Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday

Tartışma Alanı

Re: Kılıçdaroğlu Baykal'a Rağmen Aday

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal May 18, 2010 21:45

Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren arkadaşlar biraz saçmalamıyor musunuz? Sanki Kemal Kılıçdaroğlu vatan hainiymiş gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Daha düne kadar desteklediğiniz, alkışladığınız adam CHP genel başkanlığına adaylığını koyunca mı kötü oluyor? Başkanlığa aday olmak her CHP'linin en doğal hakkı değil midir? CHP krallıkla yönetilmediğine göre aday olmak herkes gibi onun da hakkı. Bir de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ikide bir Kürtlük, alevilik meselesine getirmeyin. Kılıçdaroğlu elbette herkes gibi eleştirebilir yalnız bu inanç ve ırk boyutunda olmamalı. Merak etmeyin Deniz Baykal'dan daha kötü yönetmez CHP'yi. Ben şahsen onun adaylığını destekliyorum, inanıyorum ki CHP'yi daha aktif hale getirecektir. Onun yönetiminde CHP hem gençleşecek hem de daha dinamik bir yapıya kavuşacaktır. Benim için tek soru işareti dış politikada alacağı tutumdur.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Ram » Sal May 18, 2010 22:31

Bülent Arınç Çok Sevindi

AKP’li Bülent Arınç, “Kılıçdaroğlu CHP genel başkanlığı için doğru zamanda doğru karar verdi” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığı Arınç’ı sevince boğdu
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık için adaylığını açıklaması AKP cephesinde sevinç yarattı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının beklenen bir gelişme olduğunu belirterek, “81 il başkanı ’hayır’dese bile Kılıçdaroğlu kazanacak” dedi. NTV’ye konuşan Arınç, Kemal Kılçdaroğlu’nun genel başkanlık adaylığını açıklamasını, Deniz Baykal’ın istifasını, kaset iddialarını, referandum sürecini değerlendirdi.

Cesur davranış sergiledi
Adaylığını açıklayan Kılıçdaroğlu’nun, “cesur bir tavır” sergilediğini belirten Arınç, “Bu beklenen bir gelişmeydi. Kılıçdaroğlu için CHP tabanında bir karşılık vardı. Kılıçdaroğlu cesur davrandı, doğru zamanda doğru karar verdi. Neticesini alacak, genel başkan olacak.” dedi. “CHP’deki değişim ve dönüşüm ihtiyacının kendisini bangır bangır ilan ettiğini” ifade eden Arınç, “Bunu duymayanlar Sayın Baykal gibi çevresindeki üç beş insandır. Bütün Türkiye, ’bu partide bir değişime ihtiyaç var’ diyor, gözlerini kapayanlar şimdi içine düştükleri halden dolayı gerçekten acınacak durumdalar” diye konuştu.

CHP dönüşüm istiyor
CHP’nin değişim ve dönüşüm istediğini savunan Arınç, şunları kaydetti: “Burada cesaretli olan Kılıçdaroğlu oldu. Yola değişim ve dönüşümle devam etme kararını aldı. Şu anda 80 il başkanı Kılıçdaroğlu’na ’hayır’ dese bile kongrede kazanacaktır. Hiç imkanı yok, bu iş bitti. CHP’de kendilerini Baykal’ın varlığına adayanların dönemi kapandı. Şimdi o bitti, kabustan uyandı CHP. Bundan böyle Sayın Baykal’ın yapacağı tek şey, Kılıçdaroğlu’na ‘hayırlı olsun’ demek ve onun adaylığını desteklemektir.”
Yeniçağ

NTV Bülent Arınç Görüşmesi: http://video.ntvmsnbc.com/#bulent-arinc ... ortaj.html
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Başkomutan » Sal May 18, 2010 22:51

Ateş’ten Sav’a: Bu ihanet tutmaz köşe yazısının altına ben Kılıçdaroğlu ile ilgili fikrimi söyledim...
Arınç'ta sevinmiş...Hayırlı olsun Arınç'a...
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal May 18, 2010 23:07

Son alıntı benim yorumumun üstüne ilaç gibi geldi.
Sizlerin bu konuda fikirleri nedir, daha açık konuşamaz mısız? Arınç ve avanesi belli ki CHP'de bir politika değişikliği beklentisi içinde. Sanırım bu yönde kamuoyu oluşturma gayretindeler.
Namık KEMAL:

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Başkomutan » Sal May 18, 2010 23:14

Gürsel Tekin'den Baykal müjdesi

Baykal'ın kabul ettiği tek il başkanı olan Ülken, Kılıçdaroğlu'na canlı yayında destek verdi.

Resim

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Antalya İl Başkanı Özer Ülger, Kılıçdaroğlu'nun adaylığında uzlaşıldığını açıkladı. Tekin, Baykal'ın aday olmayacağını ima ederken başka bir aday yoksa Kılıçdaroğlu tek aday açıklaması yaptı.

Habertürk'te canlı yayına katılan Gürsel Tekin şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun önünde bir engel yok. Başka bir aday çıkmazsa Kılıçdaroğlu tek aday olarak yoluna devam edecektir.

Sayın Baykal dönmeyeceğini söylemişti. Ufak tefek kaygıları vardı, çatışma, kavga olabilir mi diye. Bunun olmaycağı da bugünkü il başkanları toplantısında ortaya çıktı. Sayın Baykal'ın küskünlüğü dargınlığı söz konusu değil."

BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜ CANLI YAYINA ÇIKTI

Baykal'la bugün bir araya gelen Antalya İl Başkanı Özer Ahmet Ülken, Baykal'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını saygıyla karşıladığını kaydetti ve şöyle devam etti:

"Önemli olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı konusunda il başkanlarımızın genel anlamda bir kabulü olmuştur. Dürüst, düzgün Türkiye'de vizyonu olan, temsil noktasında, liyakat noktasında uygun bir aday olduğu görüşü vardır."

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek de, ''Geldiğimiz bu aşamada Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak kurultaya gideceği anlaşılıyor'' demişti.

internethaber
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Başkomutan » Sal May 18, 2010 23:15

Hayırlı olsun Kutadgu Bilig...

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Deli Haydar » Sal May 18, 2010 23:19

Bakın üç ay önce ne yazmışsınız:
eskopatj1 yazdı:Haydar bey
Sormak istediğim birşey var Deniz baykal chp'nin başında olduğu müddetçe sence bu millet chp'ye oy verir mi?

Şimdi ne yazıyorsunuz:
eskopatj2 yazdı:Agbicigim sen destekleyebilirsin, Ama benim chp kutsal görevi tamamlamam için baykal'ın gelmesi şarttır...
Yoksa chp'yi başka türlü desteklemem..
Benim desteğim şartlı destektir?

Sizinle zamanında CHP ve Deniz Baykal'ı uzun uzadıya tartışmaya çalışmıştık.
Bir kez daha yineleme gereksinimi duyuyorum: Benim derdim partiler değil, devletin kendisidir.

Bu açıdan, başına kim geçerse geçsin, AKP'yi iktidardan indirme gizline iye CHP ve MHP'nin desteklenmesi gerektiği yönündeki düşüncemi yineliyorum. Muhalefet bu iki partinin altında birleşebilirse, Başbakanın da belirttiği gibi AKP yakın zamanda tarih olacaktır. Küresel ilişkiler bu denli açıktan açığa yürütülürken, AKP'nin iktidardan uzaklaştırılması ile sorun kısmen de olsa çözülecektir.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen Türk-Kan » Sal May 18, 2010 23:20

Kutadgu Bilig yazdı:Arınç ve avanesi belli ki CHP'de bir politika değişikliği beklentisi içinde.

Onlar kim ki...
Parola: Change
İşaret: We can
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal May 18, 2010 23:30

Başkomutan yazdı:Hayırlı olsun Kutadgu Bilig...

Deniz Baykal geri dönse bile kasetlerinin devamının gelmeyeceğini nerden bilebiliriz. Sizin adayınız var mı? Ben muhtemel adaylar içerisinde Kılıçdaroğlu'nun -İsa Gök de olabilirdi- en iyisi olduğu kanısındayım. Kılıçdaroğlu'na yönelik endişelerinizi bizimle de paylaşırsanız sevinirim. ABD'nin Türkiye'yi ve CHP'yi dönüştürme peşinde olduğunu sağır sultan bile biliyor, yalnız bu yönde Kılıçdaroğlu ve muhtemel ekibinde gördüğünüz veyahut beklediğiniz eksikler nelerdir? Lütfen herkes daha açık konuşsun.
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen İL-BARS » Çrş May 19, 2010 0:45

Kutadgu Bilig yazdı:Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren arkadaşlar biraz saçmalamıyor musunuz? Sanki Kemal Kılıçdaroğlu vatan hainiymiş gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Daha düne kadar desteklediğiniz, alkışladığınız adam CHP genel başkanlığına adaylığını koyunca mı kötü oluyor? Başkanlığa aday olmak her CHP'linin en doğal hakkı değil midir? CHP krallıkla yönetilmediğine göre aday olmak herkes gibi onun da hakkı. Bir de Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ikide bir Kürtlük, alevilik meselesine getirmeyin. Kılıçdaroğlu elbette herkes gibi eleştirebilir yalnız bu inanç ve ırk boyutunda olmamalı. Merak etmeyin Deniz Baykal'dan daha kötü yönetmez CHP'yi. Ben şahsen onun adaylığını destekliyorum, inanıyorum ki CHP'yi daha aktif hale getirecektir. Onun yönetiminde CHP hem gençleşecek hem de daha dinamik bir yapıya kavuşacaktır. Benim için tek soru işareti dış politikada alacağı tutumdur.

Olay; kürtlük-alevilik meselesi değil. Cumhuriyet'e taraftarlık-düşmanlık meselesi...Ayrıca nasıl Baykal eleştirilebiliyorsa, Kılıçdaroğlu'da eleştirilebilir. Evvelki iletimde de belirttiğim gibi zihniyet değişmedikten sonra Kılıçdaroğlu gelmiş, Baykal gitmiş; değişen çok büyük bir şey olmaz.

Cumhuriyet'e isyan eden seyyid rıza gibi bir eşkiyaya laf ettirmeyen, bu isyanı eleştiren Onur Öymen'e:"Gereğini yapsın!" diye saldıran ve pkklı katillere af getirilebileceğini savunan zihniyet, Yüce Atatürk'ün kurduğu partinin liderliğini haketmiyor.

Cumhuriyet'in en temel ilkeleriyle ters düşen söylemler, eğer ki Atatürk'ün partisinde bile Demokrasi-Değişim adı altında pazarlanmaya başlanıyorsa; Millet olarak uzun ve zorlu bir süreç daha bizi bekliyor diye düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen Osman_Pasa » Çrş May 19, 2010 1:02

Kilicdaroglu , durust biri en azindan imaji oyle , ama Turkiye'nin malesef gercekleri var . Zaten CHP'in %20 - 22 oyu var diger sol partilerde omuz verse al sana %25. Kimse sakin yanlis anlamasin ama, Alevi - kurt kokenli bir baskan , AKP'li secmenden Aleviligi yuzunden , MHP'li secmenden kurt kimligi yuzunden zor oy alir ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 1:10

Kutadgu Bilig ben sadece seni kutladım...Eleştirenleri saçmalamakla itham etmişsin...
Katılmıyorum bu konuda SON yorumum nacizane şudur..

Kılıçdaroğlu'nun oraya yakışacağını zerre kadar düşünmüyorum.Ciner ve Doğan medyası yakıştırmış,Arınç sevinmiş...Stephen Kinzer gibi Deniz Baykal'ın gitmesine çok üzülen Türkiye'nin demokrasisi önünde onu engel gören ABD'nin fikir babalarından gelen mesajlar çok ilginç.
Dış politikada duruşu demişsin bir yerde... İç politikada müthiş durdu "Gandi" Kemal.
Hele o Tunceli olayında.
Bir tarafta bölücüler pankart açmış yürüyor bir tarafta Başbakan devleti katil,faşist olmakla suçluyor bir tarafta Kılıçdaroğlu beğenin beğenmeyin doğru söyleyen Öymen için gereğini yapsın diyebiliyor...
Ben bu tasfiyenin şöyle olacağını düşünmüştüm.Elinde sadece yolsuzluk dosyaları ile dolaşan "Gandi" Kemal'in Onur Öymen konusunda aynı düşündüğü Erdoğan'ın partisine geçeceğini...Ama işler öyle olmuyormuş...
Aday olmuyorum aday olmuyorum diyor aday oluyor.Şimdiden Erdoğan'a benzedi.

ABD fikir babaları,yazarları ne diyecek Kılıçdaroğlu için? Onu bekliyorum.

Benim adayıma gelince artık YOK!..

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 19, 2010 1:14

Osman_Pasa yazdı:Kimse sakin yanlis anlamasin ama, Alevi - kurt kokenli bir baskan

Ben yanlış anlıyorum! Kökeninden kime ne?

İnsanları icraatlarına göre değerlendirin, kökenlerine göre değil. Sanırsın ki Sünni-Türkler bu vatana hiç ihanet etmedi, etmiyor!

Güncel Meydan'da mezhep/etnik köken ayrışması yapılmaz, yapılamaz!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş May 19, 2010 1:15

İL-BARS ve onun gibi düşünenler, Onur Öymen'in yaptığı yaraya tuz basmaya benziyor. Onur Öymen'in sözlerine katılıyorum ancak ne gereği var bunun. Politikada her zaman her yerde istediğini konuşamazsın. Hele senin partine destek vermiş kitlenin yaralarını kaşımamalısın, bunun CHP'ye de yararı yok. Bu sadece Kürtçülerin işine gelir. Bu sözlerin Doğu'da CHP'nin imajına nasıl zarar verdiğini biliyor musun? Kemal Kılıçdaroğlu da Tuncelili olduğu için elbette bundan etkilenmiş olabilir. Ben bu konuda kendisini anlıyorum. Malesef senin gibi düşünenler pek empati yapmadığı için ne demek istediğimi anlamayabilirler. Af konusunda ise onun anlatmak istediği ile senin düşündüğünün zerrece bir benzerliği yoktur, dinci sitelerin galeyanına gelme. Ben kendisini dinledim sizin düşündüğünüz bir kanıya varmadım. O konuşmasının cımbızlanan değil de bütününe baksaydın düşüncelerinin yersiz olduğunu anlayacaktın.
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş May 19, 2010 1:19

Bu arada forumda takip ettiğim kadarıyla bazı üyeler bu konuda nefret düzeyinde yazılar yazıyor, herkes yazdığına dikkat etsin. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu iyi, düzgün bir insandır!
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x