Kendini kopyaladı, kopyası beş gün yaşadı

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Oca 21, 2008 13:18

Samuel Woods kendi deri hücrelerini, tüp bebek için bağışlanan yumurtalara enjekte edip elektrik akımıyla embryon üretmeyi başardı. Beş gün yaşayan 'kopya insan' bilim dünyasını karıştırdı.

ABD’deki Stemagen adlı kök hücre aratırma laboratuvarının başkanı ve baş araştırmacısı olan Samuel Woods, kendi deri hücrelerini, tüp bebek için anne adayları tarafından bağışlanan yumurtalara enjekte edip elektrik akımıyla embryon üretmeyi başardı. Bunlar ilk yetişkin klon embryon olarak bilim tarihine geçti.

Kök hücre elde etmek için yapılan ve Dolly adlı koyunun kopyalanması sırasında uygulanan yöntemin kullanıldığı bu deney sonucunda embryolar sadece 5 gün yaşayabildi ve bir annenin rahmine yerleştirilmeden yok edildi. Ancak yine de kopya insan konusunda etik tartışmalar yeniden başladı. Daha önce uzmanlar Dolly’nin yanısıra bir maymunu da kopyalayarak dünyaya getirmeyi başarmıştı.

ADIM ADIM KOPYALAMA

1) Woods’tan alınan deri hücrelerinden bilim adamının DNA’sı çıkarıldı.

2) Bağışlanan yumurtaların çekirdekleri çıkarılıp Woods’un DNA’sı enjekte edildi.

3) Elektrik akımı vererek dölleme gerçekleştirildi.

4) Sadece bir toplu iğne başı büyüklüğündeki emrbyolar 5 gün dayanabildi. Ardından yok edildi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen tunaboylu59 » Cmt Eki 25, 2008 3:34

Ne kadar doyurucu bir site burasıı yahu.Paylaşım için teşekkürler.
Kullanıcı küçük betizi
tunaboylu59
Üye
Üye

İletiler: 40

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x