlere bir bakalim. IMF kiskacinda borc bataginda olmamizin sorumlusu Iran mi?
Oldurulen sanayimizin, yok edilen tarim sektorumuzun sorumlusu Iran mi?
Ve de en onemlisi en gunceli, bu hain tertipin, "Ergenekon" sorusturmasinin kokleri Iran'a mi yoksa ABD-AB-Israil'e mi uzaniyor?

(...)

Turk komuoyunda Iran dusmanligini yerlestirmeye calismak son derece tehlikeli bir Bati Emperyalist tuzagidir. Dikkatli olalim.

Biz yine olanca gucumuzle tek agizdan "Ne ABD Ne AB Tam Bagimsiz Turkiye" diye bagiralim bence.

DevUyandı'nın yazdıklarının tümüne katılıyorum.

Unutmayalım ki, İran ve Türkiye, aynı emperyalist projenin hedefi olan iki ülkedir. Gerçek olmayan yaklaşımlarla emperyalist merkezlerin dolduruşuna gelerek İran düşmanlığı yapmak, Türkiye'mize kesinlikle yarar sağlamaz... İran'daki yönetim, ideolojisini beğenmesek de, Amerikan emperyalizmi ve İsrail karşısında ne kadar dik durabilirse bu ülkemizin de yararına olacaktır. Çünkü aynı emperyalist tehdidin hedefiyiz ve bu tehdidi birlikte olabilirsek püskürtebiliriz.

Olayları Mustafa Kemal'in anti-emperyalist bölge merkezli dış politika yaklaşımıyla değerlendirmenin ülkemiz açısından yaşamsal düzeyde çok daha önem kazandığı günlerdeyiz.

Unutmayalım ki bağımsızlık olmadan özgürlük olmaz. İran, İMF'ye, NATO'ya, ABD'ye, AB'ye teslim olmamış bağımsız bir ülkedir. ABD emperyalizmi ve medyadaki conileri, eğer İran'ın başındaki Ahmedinecad, BOP eşbaşkanlığını kabul etmiş olsaydı, hiç bu kadar yaygara yaparlar mıydı?

Sevgili Ram, umarım bir 'ilkesizlik' yapmamışımdır...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen İlteriş » Çrş Haz 24, 2009 14:04

Ilkesizlik yapiliyor mu bilmem amma! bazilarimizin Iran'a yonelik fikir olustururken, Acem hakimiyeti altinda ezilen, bu gune kadar bir kere bile Iran hukumetine yonelik silahli bir eylem icinde bulunmamis olan, haklarini tamamen medeni bir sekilde arayan, Iran'in egitimli ve aydin kesimlerini olusturan 35 milyonluk Azeri ve Turkmenlerin karsilastiklari insan haklari ihlalleri ve ayrimciliklara karsi bir ilgisizlik yaptigimiz kesin.

Ben simdi, acikca soyluyorum, "Turkiye'nin Orta Asya ile kara baglantisinin olusmasi"ni istiyorum diye Amerikanci mi olacagim? Dusunun bakalim, Amerika Iran'in bolunmesini ister mi? Iran'in bolunmesi Amerika icin de bir kabustur. Bunu anlayamayacak kadar tarih bilgisinden yoksun olamazsiniz!

Iran'in bolunmesi demek, Turki ulkelerinin karayolu ile ticaret yapabilmesinin onunu acacaktir, ki bu ABD'nin Orta Asya'da inisiyatifi Turkiye'ye kaptiracagi anlamina gelir. Ileride Tek devlet olmasa bile, AB benzeri bir ticari ve kulturel bir Turki devletler birliginin onunu acar. Bu durumda biz elbette cikarlarimizin gerektirdigi noktada durmaliyiz.

Butun bunlardan, Iran'da savas ve bolunme istedigim sonucu cikarilamaz. Mevcut durumun nerelere gidebilecegi, ve bu durumun Turkiye'nin cikarlari acisindan ne anlama gelecegini yazdim. Bu konuda sayin uyemiz Irfan Tuna'nin Ahmedinecat'a selam yolladigi baslikta da fikir belirtmistim. Lutfen o yazimi da okumadan cevap yetistirmeyiniz.

Saygilar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Çrş Haz 24, 2009 15:28

Yukarida yazdigim gibi Iran dikta bir yonetimle yonetiliyor ve ab ye ve kuzey ulkelerine de oluk gibi para akitiyor. O ulkede korkarak yasaniyor. Mollalarin ulkesini savunmamiz sirf guyya emperyalizme karsilar diye tum suclarin ortusu gibi gostermek yanlis ve cok yanlis bu noktada Irfan Tuna ve Devuyandi arkadasa katilmiyorum. Her donemde eziyet ceken bir halki var o kadar buyuk petrol geliri olmasina ragmen ve ayrimcilik var. Bir toplumun ne kadar medeni oldugunu bence kadinin durumuna bakarak anlayabilirsiniz. Kadinlar o ulkede ne durumda sirf cocuk dogurma makinasi gibi. Eger bizim icinde sirf emperyalizme karsilar diye dinci milli gorus cizgisine evet diyecek arkadas varsa yuh diyorumsize. Saadet partisi gelse basimiza Iranla isbirligi yapsa ve guyya emperyalizme karsiymis gibi gozukup halkina fasist ve emperyalist bir tutum gosterse herkes memnun oylemi?

Bizim acil bir milli hukumete ve her konuya rest cekecek milli cikarlarimizi dusunen bir yonetime gereksinimimiz var. Ben sahsen hicbiri diyorum. Herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Katkı ve Yorum Bölümü | S. Ö.

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x