İşte Kenan Doğulu'nun Eurovision şarkısı...

Genel & Güncel Konular

Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek şarkıyı beğendiniz mi?

Evet
1
11%
Hayir
8
89%

Toplam Oy : 9

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 09, 2007 16:32

Türkiye’yi 52. Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek olan Kenan Doğulu’nun "Shake it up Şekerim" (Salla Şekerim) adlı şarkısı tanıtıldı.

TRT’nin Tepebaşı’ndaki stüdyolarında gerçekleştirilen basın toplantısı, Kenan Doğulu’nun, 6 kişilik dans ekibinin eşliğinde "Shape it up Şekerim" şarkısını seslendirmesiyle başladı.

Toplantıda daha sonra konuşan TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Türkiye’yi Helsinki’de temsil edecek olan Kenan Doğulu’nun, "Shake it up Şekerim" adlı İngilizce şarkısıyla başarıya ulaşacağına inandıklarını kaydetti.

Güney, ilk kez bugün tanıtımı yapılan şarkıyı herkesin beğeneceğini umduklarını ifade ederek, "Kenan’a ve şarkısına inanıyoruz. 2008 Eurovision Şarkı Yarışması’nı Türkiye’de yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Kenan Doğulu da bugünün kendisi için çok önemli olduğunu ve büyük heyecan yaşadığını ifade ederek, 52. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ve yarışmada Türkiye’ye yakışır performans sergilemek için büyük çaba sarf ettiklerini anlattı.

Helsinki’den başarıyla döneceklerine inandığını dile getiren Doğulu, "Şarkı fırından yeni çıktı ve sıcağı sıcağını hep beraber dinledik. Üzerinde küçük değişiklikler yapılabilir ama ben şarkıya inanıyorum" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Doğulu, şarkı sözlerinin İngilizce olmasına ilişkin bir soru üzerine, bunun Türkiye’de çok tartışıldığını ve kendisinin bütün eleştirilere saygı duyduğunu ifade etti.

Doğulu, eleştiriler ışığında kendilerine yol açmaya çalıştıklarını belirterek, "Yarışmada lisanla ilgili bir dezavantaj yaşamak istemedim. Ben Türkçe ile doğan, Türkçe ile yaşayan bir insanım ama sonuçta Eurovision’da yarışacak bir şarkının İngilizce olması mantıklı bir yoldu" dedi.

"BAŞARISIZ OLMAYI AKLIMDAN BİLE GEÇİRMİYORUM"

Yarışmadaki başarının veya başarısızlığın müzik kariyerini nasıl etkileyeceğiyle ilgili soruyu Doğulu, "Başarısız olmayı aklımdan bile geçirmiyorum. Ama diğer türlü de müzik kariyerimin büyük bir darbe alacağını düşünmüyorum. Kenan Doğulu yıllardır müzik yapıyor ve sevenlerim beni yine bir şekilde bağırlarına basacaklardır" şeklinde diye konuştu.

Doğulu, her şeyin daha iyi olacağına inandığını ifade ederek, yarışmanın büyük sorumluluk gerektirdiğini ve kendisinin de bu sorumluluğun altından kalkabilecek durumda olduğunu, teklif kendisine geldiğinde de müzik kariyerini ve "star"lığı bir tarafa bırakıp bunu kabul ettiğini söyledi.

Kenan Doğulu, "Eurovision’da yarışmak çocukluğumdan beri hayalimdi. Şimdi bir çocukluk hayali ve rüyam gerçekleşmiş olacak" dedi.

Şarkı sözleri ve melodiyle ilgili başka bir soru üzerine de Doğulu, şarkı üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve üzerinde değişikliklerin olabileceğini belirterek, enerjik ve eğlenceli bir şarkı olmasını istediğini, şarkının mevcut haliyle de herkes tarafından çok kolay söylenebilecek sözlere sahip olduğunu anlattı.

YUNANİSTAN’IN ŞARKISI

Doğulu, Yunanistan adına yarışacak olan şarkının sözlerinde de "shake it up" sözlerinin bulunduğu ve bunun kendi şarkısını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya, "Bir çok şarkının sözünde buna benzer kelimeler geçer. Bunun bizi etkileyeceğini düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Yunanistan’ın şarkısında Türk melodilerinin ağırlıkta olduğu ve Türkiye’nin şarkısında Türk melodilerinin az olduğu yönünde görüşlerin de dile getirildiğini kaydeden Doğulu, "Dünyanın izlediği müziği çok iyi takip ediyorum. Bu şarkı da popüler müziğin yeni bir temsilcisi olacaktır" dedi.

Kenan Doğulu, Sezen Aksu’nun şarkıyı dinleyerek beğendiğini ve şimdiye kadar başka sanatçılar gibi kendisine büyük destek verdiği dile getirerek, şöyle devam etti:
"Ben de bundan sonra yarışacak olan sanatçılara elimden gelen desteği sağlayacağım, çünkü gerçekten büyük bir sorumluluk ve herkesin yardım etmesi gerekiyor. Türkiye olarak son günlerde, en azından önceki yıllara göre biraz daha sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bir çok alanda handikaplar yaşadığımız bir dönemdeyiz. Türkler’in aslında ne kadar eğlenceli insanlar olduğunu gösterip, yarışmadan önce yarışmayı kazanmak istiyoruz. Kendimizi sevdirerek bütün zorlukları aşmak istiyoruz." Şarkının tanıtımı için nasıl bir turne programı oluşturulduğu ve hangi ülkelere gidileceği de sorulan Kenan Doğulu, öncelikli Türkiye’nin puan alamadığı ülkelere gidip, olumlu gördükleri her türlü programa katılmayı planladıklarını, ancak henüz kesin bir turne programının oluşmadığını bildirdi.

Doğulu, "Ermenistan veya Güney Kıbrıs olabilir mi?" sorusuna ise "Tabii, olabilir" yanıtını verdi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Mar 09, 2007 16:39

Türk-Kan, has... neyse. :) şeyk it ap şekerim :) Bunların beyni var mı acaba¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen |Kuralsız| » Cum Mar 09, 2007 21:35

Ram, sen bundan iyi söylerdin niye katılmadın 8)

Türkçe olmadığı için beğenmedim ve desteklemiyorum. 1. bile olsa...

Türkçeyi tanıtmak Türkçeyi sevdirmek bunları neyine... :evil:

haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen TheBradva » Cum Mar 09, 2007 21:38

tek kelimeyle iğren... :x
Kullanıcı küçük betizi
TheBradva
Üye
Üye

İletiler: 62

İletigönderen HayaLet » Cum Mar 09, 2007 21:46

Sonuncu olmak için birebir bu sarkı.. 8) :)
Kullanıcı küçük betizi
HayaLet
Üye
Üye

İletiler: 969

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 09, 2007 23:46

İğrenç.
Ortaokulu beraber okumuştum Kenan'la.Hiçbir muhabbetim yoktu.Geleceği görme imkanım olsaydı o zaman nasihatte bulunurdum,"oğlum bak Türkçe ve adam gibi bir şarkı yap.Normal zamanda yaptığın şarkılardan yap.Milleti temsil etsin,memleketi temsil etsin,müziğimizi temsil etsin."derdim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Panzehir » Cum Mar 09, 2007 23:54

Kenan'a yakışan bir şarkı. Afferin abisi. :wink:

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Ram » Cum Mar 09, 2007 23:54

Çetin Taş, sen yine iyisin. Bizim orta okuldaki arkadaşlar, hapçı olmuştu en son. :) Allah muhafaza.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 10, 2007 11:23

Tabi Ram kardeşim.Haklısın.Allah muhafaza bir de hem hapçı ve hem de popçu olsaydı!?Ne yapardı bu millet o zaman? :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Cmt Mar 10, 2007 11:33

Eheheeeeeee,ama bana göre şarkı tam bir Eurovision şarkısı,basit,ritmik,akılda kalıcı ve oriental motiflerle süslü...Yani,yarışmada şansı var Kennan Doğulu(Askhenazlara göre Mizrahi... :twisted: )'nin... :wink: :mrgreen: En az Sertab Erener kadar...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 10, 2007 11:58

nurdi,haklısın.Ne kadar özden saparsak o kadar sever bizi bu tek dişi kalmış canavarlar.
Bakınız:Sertab Erener'in Örovizyon birnciliği
En çok satan kitapların okunmayan yazarının Nobel ödülü alması
Annan PLanı referandumu öncesi yere göğe sığdırılamayan M.Ali Talat
Not:Listeyi uzatırım da gerenk yokk! :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Cmt Mar 10, 2007 16:11

Başlıktaki ankete 1 tane "Evet" var. Ram sen misin yoksa... :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Sema » Cmt Mar 10, 2007 17:28

hiç beğenmedim.. bu şarkı ile sonuncu oluruz herhalde :?
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x