Isıtılıp Isıtılıp önümüze konan yeni-osmanlı oyunu

Tartışma Alanı

Isıtılıp Isıtılıp önümüze konan yeni-osmanlı oyunu

İletigönderen Otopsi » Sal Şub 03, 2009 22:23

Arkadaşlar hepinizin bildiği üzere Tayyip Erdoğan ülkemizde yandaşları tarafından son günler 3. Abdülhamid vs. diye anılmaya başladı, Osmanlı geliyor nidaları oldukça arttı gölge-cia olarak bilinen Friedman bir harita yayınladı haritada Türkiye'yi 2050 yılında Osmanlı devletinin geniş sınırları içinde gösteriyor. Haritası şu:

[img]http://pic1.resimupload.com/r2/thumb_813049105.jpg[/img]

Ne kadar garip cia gölgesi işi gücü bırakmış Türkiye'nin geleceğini Osmanlıda görüyor tam bu sırada BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'dan Başbakan'a ''Bu bölgenin, liderliğinize, arabuluculuk misyonunuza, inisiyatif kullanmanıza ihtiyacı var'' diyor biraz geriye gidelim 1996'da Samuel Hantington Türkiye islamın lideri olmalı demişti, Paul Henze Osmanlı düzeni olan Federalizm Türkiye'yi büyütecek demişti arkadaşlar hepimiz dikkatli olmalıyız bana öyle geliyor ki bu evangelist-protestanlar ve yahudiler çok büyük bir oyun oynuyorlar ülkemizdeki iyi niyetli dindarları Osmanlı adıyla suistimal edip Türkiye'deki ulus-devletin açıkça miadını doldurduğunu açıktan belirtiyorlar, hepimiz dikkatli olmalıyız ben dindar müslümanların Abd ve İsrail'e karşı olmasına rağmen oyuna geldiğini düşünüyorum bu tarz söylemlere karşı ne yapabiliriz diye düşünüyorum çevremizdekileri aydınlatmalıyız, sizce ne yapabiliriz bu konu üstüne biraz kafa yoralım.
yeni-osmanlı oyununu anlamak içinde Cengiz Özakıncı'nın Türkiye'nin Siyasi İntiharı Yeni-Osmanlı Tuzağı kitabını herkese kendi adıma tavsiye ederim. Bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için belirteyim ben bir Osmanlı düşmanı değilim diğer Türk devletleri gibi Osmanlı devletinede saygım sonsuz ancak batılı misyon sahiplerinin ülkemizi yeniden sokmak istedikleri durum güçlü osmanlı devleti değil Avrupanın hasta adamıdır.
Kullanıcı küçük betizi
Otopsi
Üye
Üye

İletiler: 251

İletigönderen İlteriş » Sal Şub 03, 2009 22:50

Bence yapilmak istenen son 800 yil boyunca oldugu gibi, Turk ulusunun kanini suradaki buradaki cephelerde akitarak Turksuz bir buyuk Osmanli devleti kurmak, tabii bu yeni kurulacak sinirlari buyuk olan devlet bire bir batinin masasi olacak, cunku Turk'un olmadigi yerde satin alinabilir yoneticiler bulmak hic de zor olmayacaktir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Sal Şub 03, 2009 22:54

gokturkmehmet, dogru soze soylenecek laf yok...artik bunu goremeyen gozler gorur de bir kipirti gerceklesir.ama hic umudum kalmadi...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen SemBaba » Cum Şub 06, 2009 15:39

"Aaa ne güzel bak topraklarımız genişler işte" diyen gerizekalılar da çıkabilir. Bir de Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kazakistan'ın bir bölümü de var haritada. Onları günahı ne peki? Türk olmaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
SemBaba
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen luzismud » Cum Şub 06, 2009 16:13

Hadi ya.... Harita beni büyük hayal kirikligina ugratti. Eh... Asya ve Afrika tarafi idare eder. Ama ille de Viyana'ya kadar isterim... Olmazsa almam...

O haritanin ideali söyle olmali kisa tabiriyle... ADRIYATIKTEN CIN SEDDINE... heeehhheeeyt... kim tutar bizi be....

Isin sakasi bir yana; bu Osmanli masalina inanan epey bir insan var. Yani aslinda bu da onlarin sucu degil; Tedrisatinda böyle bir tarih dersi icerigi olan milletin gecmisine özenmesi cokta beklenmeyecek birsey degil.

Hepimize düsen bunun bir masal oldugunu insanlara anlatmaya calismak..
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen maydonos » Cum Şub 06, 2009 16:29

gemiciklerini korumak icin turk donanamasina tbmmden teskere cikartan rte ve tayfasi...topraklar genisleyecekmis...bi tarafimla guluyorum inanan saf millete...vatan savunmasi icin askere giden zavalli vatandasin cocuklari..onun bunun ulkesini ve sermayesini koruyor...tek cumle ile kiniyorum...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen dervishizir » Cum Şub 06, 2009 19:51

Masal olduğunu anlatacak zamanmı şimdi bu zaman, açsılar okusunlar nutku direk kaynağından birinci ağızdan ATATÜK gayet anlaşılır anlatmış, Dindar müslümanlar kendi kendilerini para yok pul yok diye evlatlarını yatılı ne üdüğü belli olmayan evlere göndereceğine, aç kalsın onurunu güvenip satmasın, bu sistemi değiştirsin bilmiyormu farkında değillermi zamansılıktan imkansızlıktan yakınanlar oun bunun elinde can vereceklerinide hasap yapıyorlardır ama paça kurtarma günü geçiştirmeye okadar dalınmışki. Biraz önce Ordunun oylarını AKP ye vermesi konusu vardı, bu geçen seçimlerde de oldu, bunu yapanlar AKP ye oy verip denge kurulacağını sanıyorsa tambir gaflet içerisindedir. yada bu haberi yayarak nabız yoklaması yapıyordu. eğerki bunu bile az da olsa düşünüyorlarsa tamamen AKP nin oyununa gelindiğinin tam nişanıdır. Bu Yeni Osmanlıyı nerelerine sokuyorlarsa soksunlar kendi memleketini bile yönetemeyen 70 yıllık bir silsile varken Havaya bakıp yağmur dilesinler. Gaza gelip okadar milleti bir araya getirip yönetecek bir seçilmiş kullar varsa ne ala :) çek LSD yi çek LSD yi istediğin haritayı çiz o ne âlâ. Herkeze tam deli muamelesi ciddiyeti bile yok yersen :D
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye

İletiler: 144

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x