İsrail'den Türkiye'ye destek

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

İsrail'den Türkiye'ye destek

İletigönderen Türk-Kan » Prş Oca 10, 2008 19:04

Büyükelçi Lavy: Türkiye ile stratejik ilişkilerimizi Kuzey Irak’taki Kürtlere yardım için feda etmeyi düşünürsek son derece aptalız demektir.

ABD Başkanı George W. Bush’un İsrail gezisi sürerken, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Lavy Kuzey Irak sorunu ile ilgili çok net mesaj verdi. Lavy bugün Sağlık İş Sendikasını ziyareti sırasında, "Türkiye ile stratejik ilişkilerimizi Kuzey Irak’taki Kürtler için feda etmeyi düşünürsek son derece aptalız demektir” dedi. Görüşmenin basına kapalı bölümünde de Başoğlu ile Lavy arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi.

İsrail Büyükelçisi Gabby Lavy bugün Sağlık İş Sendikasını ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Lavy ve Sendika Başkanı Başoğlu İsrail-Filistin konusu ve diğer bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu.

- "KUZEY IRAK İÇİN TÜRKİYE İLE STRATEJİK İLİŞKİLERİMİZİ FEDA ETMEYİZ”-

İsrail Büyükelçisi Sağlık İş Sendikasındaki görüşmenin basına açık bölümünde, "Yedi yıldır İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecine ara verilmişti. Annapolis Konferansı ile tekrar başlandı. Bu sürece tüm taraflar ve sizin de Türkiye’nin de desteği önemli” dedi. Lavy konuşmasında şunları söyledi:
“Türk hükümetinin ve Türk halkının barış sürecine verdiği destek için teşekkür ederiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de (TOBB) sürece verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederiz.”

Lavy, İsrail’in Kuzey Irak’taki etkinliğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Türkiye ile stratejik ilişkilerimizi Kuzey Irak’taki Kürtlere yardım için feda etmeyi düşünürsek son derece aptalız demektir” dedi. Lavy, “İsrail’i Kuzey Irak’taki unsurlarla işbirliği yapmakla suçlayan kişiler, lütfen şu anda Kuzey Irak’la Türkiye arasındaki sınırda, sınırın diğer tarafını gözetleyen insansız hava uçaklarının İsrailliler tarafından çalıştırıldığını unutmasın” diye konuştu.

- BAŞOĞLU: İSRAİL TANKLARI ÇOCUKLARIN ÜZERİNE GİDİYOR -

Sağlık İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sendikalar arası ilişkiler yararlı ilişkilerdir. Devletler arası ilişkiler ne yazık ki milletler arası ilişkilere dönüşemedi. Büyük, deneyimli devletler arası ilişkiler tepededir. Halklar arası ilişkiler tepedeki ilişkileri daha güçlü hale getirir. Bizde bu eksiktir”
Başoğlu konuşmasında, “İsrail’in Filistin’den daha güçlü olduğunu belirterek, “İsrail’in arkasında dünya desteği var. Fedakarlık biraz İsrail’e düşüyor. Görüldü ki vuruşarak taraflar birbirini yok edemedi” diye konuştu.

Sağlık İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu’nun, “İsrail tankları küçük çocukların üzerine gidiyor, İsrail Filistin tarafına geçip insanları tutukluyor, bu beni de bizim insanlarımızı da rahatsız ediyor" sözleri bir anda havanın gerilmesine yol açtı. Büyükelçi Lavy, "Ben buraya iyi niyetle geldim. Sadece Filistin’li çocuklar değil, İsrailli çocuklar da ölüyor. Ne olursa olsun bütün ölenler için ben de acı çekiyorum” karşılığını verdi.

- ZİYARETTE GERGİNLİK-

Basına açık bölümünde yapılan konuşmalar sırasında gerginleşen hava gazetecilerin çıkarılmasından sonra süren kapalı bölümde daha da arttı.

Görüşmenin kapalı bölümünde Sendika Başkanı Başoğlu’nun "Sadece Abbas’la barış olmaz” sözleri üzerine İsrail Büyükelçisinin ikramları reddettiği, ayağa kalkarak görüşmeyi bitirdiği ve toplantıdan ayrıldığı öne sürüldü. Görüşmeyi izleyen gazeteciler bürolarına dömek için araç bekledikleri sırada Büyükelçi Lavy binadan ayrıldı.

Gerginlik iddiaları sendikacılar tarafından doğrulanmazken, Lavy’nin binadan ayrılırken sinirli olduğu gözlendi.

Büyükelçiyi uğurlamak için kapıya gelen Başoğlu gazetecilerin sorusu üzerine, "Abbas ile çözüme ulaşılmaz, demem üzerine, vakti olmadığını söyleyerek ayağa kalktı. Oturun mu deseydim" yanıtını verdi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x