Japonları denize döktük "Vah Benim Gençliğime"

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Japonları denize döktük "Vah Benim Gençliğime"

İletigönderen Efe » Prş Mar 01, 2007 11:56

Çanakkale savaşları sokaktaki gençlere soruldu. Düşmanın Japon askeri olduğunu söyleyenler bile var.

Kayseride yerel TV kanalı Çanakkale savaşlarının 90. yıldönümünde sokağa indi. Muhabir 18 Mart 1915 destanında düşmanları ve baş komutanın kim olduğunu sordu. Kenan Evreni başkomutan yapanlar da çıktı. Gelen cevaplar evlere şenlikti.

Videoyu İzlemek için Tıkla
En son Efe tarafından Cum Mar 02, 2007 13:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 01, 2007 12:44

EfE, vaaaah ki ne vaaaah... :? :x
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Prş Mar 01, 2007 13:02

Küçük Amerika işte,buyrun... :evil:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen |Kuralsız| » Prş Mar 01, 2007 13:21

Zaten günümüz gençliğinin Tarihle ilgili pek de fazla bilgisi yok , kendi tarihini okuyup araştırmamış , soru sorulan kişilerin yarısı serseri takımı , diğerleri de öğrenci , o öğrencilerin cevaplarıbnı duyunca kendimden utandım ...

Ama sonuçta burası ne İstanbul , ne izmir , ne de Ankara ... Burası Kayseri .

Ve Kayseri insanının Televizyon deneyimi yok ... Yani o anda Kamera çekimde ve siz televizyona çıkıcaksınız , muhabir de zaten yanıltmaca sorular sormuş , tabiki o andaki heycandan dolayı, zaten kendi tarihini pek araştırmayan gençlik ne diyeceğini bilemedi..

Ama dediğim gibi öğrencilerin cvapları beni utandırdı...

Kayserili olarak kendimden utandım...

Ama toplasan 10-11 kişiye sormuş , Kayseri 1,5 Milyondan fazla nüfusu olan bişr Şehir :wink: Bu beni biraz sevindirdi , Neden meydanda gördükleri serserilere soruyorlar acaba onu da şimdilik anlşayamadım !

Haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Ayberk » Pzr Nis 15, 2007 12:54

harbiden wahh :|
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk