13 Nisan 2010
KESER DÖNER SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER…
İrfan Tuna
Aşağıdaki sözler, Balyoz Darbe yalanıyla önce tutuklanan, sonra tahliyesine karar verilen; tedavi görmek üzere Gülhane Askeri Tıp Akademisi hastanesinde yatmaktayken yeniden tutuklanmasına karar verilen Emekli Korgeneral Engin Alan’a ait.
Eski Özel Kuvvetler Komutanı Emekli Korgeneral Engin Alan, aynı zamanda, Amerikan kuklası Abdullah Öcalan’ı teslim alıp ülkemize getiren timin başındaki kişi.
Şöyle diyor Emekli Korg. Engin Alan:
’’Ölüm dâhil hiçbir şeyden korkmuyorum. Benim adım Engin Alan. Şu anda aşırı tansiyon hareketinden dolayı kroner bakım servisindeyim. Buradan çıkınca doğruca cezaevine gideceğim. Beni Silivri'ye değil İmralı'ya koysunlar. Silivri'den tabutum çıksa bile tabutun kapağını kaldırıp dimdik yürüyeceğim. Kimse burada olduğum için "GATA'gulle" demesin. Ölümden korkmayan Engin Alan, cezaevine girmekten korkmaz. Bunu herkes böyle bilsin.’’
İnsanın vicdanını sızlatan sözler..
Ulusal güvenliğimiz için yıllarını vermiş komutanlar, birer terör suçlusu gibi karşılaştıkları bu muameleleri hak ediyorlar mı?
Büyük ‘hukukçu’ Perişan Mağden’e sorsak mı acaba?
* * *
Artık iyice ortaya çıktı ki, Türk Ordusu'nun vatansever Generallerine karşı ABD güdümünde yürütülen yalan ve iftira dolu psikolojik yıpratma operasyonları, Türk Ordusu'nun ABD emperyalizmi karşısındaki direncini kırmak, Türk Ordusu'nu tümüyle ABD çizgisine çekmek için yapılmaktadır.
Yalan ve iftirayla sürdürülen bu psikolojik savaş operasyonunda hedef olarak seçilen Türk Ordusu'nun emekli ve görevdeki vatansever Generallerinin ortak özelliklerine dikkat edin.
Hedef olarak seçilen komutanların hepsi de, ABD'nin ''Küresel Güvenlik'' palavrasının peşine takılmayı reddeden komutanlardır... Hepsi de, Atlantik ittifakı içinde boğulduğumuzu gören ve ülkemizi bu bataklıktan çıkaracak çözüm yollarını arayan komutanlardır... Hepsi de, Soros'un ''Türkiye'nin en değerli ihraç ürünü askeridir'' sözlerini ellerinin tersiyle iten, ABD emperyalizminin küresel çıkarları için Mehmetçiğimizin kanının satışa çıkarılmasını kabul etmeyen komutanlardır... Hepsi de, ABD'nin ülkemizde ve bölgemizde gerçekleştirmek istediği emperyalist projelere boyun eğmeyen komutanlardır...
Türk Ordusu'nun, emperyalizm karşısındaki bu direncinin zayıflaması; eminiz ki, ABD emperyalizmini ve ülkemizdeki ''ılımlı’’ uzantılarını çok mutlu edecektir.
Ama onları çok üzecek bir gerçeği, bir kez daha anımsatmak gerekiyor galiba.
Türk Ordusu, emperyalistlere taşeron olmak için değil, ülkemizi işgal eden emperyalistlere karşı vatan savunması için kurulmuş bir ordudur. Türk Ordusu, bu temel üzerine kurulmuştur. Askerimizin adı bu nedenle Coni değil, MEHMETÇİK’tir.
Her ne kadar NATO süreci içinde Türk Silahlı Kuvvetleri, bu temel özelliğinden uzaklaştırılmış olsa da, bugün ülkemizin varlığını tehdit eden ABD emperyalizminin dayatmaları ve projeleri karşısında kuruluşundaki temel değerlere mutlaka yeniden dönecektir…