'İslamcı faşist bir yönetim var'

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

'İslamcı faşist bir yönetim var'

İletigönderen Türk-Kan » Prş Oca 29, 2009 11:08

"Ergenekon soruşturmasıyla özellikle Fethullah Gülen’i eleştiren AB ve ABD yanlısı olmayan aydınlar sanık sandalyesine oturtuluyor."

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Ergenekon soruşturmasıyla birlikte Türkiye’de hukuk devletinin rafa kaldırıldığını belirterek, “Türkiye’de İslamcı faşist bir yönetim var” dedi.

Davanın omurgasının Tuncay Güney’in sözde 2001 yılında verdiği mülakat olduğunu kaydeden Savaş, “Güney’in açıklamalarına dayanarak bırakın dava açmayı, bu açıklamaları herhangi bir duruşmada delil olarak bile kullanamazsınız. Zaten iddianamenin 4’te 3’ü kanuna aykırı şekilde elde edilmiştir. İddianame, anayasamızın 38. maddesi gereğince kullanılmasına imkân olmayan delillere dayanıyor” diye konuştu.

‘Uygulamalar anayasaya aykırı’

Ergenekon kapsamında yasa ve anayasaya aykırı uygulamaların devam ettiğini belirten Savaş, Ergenekon savcılarının görevini kötüye kullanarak ve açıklanmaması gereken devlet sırlarını açıklayarak, kişilerin özel hayatlarını ihlal ederek suç işlediğini kaydetti. Bu kadar kasıtlı suç işleyen savcıların meslekte bir gün bile tutulmaması gerektiğini ifade eden Savaş, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in izin vermediği için savcılar hakkında soruşturma yapılamadığına dikkat çekti. Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’ün birinci sınıfa ayrılmamış bir savcı olduğunu kaydeden Savaş, şunları dile getirdi:

‘Öz, görev almamalıydı’

“AKP iktidar oluncaya kadar Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) ilke kararı gereğince birinci sınıfa ayrılmamış savcılar, İstanbul gibi birinci bölgeye atanmazlardı. Üstelik birinci sınıfa ayrılmak bir liyakat göstergesidir. Bütün siciliniz incelenerek birinci sınıfa ayrılıp ayrılmamanıza karar verilir. HSYK dosyasındaki belge bilgilere göre bu savcıyı birinci sınıfa ayırmamıştır. Öz, hem liyakat, hem de kıdem bakımından böyle bir soruşturmada görevlendirilmemesi gereken bir savcıdır.”

‘Ucu açık hukuksuzluk oldu’

Yeni dalgalarla birlikte Ergenekon’un “ucu açık bir soruşturma” değil, “ucu açık bir hukuksuzluk” olarak nitelendirmeye başladığını dile getiren Savaş, Adalet Bakanı Şahin izin vermediği için işlediği suçlar dolayısıyla haklarında soruşturma yapılamayan hâkim ve savcıların idarenin güdümünde bulunduğunu kaydetti.

‘Böyle bir adalet bakanı olursa olayların önlenmesi imkânsız’

Savaş, Ergenekon soruşturmasıyla özellikle Fethullah Gülen’i eleştiren AB ve ABD yanlısı olmayan aydınların sanık sandalyesine oturtulmaya devam edeceğine işaret ederek “Böyle bir adalet bakanı olduğu sürece, bunun önlenmesi de artık imkânsız. Ergenekon ile birlikte Türkiye’de hukuk devleti rafa kaldırılmıştır. Türkiye’de İslamcı faşist bir yönetim vardır” diye konuştu.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen termO » Prş Oca 29, 2009 19:47

Büyük bir yangın meydana getirdiler,adına Ergenekon dendi.Sonra kendilerine ne kadar muhalif yazar,akademisyen,asker,siyasi,bürokrat varsa hepsini ateşin içine attılar-atacaklar.Durum gerçekten sandığımızdan da vahim...Geçen yaz Tolon ve Eruygur paşarın gözaltına alınması bu tertibin ucunun açık olduğunun ilk göstergesiydi aslında.Saygıdeğer paşalarımıza bir terörist muamelesi yaparak sabahın köründe gözaltına almaları artık bu ülkede hiçbirşeyin eskisi gibi gitmeyeceğini gösteriyordu.Bunun baş mimarı da Akp ve onun bürokratik kanadıdır...Özellikle 28 Şubat'tan sonra kısa bir süreliğine de olsa başımızdan defedilen irtica tehlikesi son 6 yıldır yeniden hortlamıştır üstüne üstük ne kadar laik,Atatürkçü,çağdaş,aydınlanmacı,yurtsever,batıcı aydınlarımız varsa bunları gözaltına alarak canavarlığını sergilemeye başlamıştır.Akp istediği şekilde davranmaktayken ''sözde'' Atatürkçüleri temsil eden Chp ne yapmaktadır?Birkaç aylık basit-ucuz siyasi numaralar peşinde koşmakta,bilmem ne açılımı yaparak adeta oy dilenmektedir.Şahsen Akp'ye ne kadar kızıyorsam daha fazla Chp yönetimine kızıyorum.Resmen Akp'nin ekmeğine yağ sürüyorlar,hiçbirşey yapmadıkları gibi karşı tarafa prim kazandırıyorlar.Daha geçen gün internet sitesinde KKTC'yi göstermiyor diye ABdullah'a kızıyorlardı,aynı haltı kendileri de yiyorlar fakat haberleri dahi yok ne yazık ki...Zor...Gerçekten çok zor işimiz...Bizi temsil edebilecek ne bir siyasi partimiz var,ne de doğru düzgün sivil toplum örgütümüz...Son umudumuz Tsk idi ama onlardanda ses seda çıkmaz oldu artık...Velhasıl-ı kelam,biz Atatürkçülerin işi bundan sonra artık her gün daha da zorlaşacaktır...
Kullanıcı küçük betizi
termO
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen dervishizir » Pzr Şub 01, 2009 0:22

'İslamcı faşist bir yönetim var' bu İslamcıyı islamı sömüren faşit bir yönetim var deseniz bir gün adamlar doğu kullanılmayan tanımlar yüzünden oy topluyor aynını bilerek mi yapıyor bilmeyerekmi ama CHP olsun bir sürü insan yapıyor. Abicim allah aşkına şunu bir kere olsun doğru tanımlayın köydeli vatandaş bu tanımı gördümü iş bitiyor alt tarafını okumaz islamcı dedinmi insanlar doğruyu da söylesen bakmaz bile. Bu din sömürücüleride alır o tanımı kendine adam devşirir, cebini doldurur, yaparda yapar, şimdiye kadar yaptıkları gibi. Bunu bilerekmi yapıyorlar bilmeyerek mi bir türlü çıkartamadım. sonrada Tayyibe, Fetoya kızıyorsunuz, kızmaya ne hacet onlarda açığı gördümü karnını deşiveriyor ne yapcak örgüt var, para var eleman var senaryo var. O senaryolarıda böyle basit tanım hatalarından çıkartıyorlar. Yapmayın şu boş hataları...... bu adamlar İslamcımı bu adamlar birilerinin kırığı yahu evveli belli nerde ne eğitim almış biri Mossattan almış biri MI6 bir diğeri CİA, birisi Alman lobisinin biri ingiliz lobisinin adamarı bunlar takkiyeci, takkiyecilikleride İslam oluşlarından değil boş gözlü memleketi koruyoruz diyen angıt gözlerin müsfetteleri. Bunların dini yok bunların imanıda yok zalim olanın imanımı olur, Hoş bunu millet te biliyor ama Güvenmek istediği Hukukçusundan siyasetçisine bu işe İslam derse millet kendinide katıyor. işte diyor bunlarda bir taraf adamların kucağına küt oturu veriyor. Bir dakkika ciddi iseler bu hataları neden yapıyorlar bir anlatan çıksın allah aşına kafayı üşüteceğim böyle taktik hataları kim neden yapar sonrasını düşünmezmi.
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye

İletiler: 144

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x