Kasaptaki ete soğan doğramam

İletigönderen tuba » Cmt Tem 12, 2008 17:20

Hilmi Özkök, Köşk’ten çıkıp "Kasaptaki ete soğan doğramam" deyince, "eyvah" dedim kendi kendime, "Cumhurbaşkanı galiba köfte yoğurmak için çağırdı paşayı..."

Manisalıdır çünkü paşa.

Köftenin kralını yaparlar orda.

* * *

Ben tam "odun köftesi"nin tarifini yazıp, içine neden soğan doğranmayacağını anlatmaya hazırlanıyordum ki, vaziyet anlaşıldı...

Meğer, paşanın büyüklerinden öğrendiği bir lafmış bu.

* * *

Anladıysam Arap olayım!

Çünkü bu yaşıma geldim...

Böyle laf duymadım.

Büyüklerimi aradım tabii hemen, bilen yok... Edebiyat fakültesini aradım, profesörlerle konuştum, duymamışlar... Kasaplar Derneği’ni aradım, ı-ııh.

* * *

"Dereyi görmeden paçaları sıvamam" tamam... "Doğmamış çocuğa don biçmem" de var... "Fol yok, yumurta yok"u biliyoruz... Çok afedersiniz, "Avucuma ne osurdun ki, burnuma ne tutayım" bile kullanılır.

Ama öbürünü bilen, duyan yok

* * *

"Kozmik özdeyiş" herhalde...

Sadece esrarengiz paşamız biliyor!

* * *

Şaka bir yana, sanırım anlamı şu...

* * *

- Darbe girişimi var mı?

- Kasaptaki ete soğan doğramam.

- Savcı’ya da gidecek misiniz?

- Sağılmamış süte şeker koymam.

- İfade verecek misiniz?

- Denizdeki balığa limon sıkmam.

- Ama komutan sizdiniz...

- Bir bakış açısına göre bendim de diyebilirim, bir bakış açısına göre ben değildim de diyebilirim, prensip olarak marketteki sucuğa yumurta kırmam.

* * *

Ne Ergenekon’muş be birader...

Resim
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Gilda » Cmt Tem 12, 2008 23:32

Memleketin deyisleri,özlü halk sözleri,atasözleri ne güzel.Bir de heryerde kullaniliyor olmasi pratik ve özverili :mrgreen:
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen patriot100 » Pzr Tem 13, 2008 1:42

" ......Döneminde askerinin başına çuval geçirilen Hilmi Özkök
artık her konuda konuşuyor ama bu ‘olayda’ susuyor...

Fikirleriyle ışık tutuyor
EMEKLİ olduktan sonra köşesine çekilen ve sadece sürpriz anlarda (Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın önemli bir açıklama yapacağı günlerde) ortaya çıkan Hilmi Özkök, şimdilerde manşetlerden inmiyor. Gündemdeki soruşturmadan, darbe iddialarına kadar her konuda önemli fikirler beyan ediyor.

Bütün gözler üzerinde
Çankaya Köşkü’ne çağrılarak şereflendirilen emekli Hilmi Özkök, ne hikmetse 4 Temmuz 2003’te Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de 11 Türk askerinin başlarına çuval geçirilmesiyle ilgili hiç konuşmuyor. Kamuoyu, “Özkök hazır açılmışken bu olayın iç yüzünü anlatsa da öğrensek” diyor. ...." Yenicag 13.07.2008

Sahi bu et kasaptan cikali cok oldu. :evil: Sogan dogranabilir kanaatimce! :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
patriot100
Üye
Üye

İletiler: 36

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x