Japonlar 800!!! katlı gökdelen yapacak

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Japonlar 800!!! katlı gökdelen yapacak

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 30, 2007 15:24

Japonlar 800 katlı gökdelen yapacak

Dağ biçiminde tasarlanan gökdelende 1 milyon kişi barınabilecek.

Dünyanın en büyük inşaat şirketi Japon Taisei firması, 800 katlı dağ şeklinde bir bina inşa edeceğini duyurdu.

Basında çıkan haberlere göre, Türkiye'deki Marmaray projesini de yürüten şirketin yapacağı binada en az 1 milyon kişi barınabilecek.

'X-seed 4000' ismini taşıyacak olan binanın uzunluğu 4 kilometre. Söz konusu bina Japonya'nın ünlü Fuji Dağı'ndan 213 metre daha uzun olacak. Binanın yüzölçümünün 6 kilometrekare olması planlanıyor. Dizayn çalışmaları tamamlanmış olan diğer adıyla "Okyanus Şehri' binasının 300 ile 900 milyar dolar arasında astronomik bir ücrete mal olması bekleniyor. Birçok ülkenin toplam ticaret hacminden daha fazla para gerektiren Japon rüyasının inşasına yakın bir gelecekte başlanacağı kaydedildi. Uzmanların deniz üzerinde yapılmasını tavsiye ettikleri binanın zirvesine asansörle 35 dakikada ulaşılacak. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de yapımına devam edilen ve gelecek yıl bitirilecek Burj Dubai, 512 metre yüksekliğe erişerek "dünyanın en yüksek binası" unvanını ele geçirmişti. Kulenin kaç kat olacağı açıklanmıyor; ancak tamamlandığında yüksekliğinin 609,6 metre olacağı ifade ediliyor. Dünyanın en uzun binası unvanı daha önce Tayvan'ın merkezi Taipei'deki 508 metrelik "Taipei 101" binasına aitti.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Egeli » Prş Ağu 30, 2007 16:14

Bana geçmişteki ''Babil Kulesi''ni hatırlattı :roll:

Japonlardan herşey beklenir,helal olsun adamlara.

Paylaşım için sağol abla.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ağu 31, 2007 20:50

Egeli, :roll: zirveye asansörle 35 dakika...

sen sagol canim.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Panzehir » Cmt Eyl 01, 2007 0:24

Türk-Kan, abla görmeden inamam. :) İstanbul - Ankara uçakla 45 dakika civarı, bu yapıda ise zirveye asansörle 35 dakika.. O sürede neredeyse bir Ankara veya İstanbul yapıyosun. :) Enterersan bir yapı olacağa benziyor. :hmm: Bize de; "Japonlar abi, yapıyorlar vallahi.. :roll: " demek düşüyor. :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Pınar » Cmt Eyl 01, 2007 17:22

japonyanın dünyanın en oynak şehri (depremler açısından) olduğunu düşünürsek adamlara şapka çıkarmak lazım

bi de iklim farkı var tabi... üst katlar buzhane gibi olur :mrgreen:

panzehir ; evet bi de asansörü hesaba katmalı :) ışınlanma gibi bişe sanırım :)
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Silver » Pzt Kas 12, 2007 17:22

Pınar yazdı:japonyanın dünyanın en oynak şehri (depremler açısından) olduğunu düşünürsek adamlara şapka çıkarmak lazım

bi de iklim farkı var tabi... üst katlar buzhane gibi olur :mrgreen:

panzehir ; evet bi de asansörü hesaba katmalı :) ışınlanma gibi bişe sanırım :)

Haklısın :kikirik: :kikirik:
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Silver
Üye
Üye

İletiler: 44

İletigönderen NighT_WatcH » Prş Şub 21, 2008 0:04

Camı açıyorsun ve havasızlıktan bayılıyorsun, dairler fazla para etmez derim :P
Bir de atlayıp intihar etmek isteyen adamın havada sıkıntıdan ölecek olmasına ne demeli :))
Kullanıcı küçük betizi
NighT_WatcH
Üye
Üye

İletiler: 47

İletigönderen Pınar » Prş Mar 06, 2008 17:48

NighT_WatcH yazdı:Camı açıyorsun ve havasızlıktan bayılıyorsun, dairler fazla para etmez derim :P
Bir de atlayıp intihar etmek isteyen adamın havada sıkıntıdan ölecek olmasına ne demeli :))

:lol: haklısın
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Prş Mar 06, 2008 18:52

Evet, 20. yuzyildan 21. yuzyila miras kalmis bir degim olacak: Japon bu, yapar mi yapar!

Ama zirveye cikan adam kahvaltisini ve aksam yemegini de herhalde asansorde yapar.
:)

"Hatun , can cin con, kahvalti hazir mi? cin can con"

- Hazir Toranaga, cin can.Nerdesin?

"Hatun, ben yoldayim, asansorde. Beni beklemeyin, siz yeyin.Can cin con"
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen Nihan » Çrş Mar 12, 2008 9:23

Kardeşim yapıyorsun da niye yapıyorsun? Gerekliliği ve faydası nedir? Tamam toprak az, nüfus artıyor ama ölümlerle dengeleniyor zaten. Farkında olmadan "Ahir zamanda binayla zina artacak" hadisini mi doğrulamaya çalışıyorsun? O da boş çünkü dünyanın her yanında doğrulanmakta senin ayrıca çaba göstermene gerek yok. :twisted:
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

Ustten devam...

İletigönderen Yusuf Batum » Çrş Mar 12, 2008 9:51

Nihan Hanim, insanoglunu zirveye tirmanma duygusundan kim alikoyabilmis?!
Bu yuksek bina yapma hevesi degil, dunyaya teknolojik gelismelerinin ilanidir.
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Nis 07, 2008 22:29

o ne yaa 1 milyon diyo.benim sivastan 2 tane alır içine be :roll: bikaç japonun tutup üzerlerinde dney yapmak lazım bunlar dünyalı değil yaa.bizim :idea: tayyip türbanla uğraşmaya devam etsin.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x