Kendini asan lider...

Kendini asan lider...

İletigönderen Ram » Çrş Mar 26, 2008 15:04

AKP işleri berbat edip bir çözüm aradığında, o çözüm nedense AKP’den önce MHP’nin aklına geliyor.

Bu bizim evde de böyledir. İçinden çıkamadığımız bir sorun olduğunda ben "Aklıma çok güzel bir fikir geldi" derim. Ve susup muhterem karımın yüzüne öyle bakarım. O "Şöyle olabilir..." diye başlar. Ve benim aklıma gelen fikri söyler.

(.......)

AKP içinden çıkılmaz bir noktaya geldiğinde, MHP yetişiyor; 367 sorununda, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, türbanda... Ve şimdi de AKP’yi kapatılmaktan kurtarmada.

*

AKP kendini kurtarmak için elbette çözüm arıyor. İktidar partisi işleri berbat etti ve kapatılma tehlikesiyle burun buruna geldi. Ama aklına bir çözüm gelmiyordu. İşte o çözüm MHP’nin aklına geliverdi:

"Cumhuriyet rejimini yıkma suçu silahlı eyleme ve teröre bulaşmadığı sürece, parti kapatılamaz..."

(Bir siyasi parti aynı suçu; devleti için için ele geçirerek, takiye ve hile yaparak, Erbakan’ın işaret buyurduğu gibi "kansız" işlerse ne olacak?..)

Neyse...

Böylece AKP kurtulur mu? Belki kurtuluyor...

*

Bence Devlet Bahçeli hata etti. Bu geçtiğimiz seçimlerde MHP’li olmayan birçok seçmen, Devlet Bahçeli’ye oy vermişti. Bahçeli o güveni iyi kullanabilirdi. Merkez sağdaki büyük boşluk orada dururken, seçmen AKP’den kaçacak yer ararken ve insanlar kendisine güven duyarken, MHP’yi sağın büyük partisi yapabilirdi. Ama bunu yapamadı.

Büyük tepkiler içinde, AKP’yi yerden yere vurup Türkiye’yi felakete sürüklemekle suçlamak, peşinden onların bile aklına gelmeyen çözümler üretip her seferinde AKP’ye koltuk değneği olmak...

Nedir bu?..

Bu ise; Bahçeli’nin aklına gelmeyen, ama benim aklıma gelen bir tanımdır:

"Kendini asan lider..."
Bekir COŞKUN / 26 Mart 2008
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen sessiz sedasız » Cum Mar 28, 2008 2:52

çok fazla bir bilgim yok.akp nin yada mhp nin önerilerini herkes anayasanın 138.maddesine dayanarak bir şeye yaramayacağını düşünüyor ama benim bildiğim anayasa düzenlemelerinde yargı o kanunun geçerliliğini sadece şekil bakımından inceleyebiliyor.yani bir değişiklik yapacak olurlarsa yargılamanın önüne geçebileceklerini düşünüyorum.zaten kimse bunu değil sadece dava sürerken müdahale etmenin hukuk açısından etik olup olmayacağını tartışıyor.zaten bu durumda da akp nin kuyruk acısıyla her yolu deneyeceğini düşünüyorum.onun için pek hoş olmasa da bu yargılamanın önüne geçebileceği kanaatindeyim

bide arkadaşlar şu soldaki online butonunun ordaki ampul işaretini kaldırsak daha huzur verici olmazmıydı
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Re: Kendini asan lider...

İletigönderen kaye » Cum Mar 28, 2008 3:01

"Cumhuriyet rejimini yıkma suçu silahlı eyleme bulaşmadığı sürece, parti kapatılamaz..."

Evet bakın, burası çok doğru, silahla olursa olmaaazzzzzzz, suç olur; ama "ip"le boğabiliriz mesela, şöyle kalın bir urgan olabilir mesela, hani darağaçlarında kullanılan :)
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen konya dev » Pzt Mar 31, 2008 17:11

cephe genişliyor akp ve dtp forumda herkesçe (bencede)düşman ama mhp yi araya katmıış olmanız benim için sevindirici ama genel olarak forumdaki kişler tarafında şaşılacak bir durum,ee geriye bir tane chp kaldı ona ne zaman sıra gelecek kaye söylermisin,ben bir! insan ziyanı olarak'(bana demiştin)ziyan olmamdan kurtaracak fikirlerinle beni aydınlatmanı bekliyorum..saygılar :r
___________SeL AkAr KuM oLuR gErİye KaLan--K________O_________N______Y____A_______
Kullanıcı küçük betizi
konya dev
Üye
Üye

İletiler: 39

Re: Kendini asan lider...

İletigönderen kaye » Sal Nis 01, 2008 0:19

konya dev; siz acaba başlığı ve konuyu okumadan mı cevap yazıyorsunuz. MHP'yi bu olaya katmamın sebebi yersiz değildir. Zaten bu konu başlığında geçiyor. Daha iyi anlamanız için yazıyı tekrar hatırlatıyor ve belirgin yerlerini alıntılıyorum:

Bekir COŞKUN yazdı:AKP işleri berbat edip bir çözüm aradığında, o çözüm nedense AKP’den önce MHP’nin aklına geliyor.
.
.
.
.
AKP içinden çıkılmaz bir noktaya geldiğinde, MHP yetişiyor; 367 sorununda, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, türbanda... Ve şimdi de AKP’yi kapatılmaktan kurtarmada.
.
.
.
.
AKP kendini kurtarmak için elbette çözüm arıyor. İktidar partisi işleri berbat etti ve kapatılma tehlikesiyle burun buruna geldi. Ama aklına bir çözüm gelmiyordu. İşte o çözüm MHP’nin aklına geliverdi:
.
.
.
.
Bence Devlet Bahçeli hata etti. Bu geçtiğimiz seçimlerde MHP’li olmayan birçok seçmen, Devlet Bahçeli’ye oy vermişti. Bahçeli o güveni iyi kullanabilirdi. Merkez sağdaki büyük boşluk orada dururken, seçmen AKP’den kaçacak yer ararken ve insanlar kendisine güven duyarken, MHP’yi sağın büyük partisi yapabilirdi. Ama bunu yapamadı.

Büyük tepkiler içinde, AKP’yi yerden yere vurup Türkiye’yi felakete sürüklemekle suçlamak, peşinden onların bile aklına gelmeyen çözümler üretip her seferinde AKP’ye koltuk değneği olmak...

Nedir bu?..

Bu ise; Bahçeli’nin aklına gelmeyen, ama benim aklıma gelen bir tanımdır:

Kendini asan lider...
Bekir COŞKUN

Ayrıyeten, bu sitede herhangi bir siyasi partinin propagandası yapılmamaktadır. Bu site, her zaman doğruların yanında, yanlışların karşısındadır. Bu "A" partisi olsun, "B" partisi olsun farketmez... Yanlış birşeylere "payanda" olanları eleştiriyorsak şaşırmayın..
Seni aydınlatmamı istemişsin (galiba hukuk öğrencisiydin değil mi), o zaman işe Türk Dil Kurumu'nun "Sözcük Ara" sayfasının adresini vererek başlayabiliriz:

Güncel Türkçe Sözlük'te Söz Ara

Hem bakın buradan arama yaparsanız, "otokritik" gibi kelimelerin TDK sözlüğünde de olduğunu, yani artık dilimize girdiğini görebilirsiniz.
Haa, isterseniz payanda'yı da arayabilirsiniz :)
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x