Irkçı hadis ayıklaması...

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Irkçı hadis ayıklaması...

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 04, 2008 12:04

Diyanet, Arapları üstün gösteren ve Türkleri aşağılayan hadisleri eleme kararı aldı.

Diyanet İşleri, ‘Peygamberimizin Çağımıza Mesajları’ adını verdiği hadis projesi kapsamında, Arapları üstün gösteren ve Türkleri aşağılayan hadisleri eleme kararı aldı. 2008 yılında bitirilecek proje kapsamında hadis web sitesi de kurulacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, şiddet içeren hadislerin ardından ırkçı hadisleri de ayıklamaya başladı. Diyanet, Hz. Muhammed’e ait olmayan ancak İslam halkları arasında öyle olduğu düşünülen ırkçı sözleri birer birer temizleyecek. Irkçı hadislerin ayıklanmasında, Hz. Muhammed’in “Arabın Aceme, Acemin Araba hiçbir ırkın başka bir ırka, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur” hadisi referans noktası kabul edilecek.

Hz. Muhammed’e atfedilen uydurma hadisler arasında, “Küçük gözlü, kırmızı yüzlü ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzer Türklere (Yecüc- Mecüc’e) karşı savaşlar yapmadıkça hüküm günü gelmiş olmayacaktır” ve “Size ilişmedikçe siz de Türklere ilişmeyiniz. Çünkü severlerse sizi soyarlar. Sevmezlerse sizi gebertirler” cümleleri yer alıyor.

TÜRKLER YECÜC-MECÜC

Proje kapsamında ayıklanacak hadisler şöyle: “Arapları sevmek, şu üç nedenle zorunludur: Çünkü ben bir Arabım, çünkü Kur’an Arapça inmiştir, çünkü cennet sakinleri Arapça konuşurlar. Arapları seven beni seviyor demektir. Kim ki Arap’tan hoşlanmaz ya da Arap’tan nefret eder, o mutlaka benden nefret ediyor sayılır.

Arapları sevmek iman sahibi olmak demektir, onlardan nefret etmek imansızlık demektir. İnsanlığın en mükemmel ve yüce olanı Araplar’dır. Arapların en yücesi Kureyşliler’dir. Kureyşlilerin en yücesi de Beni Haşim kabilesidir. Arapları küçülten müşrik sayılmalıdır. Arap’ın varlığı demek, İslâmiyet’in varolması, yaşaması demektir.”

“Kıyamet kopmadan az önce siz, kıldan çarıklar giymiş bir milletle muharebe edeceksiniz. Onların yüzleri sanki (çekiçle dövülmüş) derilerle kılıflı kalkan gibidir. Çehreleri kırmızı, gözleri çekiktir.”

“Şüphesiz ümmetimi üç defa, yüzleri geniş, çehreleri sanki derilerle kaplanmış kalkanlar gibi olan bir kavim kovalayacak ve sonunda Arap Yarımadası’na yetişeceklerdir. İşte onlar Türklerdir. Nefsim yedi kudretinde olan Allah’a yemin ediyorum ki onlar mutlaka atlarını Müslümanların mescitlerinin direklerine bağlayacaklardır.”

Projeyle, ırkçı hadislerin yanı sıra gelecekten haber veren hadisler olarak nitelendirilen uydurma hadisler de tasnif dışı bırakılıyor. El Kaide’nin, Usame bin Ladin’in müjdelendiğine inandığı, “Horasan’dan siyah sancaklılar çıkar ki, ta Kudüs’e o sancağı dikinceye kadar, kimse onlara karşı koyamaz” hadisi de ayıklanacak.

DÜNYAYA DAĞITILACAK

23 ilahiyat fakültesindeki 100’e yakın hadis hocasının çalıştığı proje, 2008 sonunda bitecek. Proje tamamlandığında, Türkiye’nin hadis birikimi kitaplaşmış olacak. Ardında tüm metin, yabancı dillere de çevrilecek ve dünyaya dağıtımı yapılacak. Hadis projesi kapsamında hazırlanacak “Hadis Web” sitesi de İslam dünyasının en önemli referans adreslerinden birine dönüşecek.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Yecuc Mecic-Gog Magog

İletigönderen Yusuf Batum » Sal Mar 04, 2008 13:16

Haberde her ne kadar celiskili ifadeler olsa da, dun bu konuda dusunmus ve vesile olsa da yazsam demistim.
Bugun de bu haberi gordum, yazmak vacip oldu.

Yorumlar tamamen sahsima aittir.

“Küçük gözlü, kırmızı yüzlü ve suratları kalın derili"

Küçük gözlü: Hedefini iyi takip etmek ve yerini tespit etmek icin dikkat kesilen. Bu yuzden gozlerini kisan.
Kırmızı yüzlü: Yapip ettiklerinden utansa da, zevahiri kurtarmaya calisan.
Suratları kalın derili: Merhametsiz. Isine geldigi vakit gulmeye calisan. Ama gulse bile, dudaklari iki yana acilirken
mukavvanin yirtilirken cikardigi sesi cikaran.

Yecuc Mecuc, ABD'dir.

Dini referans alan milletler, kimle basi belada ise onu kutsal kitaplarindaki yecuc mecuc (Gog Magog) ile ozdeslestirmis. Yani Turklerin bu kastedilen topluluk oldugu bir yorumdur.
Benim yukaridaki yorumum gibi.

Hatta sabit, statik de degildir. Yecuc Mecucluk degisebilir. Eskiden baska bir topluluktur, simdi baska. Bu bir kavramdir...

Firavun gibi mesela. Firavun'un adi vardir... Ama bu kisisellestirilmemistir. Genel bir ad verilmistir. Simdi de bir Firavun olabilir mesela. Duble Bush gibi mesela...

Yorum bir deryadir, icinde bogulmamak dilegiyle...
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen ihsanerden » Çrş Mar 05, 2008 16:07

sayin batum yani biz o dini kabul edince bu araplarin nazarinda sevye mi atladik?bunu anlamak icin soruyorum yani bu degisse bile bize karsi bunu halen dusunuyorlarki herkesi japon dahil istiyorlar fakat turk ordusunu istemeyiz diyorlar ornek bu sadece yani bence cikarilsa ne olacak dusunce degismedikten sonra bana gore de bu araplar bizi kullanmayi seviyor bunuda en iyi din araciligi ile yapiyor sanirim.dedem ve babam anlatirdi biz turklere bu araplar cok yapmis cok asagilamislar fakat bunlar hep anlatim olarak kaldi.yuze gulup sonrada istediklerini yapmislar.biz boyle iki tatli soze hemen kanan bi yapiya sahibiz bundan kurtulmazsak degistirp degistirip bize bunu yuttururlar.yani en basitini yakin zamanda yasamadikmi baskomutan ve basbakan kralin ayagina gitmedi kitaptan cikarsalar ne olacak..
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletiler: 113

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Prş Mar 06, 2008 18:44

Anlamak istedigin cok sey var; bu da guzel bir haslet.

Ama Japon askerini Turk askerine yegleyen kim?

Bak sevgili kardesim, kac tane Arap senin gibi dusunuyor bilmiyorum. Genelleme yapmak hicbir zaman dogru degildir.
Ama teyakkuzda olacaksin tabii.

Araplarin bazilarinin boyle dusunmesinin nedeni Mogol istilalaridir.
Aynini Avrupalilar da soylemisler.
Daha once bahsettigim gibi hazarlari boyle nitelemisler.

Ama bu bir kavramdir. Yorum baskalarina aitttir.

Ben de yorumumu yaptim...

Saygilar.
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen ihsanerden » Prş Mar 06, 2008 22:00

evet haklisin ben durumum musait olmadigi icin ozellikle kaynakli istiyordum. zaten ram arkadas (turkkani da unutmayalim ) gorsel ve fikirsel olarak cok yardimci oluyor bide cumhuriyet tarihi ile ilgili bi sikintim yok zaten.o bakimdan donanim tam ama turk ve arap iliskileri tabi gecmiste ki ve turklerle osmanlinin farkini anlamaya calisiyorum, onemli idi. elinizde kaynak olurda alinti seklinde koyabilirseniz diye dusunmustum o kadar... ama yinede tesekkurler..tabi ki herkes kendine gore yorum yapar zaten bastada elestirmek icin sormadigimi yazdim size.

bol sans....
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletiler: 113

İletigönderen AlpereN » Cum Eyl 05, 2008 4:51

bende birşey belirtmek istiyorum,bu hadislerin yalan olduğunu gitsinler birde Arabistanda veya İranda belirtsinler bakalım ne olcak...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen luzismud » Sal Eyl 09, 2008 10:14

AlpereN yazdı:bende birşey belirtmek istiyorum,bu hadislerin yalan olduğunu gitsinler birde Arabistanda veya İranda belirtsinler bakalım ne olcak...

Evet ben de katiliyorum... Evet yapilan is dogrudur ama bu isi yapmasi gereken biz degiliz... Bu dünya capinda bir hareket olmali ki muteber olsun. Yoksa "TÜRKLER KENDILERINI TEMIZE CEKIYORLAR" denir ve hatta alay konusu olur.

Kendimiz yazar kendimiz okuruz...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x