Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday

Tartışma Alanı

Re: Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday

İletigönderen 1652 » Cum May 21, 2010 1:08

Şovu geçtik madem yazılar var ise sorularda var bunlara cevap gelsin de zerreeeciii ya da zırva diyenlerin fikirlerini bizde öğrenelim...

açıkistihbarat sitesi ile varılacak yer,memleket elden gitti boşaltın heryeridir.

ondan önceki kopyala-yapıştır ile de varılacak yer Baykal değil sanki Mustafa Kemal'i serbest fırka iktidardan etti de bizim habarımız yok yazısıdır.

İkisinin toplamı ise Baykal ve onun chp'sinin mucizeleri vardı da biz mi göremedik ya da kılıçdaroğlu ile bu düzen değişecekte biz mi anlayamıyoruz?Muhalefetin bir partisinin başkanı değişiyor sanırsınız ülke işgal ediliyor ya da bolşevik devrimi oluyor!..

Şimdi buraya iki yazı konuldu ise belirli bir fikir doğrultusunda olduğu iki yazı ile de ortadadır.

Başkasına olduk olmadık lafları söyleyen kişilerin politika konusunda da buraya koydukları yazılarının arkasında durmasını temenni eder,yazı ve başlıkların silinmeden ya da silip üzerine uyarı harici aşağılayıcı laflar yazılmadan cevaplar gelir umarım.
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletiler: 98

İletigönderen eashk » Cum May 21, 2010 1:55

Yandaş medya bile kılıçdaroğlunu fazla destekliyor.Bunda bir iş var.
Kullanıcı küçük betizi
eashk
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen baragakal » Cum May 21, 2010 5:10

1652'nin "kopyala-yapistir" elestirisi uzerine oneri: Uyeler baskalarina ait yazilarin "ana fikirlerini" kendi cumleleriyle yazsin, tumunu okumak isteyene link versin, bu yolla gorsel olarak temiz sayfalarda daha az yazi kalabaligiyla ugrasarak tartisabiliriz.

Konuya donersek; Kaset Israil'in isi, bana bu sekilde dusunduren 4 sey var:
Birinci Israil'in nedenleri var (onceki yazilarimda var).
Ikincisi, hareket çok iyi okunan, drinlikleri bilinen bir Turkiye'ye referans veriyo.
Uçuncusu, dozun ayari. Yani kaset karincayi optu belini incitmedi.
Dorduncusu, butun operasyona çok ucuza kapatildi :)

Ozellikle iki ve uçuncu maddelerle içerdeki Tayyip dusmanlarini, mesela Askeri Istihbarat'i yanyana getiririyorum, denklem çalismiyor, hatta beni gulme tutuyo. Soguslenmis medya patronunun derin tetikçileri mi diyorum, denklemden yusuf yusuf sesi geliyo, kulupler odalar borsalar zaten acinacak durumda, Sinan Aygun salindiktan sonra yanlis anlasilmamak için bayram tebrigi atamaz olmus...

Operasyona bakinca ortada çift etkili bir kaset var ve hedefe koydugu adami "cesaretsiz dusmanlarinin" onune açik dusuruyo. Simdilik Baykal'i gorduk. Saskin Baykal'in iliskisi muhtemelen gerçekti ve montaji bunu bilenler yapti. Obur turlu bu kadar kolay olmazdi, medyada bile donmemis goruntulere afallayip, hayatinin en salak istifasini etmezdi. Istifayi telkin eden Sav, sahsi muhteremi cesaretsiz dusmanlarinin onune açik atti, dusmanlar az biraz tereddutten sonra ipini çekti. Kasette nasil bir hikmet varsa, bu sefer Baykal'in dusmesiyle olusan sonuç Tayyib'i cesaretsiz dusmanlarinin kucagina atti. Yogurttan agzi yanan Dogan, sutu ufleyen Ciner, platonik bayram tebrikleri yazan Aygun ve tayfasi...

Sonuçta Sav, daha once Baykal'i oturttugu koltuga simdi Kiliçdaroglu'nu koydu, o yuzden CHP'de ciddi bir siyaset saçmalamasi olacagini dusunmuyorum, CHP bu haliyle liderin dizgin tutabilecegi bir parti degil ( burada bana gore gizli tehlike: Kiliçdaroglu gerçek bir lider degil...) Tayyip dusmanlari ellerine verilmis kozu daha da iyi kullanmak için telkinlerini CHP'nin oyunu arttiracak her turlu içerigi-seçenegi gostermek seklinde yapiyor-yapacak, ama saniyorum halihazirdaki seçmeni kizdiracak bu tur onerileri Kilicdaroglu degil Sav degerlendirecek ve çogunu ciddiye bile almayacak. Bu arada Obama kanadinin duruma yapacagi yorum onlarin içindeki Israil'den dolayi çok radikal olamayacak. (umuyorum)

Ayni sekilde diger kanaldan, açik ve gizli Tayyip yandaslari CHP seçmeninin ve potansiyel seçmenin kafasini karistiracak ne varsa oynayacak. Arinç ilk hamleyi yapti, Baykal'in tasfiye biçimine kizan aklibasinda ve paranoyak CHP'lileri gozune kestirip, yilan diliyle Kiliçdaroglu'na yaltaklandi. Ortaligin karistirilmasi da bu guruhun sarilacagi bir seçenek olabilir.

Sonuç olarak, bana gore Tayyip gemisini kurtaramayacak. CHP en azindan yipranan kurumlara kisilere nefes aldiracak bir donem saglayacak. Turkiye boyle iki ileri bir geri gitmeye uzun suredir alisik, aklima getirmemeye çalistigim olasilik ise daha once de yazdigim -açilimin kopan ipinin CHP'ye baglanma ihtimali-, bu konuda biraz olumlu dusunmeye karar verdim, içimden oyle geldi... Nefes almaya gerek duyan kurumlar ve kisiler yaninda bizim gibi insanlar da var...

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen eskopatj2 » Cum May 21, 2010 8:27

1652
Şovu geçtik madem yazılar var ise sorularda var.
Fazla üzerlerine gitme sonra banlıyorlar.
Tek anladıkları bu çünkü, sonra usül adaptan bahsederler.
Bak kardeşim bunların fikirleriyle zikirleri örtüşmüyor.

[mod="Türk-Kan"]Yasaklanma sebebin ortada iken yalan yazıyorsun!

Fikirden, zikirden bahsedene bakınız! Düne kadar Osman Pamukoğlu taraftarıydı, sonra Baykalcı oldu. Emin Çölaşan'ın bir yazısı ile Baykal'ı da sildi, şimdi ise ne idüğü belirsiz!

İftiralarına devam edersen eskopatj3 olmayacak, bilesin![/mod]
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletiler: 66

İletigönderen maydonos » Cum May 21, 2010 8:55

Arkadaslar; sakin olun. Buraya bende yaziyorum, genellikle de kendi dusuncelerim oluyor. Uyarilmak kotu degil ki. Bunda alinacak bir sey yok. Cok salakca da yazabilirim, dusuncelerim yanlista olabilir; ama hakaret icermemeli, duzeyli olmali.

Dusuncelerinize katilmayabilir insanlar, eger kabul edilmek onemli ise gidin sizi kabul eden diger sitelere yazin. Internet dunyasi kucuk bir alan degil. Herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen eskopatj2 » Cum May 21, 2010 9:01

Maydonos
ama hakaret icermemeli, duzeyli olmali.
Hakaret mi ettim şimdi ben?
Usül ve adaptan bahseden kişiler bana iki kelime yazdım diye şov yaptığımı sölüyolar.Halbuki ben endişe ve kaygılarımı dile getiriyorum. Öle ileri düzeyde hakaret edersem dediğine katılırım. Maydonos

Zırva,Zerreci diyenlerin görüşlerini merak ediyorum.

[mod=""]Yalan. Sen Türkçeyi rezil bir biçimde kullandığın için uyarıldın ve iletilerin silindi. Silinen iletilerin üzerinden düşüncelerinin engellendiğini öne sürdün, silinen iletileri çıkarıp gösterdik. Şimdi de, bir başkasına yapılan uyarıları kendine yapılmış gibi sunuyorsun. [/mod]
En son eskopatj2 tarafından Cum May 21, 2010 14:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Cum May 21, 2010 11:02

Sana demedim; kisisel algilamissin. Genel anlamda soyledim. Elestirilmek kotu degildir;ayrica her zaman dusuncelerinde benimsenmek zorunda degildir. Belki kendini iyi anlatamadin. Birazda bu acidan bak lutfen.
"zerreci' ne demek bilmiyorum. Turkcem iyi degil o kadar. Ama bende ilk yazmaya basladigim gunlerde cok kotu yaziyordum. Zaman icerisinde gelistirdim ve gelistirmeye devam ediyorum. Birisi de "sacma" sozcugu kullanmisti. Hanginizdi animsamadim ama sonucta olaylari buyutmenin anlami yok. Zamaninizi bosa harcayip birbirinizi kiriyorsunuz. Attilar ortaya bir komplo yine bizi oylamacadan baska bir sey olmadi.

Bu arada uyutulduk tek bildigim sey bu. Anayasa mahkemesi ne olacak? Ne karar verecek? 26 Mayisdaki halk hareketi daha onemli.

Hepimize kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen eskopatj2 » Cum May 21, 2010 11:30

Maydonos
İkili Anlaşmaların İçyüzü
Haydar Tunçkanat
Kaynak yayınları
Haydar Tunçkanat bu kitabında, başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerle 1945'de başlayan iktisadi anlaşmaların, 1947'de başlayan askeri anlaşmaların ve 1954'de başlayan siyasi anlaşmaların içyzüzünü somut örneklerle, belgelerle ortaya koymaktadır. Yazar, Kurtuluş Savaşı'yla bağımsızlığını kazanan Türkiye'nin ikili anlaşmalar yoluyla nasıl yeniden boyunduruk altına alındığını gözler önüne seriyor. Kitapta yer alan bazı konu başlıkları şunlardı; "İktisadi İkili Anlaşmalar", "Tarım Ürünleri Anlaşmaları", "Kredi Anlaşmaları", "Siyasi Anlaşmalar", "Askeri Anlaşmalar", "NATO ile İlgili İkili ve Çok Taraflı Anlaşmalar", "İkili Askeri Temel ve Uygulama Anlaşmaları", "22 Kasım 1965 Tarihli Gizli Belge".

Mutlak okumanı tavsiye ederim.Benim ne demek istediğimi anlarsın.
En son eskopatj2 tarafından Cum May 21, 2010 11:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 21, 2010 11:31

Baragakal, benim düşüncelerim seninkinden biraz farklı.

Bu komployu yazdığın mantıklı nedenlere rağmen İsrail'in yaptığını düşünmüyorum. Çünkü her ne kadar "van minıt" ve sonrasında AKP iktidarı ile karşı karşıyaymış gibi görünseler de pek çok ticari ve askeri anlaşmayı AKP iktidarı ile imzaladılar. Ve hatta bazılarının TÜ KAKA ettikleri Baykal ve CHP kamuoyunu ayaklandırmasaydı mayınlı arazilerin temizliği adı altında Türkiye'nin güney sınırlarında ki arazinin önemli bir kısmını İsrailliler uzzzzzuuuuuunnnn yıllar kendi toprakları olarak kullanacaklardı. Hoş. AKP iktidarı hala bu konuda bir formül arıyor.

Neyse.Sözün özüe dönmek gerekirse bence bu komplo neticesinde pek çoğunun beklediği CHP'de o eski alışılageldik başkanlık kavgalarının yaşanması ve halkın gözünde olabileceği en kötü seviyeye düşmüş bir AKP iktidarına alternatif olabilmekten uzak kalmasıydı.Bunu ben İsrail'in istediğini düşünmüyorum.Aksine bu tamı tamına tipik AMERİKAN OYUNU olarak sırıtıyor.

Son dönemde Amerika'ya rağmen İran ve Suriye ile yakınlaşılması sanılanın aksine İsrail'i değil Amerika'yı üzer.İsrail asla Türkiye'den kendisine zarar gelmeyeceğini bilir.Türkiye'den zarar gelmeyecekse Türkiye'nin İran ve Suriye ile yakınlaşmasından da İsrail'e zarar değil yarar gelir.Bunu İsrail çok iyi biir.Oysa ki bu durum en çok Amerika'yı rahatsız eder çünkü soğuk savaştan beri Türkiye'nin etrafındaki tüm komşuları ile <>olmasını sağlayan Amerika; Rusya dahil olmak üzere bütün komşuları ile azıcık olsun yakınlaşır görüntüdeki bir Türkiye'ye tahammül edemez.Ayrıca pek çok büyük devlet gibi Amerika'da bazılarının söylediğinin aksine kincidir.AKP'nin kendilerine attığı 1 MART TEZKERE KAZIĞI(onların gözünde bu kazığı atan AKP'dir çünkü peşinen söz vermişlerdir)'nı unutmadılar. Bunu bizlere defalarca gösterdiler.Türk tarihinin ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinin en yüz karası olaylarından biri olan ÇUVAL OLAYI, DAĞLICA BASKINI bu kinin neticesinde bizzat Amerikalılar tarafından yapılan,yardım edilen,organize edilen işlerdir.

Dolayısıyla CHP'de ki kan değişikliğini hedefleyen uzun soluklu bir plan yapmış olmaları bana son birkaç günkü hızlı gelişmeleri gördükten sonra uzak gelmiyor. Tıpkı Tayyip'te olduğu gibi Kılıçdaroğlu'nda da son 1 sene içinde hızlı bir medya rüzgarı estirildi. Kaybettiği belediye başkanlığı seçimlerinden sonra bile neredeyse galip ilan edildi.Bugünlere bu şekilde hazırlanmış olabilir diye düşünüyorum.

Baykal'ın ilişkisi olduğuna inanmıyorum. Bence Baykal bir hamle yaptı. Bu görüntüler ortaya çıktığı anda "ben bu olayı nasıl siyasi çıkarlarım uğruna kendi leyhime çeviririm?" diye düşündü. İstifa etti.Onun planı bence mağduriyeti kullanarak daha önce 2 kez Tayyip’in yaptığını yapıp, kongreden birkaç gün önce aynen dün düzenlenen basın toplantısı gibi bir basın toplantısı düzenletip suçsuz olduğunu ispatladıktan sonra o rüzgarla yeniden başkan olup halkın rüzgarını iyice arkasına almaktı.Ama 50 küsür senelik arkadaşı Önder Sav’ın önderliğinde bu planına izin vermediler.

ABD bu şekilde 3 şey elde etmiş olacak:

-AKP’yi ve Tayyip’i cezalandıracak. Zaman zaman da olsa sözlerinden çıkmasını kabul edemezler.
-Baykal’ı cezalandıracak. Çünkü MİLLİYETÇİLİK ilkesine bağlılığı nedeni ile ABD’nin ayağına çok bağ oldu.
-Türk halkının gazını alacak. Bu zamana kadar hep sağın yerine sağı iktidara hazırladılar. Ama artık sağın alternatifi bir sağ kalmadığı için CHP’yi destekleyecekler.Son günlerdeki medya desteği inanılmaz boyutlarda. Yaşı yeten arkadaşlar söylesinler; hiç Erdal İnönü’ye, Baykal’a, Ecevit’e medyanın bu kadar destek verdiğini gördüler mi?

Çok fazla komplo teorisi gibi gelebilir arkadaşlara ama bana en mantıklı gelen senaryo bu.

Sayfaya yazı yazan arkadaşlar yöneticilerin uyarılarını dikkate almalılar. Yöneticilerle tartışmaya girmenin bir anlamı yok. Yöneticiler de mutlaka sizin tepki,,tavir ve davranışlarınıza göre anlayışlı olacaklardır. Neticede adabı ile tartışan kişilerin yasaklanması kimsenin istediği ya da destekleyeceği bir tavır değildir.

Sayfalara uzzzzzzuuuuuuuunnnn gazete ve dergi haberlerinin yapıştırılmasının da bence önüne geçilmeli. Kısa yazılar ya da özet yazılar, tamam, eyvallah. Ama uzn yazılar insanların konsantrasyonunu bozarak tartışılan konuya zarar veriyor diye düşünüyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Osman_Pasa » Cum May 21, 2010 12:07

Bende kilicdaroglu'nun merkez medya tarafindan fazla sisirilmesinden rahatsizim.SSK genel mudurlugunden baska buyuk bir icraati yok . Ama bu kadar medya destegi CHP'yi %30 yapar ama . tek basina iktidar icin muhafazakar kesimden nasil oy alacagi onemli , orada onemli bir sinav verilicek .Buyuk ihtimal MHP+ CHP iktidari bizleri bekliyor .

Ama ben Kilicdaroglu'nun CHP'nin sadece gorununen yuzu olacagini , CHP yi yine Baykalin ( Baykalsiz) ekibinin yonetecigini dusunuyorum . Sonuc olarak cok da bir eksen kaymasi olmaz . Ama Murat Karayalcin , Mustafa Sarigul gibi sacma sapan , Kurtcu ve Soros'cu
elemanlari partiye koyarlarsa yok olup giderler ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen Çetin Taş » Cum May 21, 2010 12:16

Osman Paşa.Memleket o kadar kötü durumda ki...Bu medya rüzgarı ve halkın bu bıkkınlığının neticesinde Kılıçdaroğlulu CHP bence Kılıçdaroğlu'nun da hedef olarak koyduğu 40%'ı rahatlıkla alır. Heeee...Ben ve pek çok arkadaşın günlerdir üzarinde tartıştığımız konu, bazı arkadaşlar inatla anlamaya çalışmasalar da iktidar olduktan sonraki Kılıçdaroğlulu CHP'nin izleyeceği siyaset ve politikalardır. Ve eğer dediğin gibi bu partiye Sarıgül, Karayalçın, Fikri Sağlar ve benzeri ne kadar Fetullahaçı-Kürtçü-Liboş-Yasadışı sol örgüt sempatizanları doldurulursa bir sonraki seçimde de o kadar hızlı söner gider.Çünkü herkes bu partinin kemikleşmiş 20%-25% oyuna nasıl oy kazanılacağını düşünürken bu 20-25% kemikleşmiş oyun KEMALİST değerlere tamamen sahip çıkan bir kesim olduğunu çoğu kişi unutuyor. Yani eğer Kürt vatandaşlardan, dindar kesimlerden, Alevilerden oy almak için Kürtçülük'e pirim verilecekse, liboşlara, Fetullahçılara,Alevicilere prim verilecekse CHP bir sonraki seçimlerde barajı geçemez ya da şimdiki oylarını yani 20-25%'i göremez.

Yoksa ne MHP bu kafa ile doğru düzgün oy alabilir, ne de AKP önümüzdeki seçimlerde 1. parti olabilir.

Söylediklerim hep önümüzdeki seçimlerden sonrasını göz önüne alarak söylediğim konular ile ilgilidir.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Osman_Pasa » Cum May 21, 2010 13:53

Çetin Taş yazdı:Osman Paşa.Memleket o kadar kötü durumda ki...Bu medya rüzgarı ve halkın bu bıkkınlığının neticesinde Kılıçdaroğlulu CHP bence Kılıçdaroğlu'nun da hedef olarak koyduğu 40%'ı rahatlıkla alır. Heeee...Ben ve pek çok arkadaşın günlerdir üzarinde tartıştığımız konu, bazı arkadaşlar inatla anlamaya çalışmasalar da iktidar olduktan sonraki Kılıçdaroğlulu CHP'nin izleyeceği siyaset ve politikalardır. Ve eğer dediğin gibi bu partiye Sarıgül, Karayalçın, Fikri Sağlar ve benzeri ne kadar Fetullahaçı-Kürtçü-Liboş-Yasadışı sol örgüt sempatizanları doldurulursa bir sonraki seçimde de o kadar hızlı söner gider.Çünkü herkes bu partinin kemikleşmiş 20%-25% oyuna nasıl oy kazanılacağını düşünürken bu 20-25% kemikleşmiş oyun KEMALİST değerlere tamamen sahip çıkan bir kesim olduğunu çoğu kişi unutuyor. Yani eğer Kürt vatandaşlardan, dindar kesimlerden, Alevilerden oy almak için Kürtçülük'e pirim verilecekse, liboşlara, Fetullahçılara,Alevicilere prim verilecekse CHP bir sonraki seçimlerde barajı geçemez ya da şimdiki oylarını yani 20-25%'i göremez.
Yoksa ne MHP bu kafa ile doğru düzgün oy alabilir, ne de AKP önümüzdeki seçimlerde 1. parti olabilir.
Söylediklerim hep önümüzdeki seçimlerden sonrasını göz önüne alarak söylediğim konular ile ilgilidir.

Cetin Tas ,

Dediginiz dogru ,merkez medyada oyle bir hava olusturuldu ki , Kilicdaroglu herkese goz kirpsin yeter ki AKP gitsin . Kurtculeri amerikancilari partiye dolduracaksa , AKP'den farki ne ?

Ben yinede fikrimde israrliyim , CHP+ MHP ya da AKP ve BDP bagimsiz adaylari hukumet kurarlar ..
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen İrfan Tuna » Cum May 21, 2010 14:02

Çetin Taş yazdı:Bu medya rüzgarı ve halkın bu bıkkınlığının neticesinde Kılıçdaroğlulu CHP bence Kılıçdaroğlu'nun da hedef olarak koyduğu 40%'ı rahatlıkla alır. (...)... bu partiye Sarıgül, Karayalçın, Fikri Sağlar ve benzeri ne kadar Fetullahaçı-Kürtçü-Liboş-Yasadışı sol örgüt sempatizanları doldurulursa bir sonraki seçimde de o kadar hızlı söner gider.

Holding medyasının CHP'ye pompaladığı da bu. Partiye içi gerçek anlamda emekçi halktan yana politikalarla doldurulmamış yüzeysel bir sol söylemle, Fethullahçı, liboş, 'açılımcı' bir yön verilmeye çalışlıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'deki anti emperyalist unsurlar, önümüzdeki dönemde kendilerini kuşatacağı kuvvetle muhtemel olan bu duruma ne kadar direnebilecekler, işte önemli olan bu.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen baragakal » Cum May 21, 2010 14:12

Çetin Taş, Tayyip yakin zamanda verdigi sozlerle Obama kanadina kesin biçimde baglanmak zorunda kaldi, iktidarin elinden gitme riskini gore gore bunu yapti, seçenegi yoktu. Ekonomik zaafiyeti birinci neden; bu gun Turkiye Cumhuriyeti Hazinesinde tek kurus "TL" yok. Aylardir dolar stogunu bozdurmakla isi yururtuyo. Bu gun dolarin hala 1.500-1.600 araliginda seyri hazinenin piyasaya verdigi dolar gibi duruyo, yoksa firlayabilir. Butçede açik ustune açik bindi. Obama destegini çekerse patlar. Bana sorarsan IMF, Turkiye'deki riski net gormese etrafta dolasip anlasma yapmaya çalismaz. Yakin zamanda ekonomiyle ilgili çatlama olursa sasmamak gerek, AKP bunu muhalefetin ve medyanin ustune atmaya çalisabilir.

ABD 2'ye bolundugunde, Israil de ayni sekilde 2 parca oldu ama farkli kanatlar iktidarda. Israil'de dun Tayyip iktidarini hazirlayanlar bu gun muhalefete dusmus konumda. Konu hep yazdigimiz uzere Iran'da dugumlenmis, duruyo. Israil'in dibindeki Irak, ABD operasyonu sonrasi tarihte olmadigi sekilde Iran etkisine girdi. ABD çekilme planlari yaptikça Israil'in kani çekiliyo, Kuzey Irak kivama gelemedi. Zaman az geldi, 3. bir Bush uretilemeyince bazi seyler bok oldu. Bana gore Turkiye-Rusya yakinlasmasi gibi algilanan sey durumun çok farkindaki Ruslarin Israil'in agresif Iran politikasina karsi Obama'nin yaninda yer aldiklarini gosteriyor. Yani gelismelerin Menderes vakasiyla uzak-yakin iliskisi yok. AB bile bu aralar Turkiye'ye destek verirse sasmamak gerek, Yalçin Kuçuk'un ifadesiyle Turkiye'de herkesden daha guçlu olan Israil harekata baslarsa kimse Turkiye'yi kurtaramaz. Ve bu gun olusan durum geregi Obama'ya biat eden Tayyip yerinde daha fazla oturamaz.

Bu arada Baykal'in ABD'nin ayagina bag oldugu dusuncene hiç katilmiyorum, aksine bu gune kadar AKP iktidarinin temel nedenlerinden biri oldugu için çok da degerli bulduklarini dusunuyorum. Alelecele anayasa paketi ABD telkinyle alakasiz bir durum, Tayyib'in yargidan siyirma sortisi... Zaten yargi tarafindan karsiligini bulacak, ABD anayasa mahkemesinden açikça donecek proje uretmez, yani sansa birakmaz, gerekiyorsa yuksek mahkemeye oyle bir karar aldirir ki hepimiz sasar kaliriz, hatirlatmak isterim ki AKP'nin kapatilmasini asker uyenin oyu engelledi :)

Teskere olayina bakarsak haklisin, Turkiye'de bunun cezasini çekenler çok oldu ama ceza çekenler o sureçte canla basla çalisan Tayyip ya da Gul degildi, AKP olusturulurken yerlestirilmis basta AB'cilerdi, dis isleri komisyonu baskani Mehmet Dulger ve tayfasini uçtu, Saadetten gelme, Saadet kafalilar ayiklandi, içerde kalan 3-5 zararsiz muhalifin gerçekten zararsiz oldugunu anayasa olayinda gorduk, asker rezil edildi, goremedigimiz sekilde istihbaratçilar nasibini aldi, yazar çizer içeri alindi. Tayyip-Gul bu konuda niye diyet odesin ki?

Disardakiler ciddi çatisma içinde ve konu direk olarak Turkiye degil, o yuzden CHP içindeki gelismeler ve operatorun Sav olmasi beni biraz umitlendirdi. Seçime kadar izliycez beraber gorucez.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Ram » Cum May 21, 2010 14:28

[mod="Ram"]eskopatj2, bundan sonraki ilk kışkırtmanda yasaklanacaksın. Bu sana son uyarımızdır.[/mod]

[mod="Genel Uyarı"]Yazılanları tümceliklere(paragraflara) ayırmak, noktalama işâretlerinden sonra boşluk bırakmak okumayı kolaylaştırır. Yazılanların iyi anlaşılması ve daha okunur olması için herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyorum.[/mod]
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x