1652'nin "kopyala-yapistir" elestirisi uzerine oneri: Uyeler baskalarina ait yazilarin "ana fikirlerini" kendi cumleleriyle yazsin, tumunu okumak isteyene link versin, bu yolla gorsel olarak temiz sayfalarda daha az yazi kalabaligiyla ugrasarak tartisabiliriz.
Konuya donersek; Kaset Israil'in isi, bana bu sekilde dusunduren 4 sey var:
Birinci Israil'in nedenleri var (onceki yazilarimda var).
Ikincisi, hareket çok iyi okunan, drinlikleri bilinen bir Turkiye'ye referans veriyo.
Uçuncusu, dozun ayari. Yani kaset karincayi optu belini incitmedi.
Dorduncusu, butun operasyona çok ucuza kapatildi Ozellikle iki ve uçuncu maddelerle içerdeki Tayyip dusmanlarini, mesela Askeri Istihbarat'i yanyana getiririyorum, denklem çalismiyor, hatta beni gulme tutuyo. Soguslenmis medya patronunun derin tetikçileri mi diyorum, denklemden yusuf yusuf sesi geliyo, kulupler odalar borsalar zaten acinacak durumda, Sinan Aygun salindiktan sonra yanlis anlasilmamak için bayram tebrigi atamaz olmus...
Operasyona bakinca ortada çift etkili bir kaset var ve hedefe koydugu adami "cesaretsiz dusmanlarinin" onune açik dusuruyo. Simdilik Baykal'i gorduk. Saskin Baykal'in iliskisi muhtemelen gerçekti ve montaji bunu bilenler yapti. Obur turlu bu kadar kolay olmazdi, medyada bile donmemis goruntulere afallayip, hayatinin en salak istifasini etmezdi. Istifayi telkin eden Sav, sahsi muhteremi cesaretsiz dusmanlarinin onune açik atti, dusmanlar az biraz tereddutten sonra ipini çekti.
Kasette nasil bir hikmet varsa, bu sefer Baykal'in dusmesiyle olusan sonuç Tayyib'i cesaretsiz dusmanlarinin kucagina atti. Yogurttan agzi yanan Dogan, sutu ufleyen Ciner, platonik bayram tebrikleri yazan Aygun ve tayfasi... Sonuçta Sav, daha once Baykal'i oturttugu koltuga simdi Kiliçdaroglu'nu koydu, o yuzden CHP'de ciddi bir siyaset saçmalamasi olacagini dusunmuyorum, CHP bu haliyle liderin dizgin tutabilecegi bir parti degil ( burada bana gore gizli tehlike: Kiliçdaroglu gerçek bir lider degil...) Tayyip dusmanlari ellerine verilmis kozu daha da iyi kullanmak için telkinlerini CHP'nin oyunu arttiracak her turlu içerigi-seçenegi gostermek seklinde yapiyor-yapacak, ama saniyorum halihazirdaki seçmeni kizdiracak bu tur onerileri Kilicdaroglu degil Sav degerlendirecek ve çogunu ciddiye bile almayacak. Bu arada Obama kanadinin duruma yapacagi yorum onlarin içindeki Israil'den dolayi çok radikal olamayacak. (umuyorum)
Ayni sekilde diger kanaldan, açik ve gizli Tayyip yandaslari CHP seçmeninin ve potansiyel seçmenin kafasini karistiracak ne varsa oynayacak. Arinç ilk hamleyi yapti, Baykal'in tasfiye biçimine kizan aklibasinda ve paranoyak CHP'lileri gozune kestirip, yilan diliyle Kiliçdaroglu'na yaltaklandi. Ortaligin karistirilmasi da bu guruhun sarilacagi bir seçenek olabilir.
Sonuç olarak, bana gore Tayyip gemisini kurtaramayacak. CHP en azindan yipranan kurumlara kisilere nefes aldiracak bir donem saglayacak. Turkiye boyle iki ileri bir geri gitmeye uzun suredir alisik, aklima getirmemeye çalistigim olasilik ise daha once de yazdigim
-açilimin kopan ipinin CHP'ye baglanma ihtimali-, bu konuda biraz olumlu dusunmeye karar verdim, içimden oyle geldi... Nefes almaya gerek duyan kurumlar ve kisiler yaninda bizim gibi insanlar da var...
-