İstanbul Üniversitesi Rektörü, kardeşini başdanışman olarak atadı

Genel & Güncel Konular

İstanbul Üniversitesi Rektörü, kardeşini başdanışman olarak atadı

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Ağu 24, 2023 0:29

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, aynı üniversitede öğretim üyesi olan kardeşi Prof. Dr. Haluk Zülfikar’ı ‘rektör başdanışmanlığı’ görevine atadı.
Resim
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Ağustos’ta İstanbul Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, üniversite içerisinde kendi kadrosunu oluşturmaya başladı.

Diken'den Mehmet Baran Kılıç'ın haberine göre Zülfikar, aynı üniversitede öğretim üyesi olan kardeşi Prof. Dr. Haluk Zülfikar’ı rektör başdanışmanlığına atadı.

2015-2020 yılları arasında İstanbul Üniversitesi iktisat bölümünde doçent olarak görev alan Haluk Zülfikar, 2020’den beri profesör unvanına sahip durumda.

Kardeş Zülfikar, 2016’dan beri İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne bağlı İstatistik ve Uygulama Araştırma Merkezi’nin müdürlüğünü yürütüyor.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2100

Bandırma Üniversitesi'nden adrese teslim kadro ilanı. Göz göre göre kul hakkı yiyorlar.

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Ağu 24, 2023 14:57

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Yeni Türk Dili veya Türkçe Eğitimi alanında Öğretim üyesi alımı için adrese teslim bir kadro ilanı verdi. Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı alanına ilişkin sadece bir adayı tanımlamak için 3 özel şart kondu.
Resim
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde mevzuata aykırı bir şekilde adrese teslim bir kadro ilanı yayınlandı.

Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nde yer alan maddeye göre, “Sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez" maddesinin ihlal edildiği ortaya çıktı.

Üniversitenin ihlali ise şu şekilde:
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi tarafından 24 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede farklı alanlarda olmak üzere öğretim üyesi kadroları ilan edilmiştir.

Söz konusu kadroların "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin 3 üncü maddesinin 3 fıkrasında yer alan "İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez." hükmüne uygunluğu yönünden bakıldığında İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Anabilim Dalı doktor öğretim üyesi kadro şartının ilgili mevzuata uygunluğu şüphe uyandırmaktadır.

İlan şartlarında Yeni Türk Dili veya Türkçe Eğitimi alanında doktora derecesine sahip olmak şartı ve buna ek olarak ilan özel şartlarında ise Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı alanına ilişkin sadece belirli bir adayı tanımlayan üç özel şart konmuştur.

Bilindiği üzere Yeni Türk Dili ile Türkçe Eğitimi birbirinden farklı uzmanlık alanlarıdır. Dolayısıyla Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin eğitim-öğretim müfredatları ile Türkçe Eğitimi Bölümlerinin müfredatları birbirinden farklıdır.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2100

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x