Diyanet, Arapları üstün gösteren ve Türkleri aşağılayan hadisleri eleme kararı aldı.
Diyanet İşleri, Peygamberimizin Çağımıza Mesajları adını verdiği hadis projesi kapsamında, Arapları üstün gösteren ve Türkleri aşağılayan hadisleri eleme kararı aldı. 2008 yılında bitirilecek proje kapsamında hadis web sitesi de kurulacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı, şiddet içeren hadislerin ardından ırkçı hadisleri de ayıklamaya başladı. Diyanet, Hz. Muhammede ait olmayan ancak İslam halkları arasında öyle olduğu düşünülen ırkçı sözleri birer birer temizleyecek. Irkçı hadislerin ayıklanmasında, Hz. Muhammedin Arabın Aceme, Acemin Araba hiçbir ırkın başka bir ırka, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur hadisi referans noktası kabul edilecek.
Hz. Muhammede atfedilen uydurma hadisler arasında, Küçük gözlü, kırmızı yüzlü ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzer Türklere (Yecüc- Mecüce) karşı savaşlar yapmadıkça hüküm günü gelmiş olmayacaktır ve Size ilişmedikçe siz de Türklere ilişmeyiniz. Çünkü severlerse sizi soyarlar. Sevmezlerse sizi gebertirler cümleleri yer alıyor.
TÜRKLER YECÜC-MECÜC
Proje kapsamında ayıklanacak hadisler şöyle: Arapları sevmek, şu üç nedenle zorunludur: Çünkü ben bir Arabım, çünkü Kuran Arapça inmiştir, çünkü cennet sakinleri Arapça konuşurlar. Arapları seven beni seviyor demektir. Kim ki Araptan hoşlanmaz ya da Araptan nefret eder, o mutlaka benden nefret ediyor sayılır.
Arapları sevmek iman sahibi olmak demektir, onlardan nefret etmek imansızlık demektir. İnsanlığın en mükemmel ve yüce olanı Araplardır. Arapların en yücesi Kureyşlilerdir. Kureyşlilerin en yücesi de Beni Haşim kabilesidir. Arapları küçülten müşrik sayılmalıdır. Arapın varlığı demek, İslâmiyetin varolması, yaşaması demektir.
Kıyamet kopmadan az önce siz, kıldan çarıklar giymiş bir milletle muharebe edeceksiniz. Onların yüzleri sanki (çekiçle dövülmüş) derilerle kılıflı kalkan gibidir. Çehreleri kırmızı, gözleri çekiktir.
Şüphesiz ümmetimi üç defa, yüzleri geniş, çehreleri sanki derilerle kaplanmış kalkanlar gibi olan bir kavim kovalayacak ve sonunda Arap Yarımadasına yetişeceklerdir. İşte onlar Türklerdir. Nefsim yedi kudretinde olan Allaha yemin ediyorum ki onlar mutlaka atlarını Müslümanların mescitlerinin direklerine bağlayacaklardır.
Projeyle, ırkçı hadislerin yanı sıra gelecekten haber veren hadisler olarak nitelendirilen uydurma hadisler de tasnif dışı bırakılıyor. El Kaidenin, Usame bin Ladinin müjdelendiğine inandığı, Horasandan siyah sancaklılar çıkar ki, ta Kudüse o sancağı dikinceye kadar, kimse onlara karşı koyamaz hadisi de ayıklanacak.
DÜNYAYA DAĞITILACAK
23 ilahiyat fakültesindeki 100e yakın hadis hocasının çalıştığı proje, 2008 sonunda bitecek. Proje tamamlandığında, Türkiyenin hadis birikimi kitaplaşmış olacak. Ardında tüm metin, yabancı dillere de çevrilecek ve dünyaya dağıtımı yapılacak. Hadis projesi kapsamında hazırlanacak Hadis Web sitesi de İslam dünyasının en önemli referans adreslerinden birine dönüşecek.